FORMAT ATMADA SORUN

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan x1234
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

x1234

Aktif Üye
Arkadaşlar elimde 160 gb lik samsung hdd var.Bilgisayar hiç açılmadığı için formatlamak istedim.Birkaç bilgisayarda format atmayı denedim.Ancak CD den boot ettikten sonra ve hdd bölmeyi yaptıktan sonra "Kur Biçimlendiriyor" kısmında çok yavaş biçimde ilerliyor.bir kere bu bölümü geçip biçimlendirmeyi sonuna kadar yaptım.gerekli dosyaları yükledi.ancak bu kezde windows yükleme bölümüne geçmedi ,sadece simsiyah bir ekranla karşılaştım.biraz bekledim ama nafile geçmedi yüklemeye.Acaba boot sector arızalı olabilirmi.hdd yi başka bir bilgisayarda 2.hdd olarak açtım ve içindekileri daha önceden yedeklemiştim.yarım saat oldu ancak %5 bir ilerleme.bilgisi olan varmı?

1.işletim sistemi cd sini değiştir
2.cd room u değştir
3.ram olabilir

bunları kontrol et hocaqm

hepsini denedim ama yinede en sonunda windows yükleme ekranı yerine siyah ekran çıkıyor bi format atamadık.sinirlenmeye başladım

Sorun büyük bir ihtimalle harddiskinizde. Az da olsa cdrom sürücüden de kaynaklanıyor olabilir.
Harddiskinizi disk araçlarıyla onarmayı deneyin.Bozuk sektörler varsa işaretlenip üzerine bilgi yazılmaması sağlanabilir.

Hocam hddyi makineye tek başına takılı iken direkt cd-Rom dan test eden(dos altında windows açılmadan) programlar var.(bununla bir test edin).
böyle bir imkanınız yok ise hdd yi başka bir makineye takın ve Easy rrecovery(linkini bulamazsanız haber verin verelim :) şuanda yazamadım)ile bir test edin.
Eğer sorun Hdd de ise %99 ortaya çıkar.
Kendi görüşüm sorun %99 Hdd de. :roll:

kardeş büyük bi ihtimal harddiskinde problem vardır aynı olay bizim başımızda geldi abi arkadaşın başına oda harddisk degişti ha bide format cdni degiştir daha ii olur ondan yapması düşük bi ihtimal ama genede deiştir:XD:XD:X

Geri