formattan sonra d açılmıyor bilen varmı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan x1234
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

x1234

Aktif Üye
az önce hdd si 3 e ayrılmış bir bilgisayar formatladım.sadece c ye format attım.format bitince herşey tamtakır yolunda giderken farkt-ettimki hdd nin diğer iki bölümü açılmıyor.virüslü flash bellek gibi açılmak için program soruyor.ne olabilir.bu sürücülürde virüs yüzündenmi açılmıyor acaba

evet emut işe yaradı ben de.. bittorent virüsü olmasın bu?

Eğer bilgisayarınızda 2. 3. vs. hddlere format atmadan sadece tek bir sürücüye format atıp sistem kurdu iseniz, diğer sürücüleri taratmadan onları çift tıklamayın. Kuracağınız programları flash bellek, cd vs. biryerden kurun. Taratmasanız bile en azından autorun virüslerine karşı komut isteminden bir bakın.

Örnek:

Başlat>Çalıştır>CMD
d:
attrib -h -r -s autorun.inf

dosya bulunamadı derse autorun virüsü yoktur.

hata vermedi ve boş bir satır bırakıp yine komut istemine döndü ise,

del autorun.inf

yapın. Autorun virüsü'nü silmedik ama bilgisayarımdan sürücüyü çift tıklayınca aktif olamayacak. Daha sonra taratır veya el yordamı ile gizli virüs dosyalarını silersiniz.

Çift tıklayınca birlikte aç görünüyorsa bunu düzeltmek için de sürücü adını değiştirin yeterli. Tabi öncesinde autorun.inf dosyasını yukarıda anlattığım gibi silin.

aşağıdkaki dosyayı masaüstüne çıkar ve tıkla. hiçbir sorun kalmayacaktır.

Ekli dosyalar

• sil.rar
    sil.rar
    519 bayt · Görüntüleme: 214
ntfs formatı yememişse ve kurduğun xp sp 2 değilse görmeyebilir benim de bşıma gelmişdi sp 2 yi kurunca hallolmuştu

Geri