format sorunu ?

Kodla Büyü

**melike**

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Şimdiiii olaylar şöyle gelişti :

Müdür başka bir okuldan vestel promega pc getirmiş. Format atıcam. Tabi atarken güvenlik kartı sorunsalıyla karşılaştım. ctrl home yaptım ama tabi şifre bilmediğim için açamadım. Ben de kartı çıkardım. Bu sefer o güvenlik kartı giriş ekranı da gelmedi.

Format atıcam ama cd den açılmıyor pc. Biosa girip halledeyim dedim. Bios şifre istiyor. Şifreyi kabul etmese de entera basınca bi şekilde giriyor biosa. Ama sınırlı bir şekilde gezinebiliyorum biosta. misal boot ayarlarını değiştiremiyorum.,,

Hardiski kendi pc me taktım. harici olarak görüyor ama yine müdahale edemiyorum.

Nasıl format atabilirim?

Vestel Promega bilgisayarlarda Bios Pilini çıkardığınızda Bios mutlaka sıfırlanır. Yalnız bu işlemi yapmadan önce kasanın arkasındaki güç kablolarını çıkarmak gerekiyor. Pili çıkardıktan sonra da 1 dk. beklemekte fayda var. Bu şekilde deneme yaparsanız Bios şifresi sorununu aşmış olursunuz.

Kolaylıklar dilerim.

eakkus' Alıntı:
Vestel Promega bilgisayarlarda Bios Pilini çıkardığınızda Bios mutlaka sıfırlanır. Yalnız bu işlemi yapmadan önce kasanın arkasındaki güç kablolarını çıkarmak gerekiyor. Pili çıkardıktan sonra da 1 dk. beklemekte fayda var. Bu şekilde deneme yaparsanız Bios şifresi sorununu aşmış olursunuz.

Kolaylıklar dilerim.
aynen dediğniz gibi yaptım hatta yarım saat bekledim. olmadı.

sağolun arkadaşlar..
bios ta boot başlangıc harddisk olarak görünüyor. değiştirmeme izin vermiyor. ama f11 denerim pzartesi.
imaj cd si var elimde.

1. Hocam başka bir Vestel promega varsa o bilgisayara harddiski takıp clone disk yapabilirsiniz.
2. Bios pilini çıkardıktan sonra güç verin pc ye ve bir süre bekleyin. Sonra gücü kesip uzun bir süre bekleyin. Bazen denemekte fayda oluyor.
3. Birde güvenlik kartını söktüm dediniz ama, tekrar taktınız mı ondan bahsetmemişsiniz. Güvenlik kartını tamamen söküp atın o şekilde deneyin formatlama işlemini.
4. Bunlar yemezse şunun mutlaka işe yarayacağını umuyorum. Bios pilinin yakınlarında cmos reset tarzı bir jumper olması lazım, o jumperı söküp güç verin bir süre bekleyin, gücü kesip uzun bir süre bekleyin.

Aklıma gelen çözümler bunlar, kolay gelsin.

Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim.
1. evet baska var vestel promega. clone disk nasıl yapıcam hocam. sanırım bir program bu. elinizde var mı acaba?
2. deniycem.
3. taktım. söktüm geri taktım. her türlü denedim..
4. bu dediğinizi nette de okudum. ama öyle bir jumper bulamadım. :cry:

Geri