FORMAT SORUNU YARDIM

Kodla Büyü

pardus63

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Öğretmenlerim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim bilgisayarım ev taşınırken sistem çökmüş olsa gerek ki açılmadı bir daha bende format atayım dedim bir kaç denemeden sonra formatların hepsi yarım kaldı ve bir türlü format atılamadı şimdi d ve e sürücülerinde ki bilgilerim boş görünüyor portable cd ile açmak istediğimde biçimlendirmemi istiyor o bilgilerde benim için çok önemli onları kurtarma şansım var mı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

linux live cd ile açıp yedek alabilirsiniz, örneğin pardus çalışan cd-dvd ile.

büyük ihtimal hard disk arızası yaşıyorsunuz Cemal hocamın dediği gibi linux live cd ile açmayı deneyin. diski görebiliyorsanız datalarınızı taşınabilir bir aygıta alın ve diski ntfs ile formatlamaya çalışın. eğer linux diskinizi bulamıyosa şimdiden çok geçmiş olsun

O bölümleri hızlı biçimlendir, daha sonra kesinlikle o bölümlere bilgi yazdırma. Veri kurtarma programlarıyla bilgilerini kurtarırsın. Programlardan ben UnDelete programını kullanıyorum.

Tabi kablo bağlantılarında gevşeme de olabilir. data ve power kablolarını tekrar bir takıp çıkarın.

harddisk zarar görmüşse geçmiş olsun ama harddiskte bir problem yoksa harddiskin yedeğini de alıp biçimlendirebilir ve kurtarma programlarını deneyebilirsin.

Veri kurtarma islemlerinde verim alabilmek icin mutlaka hdd yi baska pc ye baglayip orada veri kurtarma programlarini kullanin. Bu programlari bbnet te daha onceden bol miktarda paylasilmisti. İcindeki veriler cok onemli ve siz kurtaramiyor iseniz profosyonel destek aliniz. Hemen hemen geri geririlemeyecek veri yoktur. (ariza durumlarinda) Diske yapacaginiz her mudahale ya da uzerine veri yazmaniz kurtarma asamasini zorlastirir.

söylediklerinizi deniyorum ama nafile c ye formatı kabul etmiyor pardus ta kurmayı denedim oda olmuyor c de bir sorun oluşmuş herhalde veya bilmediğim başka birşey format başlıyor belli bir yerden sonra dosya kopyalanamadı diyor bunu 5 tane farklı format cd si ile denedim hepsinde farklı bir yerde duruyor

onuda denedim hocam harici dvd buldum ama sorun harddiskte evi taşıdık geçen hafta bir daha açılmadı bugün sabahtan beri uğraşıyorum ama olmuyor

pardus63' Alıntı:
onuda denedim hocam harici dvd buldum ama sorun harddiskte evi taşıdık geçen hafta bir daha açılmadı bugün sabahtan beri uğraşıyorum ama olmuyor

harddisk kablolarını kontrol ettinizmi hocam?

Geri