Format Problemi

Kodla Büyü

girdap08

Süper Üye
Süper Üye
Bilgisayarı formatlamak istediğimde (XP), bölümlendirme seçenekleri, seçili bölümün biçimlendirmesi, gerekli ön yükleme dosyalarının yüklenmesi kısmına kadar sorun yok. Ardından ön yükleme dosyaları yüklenip bilgisayar yeniden başlatıldığında kur başlamadan önce:

Windows bir bilgisayar disk donanım yapılandırması sorunu nedeniyle başlatılamadı.
Seçili ön yükleme disketinden okunamadı. Ön yükleme yolunu ve disk donanımını gözden geçirin.

şeklinde bir hata çıkıyor. Bir çok yol denedim ama sonuç değişmedi.

Sata kablosunu değiştirdim. Hard diski değiştirdim. BIOS ayarlarını vaysayılan yaptım ama sonuç değişmedi.

Problem tam olarak nedir sizce?

Windows 7 kurmaya çalıştığımda da:
Windows bu diske kurulamaz

şeklide de benzer bir hata çıkııyor.

Farklı cd'lerle denedim. Dosyaları kurtarabilmek için Ubuntu Live DVD ile yedekleme yaptım. Dolayısıyla dvd-rom da sorun yok.

bios ekranında satalı bi bölüm var onu pata yapın deneyin. geçen yıl ve bu yıl başıma geldi iki bilgisayarda bunu yapınca sorun çözülmüştü

mzuğa' Alıntı:
bios ekranında satalı bi bölüm var onu pata yapın deneyin. geçen yıl ve bu yıl başıma geldi iki bilgisayarda bunu yapınca sorun çözülmüştü
Harddiskim sata ama. tam olarak yerini ifade ederseniz çok sevinirim.

girdap08' Alıntı:
Farklı cd'lerle denedim. Dosyaları kurtarabilmek için Ubuntu Live DVD ile yedekleme yaptım. Dolayısıyla dvd-rom da sorun yok.

Bazen windows veya linux ortamında hiç hata yapmayan cd-rom veya dvd-rom dos ortamında, kurtarma ortamlarında veya kurulumda sıkıntı çıkarabiliyor. Windows veya linux ortamında cd/dvd-romun hata vermemesi doğru çalıştığının tek göstergesi değil.

sitelerdeyim' Alıntı:
girdap08' Alıntı:

Bazen windows veya linux ortamında hiç hata yapmayan cd-rom veya dvd-rom dos ortamında, kurtarma ortamlarında veya kurulumda sıkıntı çıkarabiliyor. Windows veya linux ortamında cd/dvd-romun hata vermemesi doğru çalıştığının tek göstergesi değil.

Değiştirdim sonuç aynı malesef.

Acaba anakartta sata/ide denetleyicide donanımsal bir sorun mu var? Hocam siz tüm ihtimalleri denemişsiniz gibi görünüyor. Tek ihtimal bu kalıyor sanırım.

hocam sizin probleme bencer birşey benim de başıma gelmişti, donanımsal bence de. başka bir bilg. de harddiski takıp kurmayı deneyin sonra kendi bilgisayarınıza takarsınız

Hocam sorununuzun çözümünü buldum. Ha sorununuzda %99 sizin format cd sinden kaynaklanıyor.

Hocam bunu Win cd ile kurtarma panelinden kod yazarak halledebilirsiniz. Bence hiren boot cd ile yaparsanız daha kolay çözersiniz.

boot.ini dosyasındaki işletim sistemi tanımlamasından kaynaklanıyor.
Çözümü bu adreste
http://support.microsoft.com/kb/314477

Kendiniz yapamazsanız yardımcı olmaya çalışırız.

ghulya' Alıntı:
hocam sizin probleme bencer birşey benim de başıma gelmişti, donanımsal bence de. başka bir bilg. de harddiski takıp kurmayı deneyin sonra kendi bilgisayarınıza takarsınız

Çalışırken yine hata vermesi ihtimali yüksek ama denenebilecek bir öneri.

Geri