Format sırasında Sabit disk bulunamadı hatası?

Kodla Büyü

OzGe_Bil

Üye
Bilgisayara format atarken kur dosyalarını yükledikten sonra Sabit disk bulunamadı hatası ile karşılaştım formatı iptal etmek zorunda kaldım bu sorun ile karşılaşan kişiler varsa bana bilgi verebilirlermi nasıl düzeltilebilir sizce bu hata neyden kaynaklanıyor?

BIOS ayarlarına da daha önce baktım fakat sata yazan kısmı göremedim ben mi yanlış yere bakıyorum yoksa o kısım yokmu :mrgreen:

Biostan SATA özelliğini kapatmanız gerekiyor yada anakatınızın cdsini takıp SATA sürücülerini diskete çekin. Formata başlağınızda F6 tuşuna basın sizden disketi takmanızı isteyecek disketi takıp formata devam edin. Uğraşmak istemiyorsan sata özelliğini kapatmanı tavsi ederim. Birde SATA sürücü entegreli XP Cdleri var onlardan birini edinip diğer hiç birşeyle uğraşmadan yüklemeyi gerçekleştirebilirsin.

Biostan SATA özelliğini kapatırsam halledermiyim olursa iyi olur ama ben BIOS ayarlarından SATA özelliğini göremedim nerede ?? :(

OzGe_Bil' Alıntı:
Biostan SATA özelliğini kapatırsam halledermiyim olursa iyi olur ama ben BIOS ayarlarından SATA özelliğini göremedim nerede ?? :(

aynı durumla ben de karşılaştım. Arkadaş LAptop getirdiön yüklemeyi yapı sonra harddiski bulamadı hatası verdi. Biosta arkadaşların dediği özellik nerde acaba bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim...

bendede aynı hata vardı koruma kartını kasadan çıkarttım.Ayrı bir xp cd si ile yükledim daha sonradan koruma kartını yükledim.Disketi takmak bir işe yaramıyor.Baktım bundanda sıkıldım.Vestele kasayı yolladım bir zahmet bana image cd si hazırlayıp gönderin dedim sağolsunlar gönderdiler... :+1:

okula aldigimiz dizustu bilgisayarda da ayni sorunla karsilasmistim. BIOS da harddiskle ilgili biryerde "native" olan secenegi "compatible" seklinde degistirmistim duzelmisti.

Kur dosyalarını yüklemeden
kurtarma konsolu için F2 ye basın
Raid sürücüsünü aktif etmek için F6 ya basın V.B. gibi özellikleri kur dosyalarını kopyalamadan önce söylüyor. İlk mavi ekrana geçince altta yazıyor. O sırada Raid sürücüsü olan kısım için (Yanlış hatırlamıyorsam F6 ya) basın. Daha önce yaşadığım bi sorundu. Bu şekilde çözülüyor.
Kolay gelsin.

zgrcln' Alıntı:
Kur dosyalarını yüklemeden
kurtarma konsolu için F2 ye basın
Raid sürücüsünü aktif etmek için F6 ya basın V.B. gibi özellikleri kur dosyalarını kopyalamadan önce söylüyor. İlk mavi ekrana geçince altta yazıyor. O sırada Raid sürücüsü olan kısım için (Yanlış hatırlamıyorsam F6 ya) basın. Daha önce yaşadığım bi sorundu. Bu şekilde çözülüyor.
Kolay gelsin.

Hocam bu tuşlara basınca CD ve disket istiyor onlarda bizde yok. Laptopu alırken firma vermemiş hiçbişi..

Arkadaşım raid entegre edilmişi xp cdsi edin halledersin yada anakartının marka ve modeline göre sitesinden sata özelliğini kapatma yoluna bak.

Elindeki Xp Cd si ile kurulum yaparken ilk siyah ekranda kurmak için bi tuşa basın diyor ya ardından gelen ilk mavi ekranda aşağıda raidle ilgili olan tuş hangisiyse (Yanında yazıyor) ona bas. Kurulum değişmiyor. aynen devam ediyor.

thegardener' Alıntı:
okula aldigimiz dizustu bilgisayarda da ayni sorunla karsilasmistim. BIOS da harddiskle ilgili biryerde "native" olan secenegi "compatible" seklinde degistirmistim duzelmisti.

Tüm Bioslarda var mı hocam bu, varsa adımlarını yazabilir misiniz?

güvenlik kartını çıkartmaya gerek yok bilgisayar açılırken home tuşana bas bilgisayarın c kısmındaki korumaya üzerine gelerek boşluk tuşuna bas kaldır senden şifre isterse şifre vestel bilgisayarlar için 12345678 sonra bilgisayar cd ni takıp raid disketini takıp normal format atacaksın ama vestel cd leri bozuk başka bir format cd si bul kendine kura girdiğinde aşağıda raidi yüklemek için f6 basın diyor f6 ya bas böyle bir sorunla karşılaşmazsın kolay gelsin

bunun çözümü bazı arkadaşalrında sölediği gibi biostan satayı kapatmak ozge_bıl arkadaşım biosta sata yı bulamadm dedi bizde yardımcı olamadık çünkü bilgisyrn markasını sölemedi.yani markaya göre gidiş yolu değişir o nedenle arkadaşm markayı sölerse yardımcı olabilirz sanırım :+1:

Hocam anakartınız büyük bir ihtimalle Nforce chipsetli.Bu tür durumlarda anakart CD sinin içinde şimdi ismini hatırlayamadığım bir dosya var.Bunu disket içine atıp yükleme yaparken disketten o dosyayı atıyorsunuz, böylece Hdiskinizi tanıyor.
saugılar

Geri