Formatttan sonra (C)sürücüsü (D), (D)sürücüsü de (C) oldu.

Kodla Büyü

samimi 75

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Sevgili arkadaşlar bugün exper marka pc'yi açtığımda siyah ekranda NTDLL eksik yeniden başlatmak için ctrl -alt-del uyarısı çıktı.Yeniden başlattığımda yine aynı hata oluştu.Zaten pc'de ciddi virüs vardı.Malum siyak ekran hatsı bende de olmuştu fakat bir şekilde pc'yi açmıştım. Bende format atmaya karar verdim.Format atarken C ve D bölümleri geldi Sistemin kurulu olduğu C yi sildim ve biçimledim.Enterasan olan Önceki 60 GB lık D sürücüsü C, 20 GB lık C sürücüsüde D oldu.Halbuki her şeyi kuralına uygun yaptım.Ben de mecburi olarak sistemi 20 Gb lık d sürücüsüne kurdum.Diğer önemli belgeler 60 GB lık c sürücüsünde kalmış oldu.Sistemi kurduktan sonra bilgisayarım-yönetten-disk sürücülerinden sürücülerin ismini değiştirmek istediğimde sürücü değiştirme harfinin olduğu bölüm aktif değil.Bana WİNDOWS SİSTEMİ BİRİMİNİZİN VEYA ÖN YÜKLEME BİRİMİNİZİN SÜRÜCÜ HARFİ DEĞİŞTİREMİYOR diye uyarı veriyor.Güvenlik kartı da C yi koruyor.Bendeki sistem D de kurulu.
Bu konuda yardım edermisiniz?

Hocam ben de bu probleme bir türlü çözüm bulamadım. Ancak en sonunda HDD'yi komple biçimlendirdim. HDD tek parça iken kurdum ve ondan sonra Acronis Disk Director Suite ile böldüm. Bunun nedeni sanırım HDD'nin SATA olması. Ama normal SATA HDD'lerde böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ben güvenlik kartını çıkarıp öyle kurdum ve yine aynı problemle karşılaştım. Eğer çaresiz kalırsan benim yöntemi dene bence.

Bunun nedeni sizin ve ya sizden öncekilerin yalnış format atmasıdır mbr bölümü yalnış oluşturulmuş. Nedeni şundan kaynaklanıyor isletim sistemi kurulum aşamasında bölüm biçimlendirmeye gelinir bölüm silinir yeni bölüm oluşturulmadan format iptal (bunun nedeni elektirik kesintiside olabilir) edilir. Yeniden format girişiminde bulunulur bölümler ekrana gelir sen bölümlenmemiş alanda bölüm oluşturursun bunun adı C: dir ama sistem dosyarını çoktan D: ye atmıştır yani boot.ini dosyası D: dir. Sistem sorunsuz kurulur ama birincil bölüm ve sistem dosyarının olduğu bölüm karışmıştır sistem C: dir ama boot bölümü D: dir. Disk yönet seçeneğinden bu harfları değiştirmeye çalışırsın ama değiştiremezsin. Acronis Disk Director Suite gibi üçüncü parti programlarla müdale edip değişiklik yapabilirsin ama bu pek verimli değildir düzelmiş gibi görünsede aslında düzelmemiştir. Bundan kurtulmanın yolu tüm bölümleri silmektir silincede mbr silinmiştir ve yeni mbr oluşturulmuştur artık sistemi sorunsuzca kurabilirsiniz.

Not: Sorun sata ilgili bir durum değildir.

Hocam öncelikle teşekkür ederim.Mbr bölümü nedir?Anladığım kadarıyla harddiski kompile silmedikten sonra çare yok diyorsunuz.Tekrar format gözüküyor.Bu şekilde kullansak bir sıkıntı olur mu?Sağol .

Hocam junior serif (yanlış yazmışta olabilirim) exper pc.Güvenlik kartı ayarına biostan mı girilir.Normalinde kartın driverinda yükle-kaldır-çık menüleri var.

Hocam dediğin yeri buldum.Ama c kısmı işaretli onu d olarak yapamıyorum.Nasıl yapabilirim.

samimi 75' Alıntı:
Hocam öncelikle teşekkür ederim.Mbr bölümü nedir?Anladığım kadarıyla harddiski kompile silmedikten sonra çare yok diyorsunuz.Tekrar format gözüküyor.Bu şekilde kullansak bir sıkıntı olur mu?Sağol .

hocam sıkıntı oluyor benimde başıma geldi. program kurarken sıkıntı yaratıyor. Örneğin :Msn kurulamıyor. Bence hiç uğraşma sistemdeki bilgileri yedekle sonra komple birleştir ve ayır. sonra korumayı açarsın D ye.

Geri