formattan sonra ağ bağdaştırıcıları görünmüyor

Kodla Büyü

salih225

Seçkin Üye
Seçkin Üye
formattan sonra ağ bağdaştırıcıları görünmüyor arkadaşlar. neden kaynaklı olabilir?

İşte öncelikle görünmeyen ethernetin görünmesini sağlayıp driverını yüklemek gerekiyor. Bence bir slotu değiştirip tekrar takmanızda yarar var.Ve bios ayarlarına bir göz atın ;) ama daha önce çalışıyorsa formattan sonra böyle bir problem çıkması pek normal değil gibi geldi bana.

bu konu hakkında bilgisi olan daha önce böyle bir durumla karşılaşan yok mu arkadaşlar

modifiye edilmiş xp cdsinde gelmişti başıma.. bi çözüm bulamadım doğru düzgün bi xp'yle kur..

Modifiye edilmiş katılımsız XP CD leri bazı sürücülerde sorun çıkarabiliyor.
Everest programı ile ağ aygıtlarına bakarak kartın modelini öğrenmeyi deneyin. Güncel sürücüyü indirerek yüklemeyi deneyin nasıl bir hata verecek ?

CD den çalışan Pardus gibi bir işletim sistemi ile makinayı açarak ağ kartınnı çalıştığında emin olun. Pardusla açtığınızda ağ aygıtları çalışıyor ise başka bir XP CD si ile baştan kurulum yapın.

teşekkurler fahrican hocam cevap için. everest ile anakart modelini buldum ethernet drivierinide buldum kurdum ama hiç bi değişiklik olmadı. görünmüyor çünkü ethernet.pardus ile deneyebilirm teşekkurler

aynı sorun benim lab da da çıktı 1 bilgisayar öyle diğer 2 bilgisayara da aynı xp cd si ile kurdum hiç bi sorun cıkmadı ama bu bil. da ağ bağdaştırıcı hiç gözükmüyor ne yapmalı acaba?

offf. uzun süredir internet bağlantısı yoktu lab. da.. geçen hazirandan beri..

bugun sistemdeki aksaklık giderildi şükür derken en son bağlantı varken çalışan bilgisayarın ağ bağdaştırıcısı yok ortalıkta :-/ deriver güncelledim Cd den ağ bağdaştırıcısını bulamadı, aygır yöneticisinden görünüm> gizli donanımları göster dedim yok görünmüyor. durup duruken noldu şimdi :scared:

aynı şey benim başıma da geldi. vestel promega bilgisayar. format attım (imaj dvd ile).aygıt yöneticisinde hiçbir sorun gözükmüyo.yani driverlar doğru yüklü.
ama sorun şu: ethertnet kartı bazen devrede oluyor(ki o zaman da driveri de doğru yüklü-sorun yok), internete giriliyor.
bazen de ethernet kartından eser yok(aygıt yöneticisinden gözükmüyor) ve internete girilemiyor.
BU SORUNA ÇÖZÜM BULABİLDİĞİNİZ Mİ ÖNCEDEN KONUYU AÇAN VE PAYLAŞIMDA BULUNAN ARKADAŞLAR?
slotu değiştirin derseniz, formAattan önce neden bu slotta sorun yoktu?..
driverı tekrar yükleyin derseniz bazen kart bile yok ki ortada, neyini yükleyeyim?..
bir yardımcı olur musunuz arkadaşlar? bu olay bilgisayarcılığımı alt-üst etti birden.. :(

Aynı slota sağlam başka bir ağ kartı takmayı ve çalışmayan ağ kartını başka bir makineye takmayı deneyin bence.Ağ kartı arızalı gibi görünüyor.Ağ kartının ışıkları yanıyor mu ethernet kablosunu takınca?

aynı sorun bende de var, masaüstü onboard ethernet kartı aygıt yöneticisinde yok.

belki cihaz devre dışı kalmış olabilir. ektif etmeyi dene.
ancak arızalı gibi görünyor. kartı başka bir makinede dene. ve bu makineye aynı slota başka bir kart tak. bakalım bi hareket olcakmı?
bana kalırsa kartta bir problem var.

evet, başka harici ethernet kartı taktım, çalıştı. onboard olanında sorun varmış demek. ama o onboard ile bir aralar sorun yokken elle ip vermiştim. şimdi harici taktığımla çalışan ağ bağlantısına da aynı ip'yi vermeye kalkınca uyarı verdi: "aslında o ethernet kartı fiziksel olarak var- aynı ip çakışma/problem yaratabilir" gibisinden. şaştım bu işe. driverının da orjinalini yüklemiştim o çalışmayana gene olmadı. sanırım bozuk. şimdi anladım benden önceki bilgisayarcıların labtaki bazı bilgisayarlara on board ethernet kartı varken neden fazladan harici ethernet kartı taktıklarını. demek ki bu vestel promega bilgisayarların onboard ethernetleri genelde arıza çıkarıyor..

bende de bir vestel promega pc de görünmüyor aygıt yöneticisinde de yok uğraşıyorum bakalım nolacak. Gösterebilen arkadaş varmı acaba

hocam benimde basıma gelmişti, belki aynı sorundur. biosdan kapatmısım meğersem açtım düzeldi...

Geri