Ben 4 tanesini denedim.İlk RESTART'tan sonra Mavi ekran çıktı.hasari' Alıntı:İnternette paylaşılan XP cdlerinin hemen hemen hepsine Raid (SATA) sürücüleri entegre edilmiş. Bu cdlerden birini edinirseniz formatı sorunsuz atarsınız.
Modifiye olanı değil orjinal xp cdsine sadece Raid entegre edilmiş olanı indirmelisiniz. Eğer siz 4 tane denemişseniz o bilgisayarda donanımsal bir sorun var demektir. Ya HDD bozuk ya da Ramde sorun var.COBOL' Alıntı:Ben 4 tanesini denedim.İlk RESTART'tan sonra Mavi ekran çıktı.hasari' Alıntı:İnternette paylaşılan XP cdlerinin hemen hemen hepsine Raid (SATA) sürücüleri entegre edilmiş. Bu cdlerden birini edinirseniz formatı sorunsuz atarsınız.
hasari' Alıntı:İnternette paylaşılan XP cdlerinin hemen hemen hepsine Raid (SATA) sürücüleri entegre edilmiş. Bu cdlerden birini edinirseniz formatı sorunsuz atarsınız.
Hocam bende böyle bir pc ile karşılaşmıştım HDD bulunamıyordu HDD IDE olmasına rağmen bir ayar gerekmişti Biostan bunu yapınca sorunsuz çalışıyordu. Ben daha çok genel şeylerden bahsettim.sitelerdeyim' Alıntı:hasari' Alıntı:İnternette paylaşılan XP cdlerinin hemen hemen hepsine Raid (SATA) sürücüleri entegre edilmiş. Bu cdlerden birini edinirseniz formatı sorunsuz atarsınız.
Maalesef bazı anakartlar için bu yöntem çalışmıyor, sata(raid) driverların tümünü entegre etseniz de, f6 ile 3. parti sürücü yükleseniz de bazı anakartlarda mavi ekran çıkıyor. Daha geçenlerde karşılaştım. Karşılaşmasam ben de sizin gibi düşünüyordum.
Tek yol bios'tan integrated peripherals içinde olabilir sata modunu raid modunu(biostan biosa isimler değişebilir) ide yapmak. Biosu kurcalayın sata mode gibi bir ifade, içinde raid ide gibi seçenekler olan bir özelliktir, onu ide yapın. Kurcalamaktan başka çare yok, çünkü her biosta farklı ifadeler var.
Not:Benim kullandığım cd orjinal xp cd'sine sp3 ve sürücüler entegre edilmiş, kendi yaptığım bir cd idi. Kurduktan sonra korsan uyarısı vermeyen orjinal bir cd olduğu halde bu hatayı aldım. En sonunda biostan değiştirerek attım formatı.