Formattan sonra program ve driverlarla uğraşmamak için ....

Kodla Büyü

yesimk06

Süper Üye
Süper Üye
Önümde içinde binbir çeşit virüs kaynayan bir bilgisayar var. Tarama yaptırdım avira ile sistemin ve çalışan programların önemli dosyalarını silmiş bilgisayar kafayı yedi. Hemen sistem geri yükleme yaptım. Format atayım diyorum ama içindeki programları ve driverları tekrar kurmamak için C:\WINDOWS\system32\drivers ve program files klasörlerini kopyalasam formattan sonra yapıştırsam
1- Programlar ve driverlarla ilgili sorun yaşar mıyım?
2- Virüslerden kurtulmamış mı olurum?
3- Nod 32 avira bazen virüslü diye dosyalarımı siliyor bana sormadan. Silmemesi için nasıl bir ayar yapmalıyım?
4- Sistem geri yükleme sadece sistem dosyalarını mı yeniden yüklüyor yoksa bilgisayarın o tarihteki komple imajını mı yüklüyor?

1. Programlar çalışmaz, driver'ları tanıtmış olmazsınız.
2. Virüsler dosyalara da bulaşmış olabileceğinden ve antivirüsün temizlememe ihtimali olduğundan virüslerden kurtulamamış olabilirsiniz.
3. Programın ayarlarından virüslü dosya bulduğunda ne yapmasını istediğinize dair ayarlar bulunmaktadır. Programın ayarlarını kurcalayın.
4. Sistem geri yükleme sadece sistem dosyalarını yeniden yükler, bilgisayarda sizin oluşturduğunuz dosyaları geri getirmediği gibi, virüslere karşı da etkili değildir.

hocam driverları kurtarabilrsiniz ama programları kurtarmanın mümkünü yok program files ı alsanı programlar çalısmaz
driver gunie pro die program var bu program yardımıyla drive ryedeginizi alabilrsinz

Re: Formattan sonra program ve driverlarla uğraşmamak için bir defa herseyi kurup norton ghost ile image ini alin.. her bozuldugunda image ten restore edersiniz...

1.hocam eğer bilgisayar eski bir bilgisayar ise driver konusunda sorun yaşayabilirsiniz.
2.virüslerden çok büyük ihtimalle kurtulmamış olursunuz, hatta D ye format atmanız bile gerekiyor olabilir.
3.bende nod kullanıyorum ama hiç kendisi sildiğini görmedim, ayarlarına bakıp size nasıl bi ayar yapmanız gerektiğini yazmaya çalışacağım.
4.Sistem geri yükleme imaj olarak yükleme yapmıyor, sadece sistem dosyalarını ve programlar üzerinde etkili oluyor.
benim tavsiyem format atmanız ama format atmadan önce ertberg arkadaşımızın dediği gibi bir programla driverların yedeğini almanız.
5. izmir hangi semt hocam? üniv izmirde okumuştum ve izmire aşığım!

Sorularımı üşenmeden cevaplayan arkadaşlarım;teşekkür kuru geliyor; Allah da size sıkıştığınız anda hemen yardım elin uzatsın.

İşte gafletime geldi baştan alsaydım imajını simdi böyle kara kara düşünüyom. Bundan sonra önüme gelen temiz sistemli bilgisayarlar ghosttan kurtulamayacak!

İzmir'de okudum ve çalışıyorum. Baştan alışamamıştım ama şimdi üzülüyorum 3 sene tayinimiz çıkacak diye..

yesimk06' Alıntı:
Sorularımı üşenmeden cevaplayan arkadaşlarım;teşekkür kuru geliyor; Allah da size sıkıştığınız anda hemen yardım elin uzatsın.

İşte gafletime geldi baştan alsaydım imajını simdi böyle kara kara düşünüyom. Bundan sonra önüme gelen temiz sistemli bilgisayarlar ghosttan kurtulamayacak!

İzmir'de okudum ve çalışıyorum. Baştan alışamamıştım ama şimdi üzülüyorum 3 sene tayinimiz çıkacak diye..

Tavsiyem bu tür format vb bilgisayar işlerine çok bulaşmamanız, yoksa sonra önünü alamıyorsunuz artık, zamanınızın büyük bölümünü bu tür angarya işlerle harcamak zorunda kalıyorsunuz.

Ege böte mi hocam ?

Geri