format

Kodla Büyü

a1s2d3f4

Üye
format atmayı denerken başlamadan bana harddisk imin göremdiği gibi bi sorun çıkarıyor.yardım edebilir misinz.format atamıyorum : :?

kardeş bilgisayar açılırken DEL tusuna basıp setup a girmen gerekiyo. orda BOOT ayarlarından HDD ile acmak istiyosan HDD yi CD ile acmak istiyosan CD yi işaretlemelisin. windows kuracaksan CD den açılmasını sağla ve CD yi cd sürücüye yerleştir sonrada yeniden başlat..
Yada HDD de gercekten mekaniksel bi sorun var..

Kurmaya çalıştığınız windows xp service packsiz eski bir cd ise ve harddiskiniz sata ise bu olabilir. Veya scsi harddiskten dolayı olabilir. Böyle durumlarda anakart cdsi içerisinde kurun hddyi görmesini sağlayan driveri kur esnasında size uyarı verdiği yerde sanırım f3 idi , f3 tuşuna basarak yapabilirisiniz.(3. parti bir aygıt yüklemek için...)gibi. Tabi cd spsiz ise en iyisi sp2li bir kur cd'si edinmek.

Eğer del ile bios'a girdiğinde hdd'yi görebiliyorsan, hdd sağlamdır(fakat bad sectör olabilir, ancak o da görülmemesine neden değildir)

Kur'da görememenin nedeni benim bildiğim bir tek bu var,

hangi işletim sistemini hangi srümünü kurduğunu yazmadığın için ben tahminime dayalı bilgiler vermeye çalıştım.

hocam sata ise ilk olarak anakartınızı driver cdsinde sata driverları vardır onu cd diskete yükleyin xp kurulum ekranında f6 ya baasın ileride sizde disketi işteyecektir.Anakart modelini yazarsanız yardımcı oluruz.

Hocam sanırm media center edition lisanslı bu yüzden bunu tercih ediyorsunuz.

Yok lisanslı değil ise xp pro kurun derim, bu sorunu yaşamayacaksınız(eğer sata'dan dolayı ise)

eğer yine de media edition kurucağım diyorsanız elinizde bir kopya xp prof cd'si var ise kuru ondan başlatın, kur başlayıp gerekli driverları yükledikten sonra elinizdeki lisanslı olduğunu sandığım media center edition cd'sini takın ve kura bu cd ile devam etmeyi deneyin.(Hiç denemedim sadece bir fikir, denerseniz ve çalışırsa lütfen sonucu bildrin)

Veya daha önce dediğim gibi ankart cd'sinden muhtemelen sata veya scsi klasöründe hdd'nizi tanıtmak için gerekli dosyalar vardır, kur başladığında(ekranın altında) 3. parti bir aygıt yüklemek için f6 tuşuna basın yazısı geldiğinde f6'ya basın anakart cdnizi takın ve sata driverınızı yükleyin. hdd'yi görecektir kur. Veya excemli arkadaşın dediği gibi bu anakart cdsinde sata klasöründeki uygulamayı çalıştırıp size sata driverlarını yükleyebileceğiniz bir disket oluşturacak, bu disketi f6'ya bastığınızda isteyip oradan driverlerı yükleyecektir.

xp pro diye bahsettiğim cd xp pro service pack 2 olması lazım. sp2 şart, satanın sorun çıkarmaması için.

Geri