fotmat sonrası klavye ve mouse sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 61>34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

61>34

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bilgisayarımdaki sorun nedeniyle harddiske farklı bi bilgisayarda format attım, ancak harddiski kendi bilgisayarıma taktığıma ne klavye ne de mouse çalışmıyor. BİOS ayarları falan diye çözüm önerisi sunulan yerler var, ancak klavye çalışmayan bilgisayarda BİOS'a nasıl girilecek bunu da o arkadaşlara sormak lazım. farklı klavye ve mouse'lar denendi.. yardım ve önerilerinizi bekliyorum..

Bazı eski anakartlar BIOS ekranında USB klavye fareyi tanımıyor. PS/2 olanlarla girmek gerekiyor. PS/2 bir klavye denemiş miydiniz ?

ikiside USB tipindeydi hocam. acaba diyorum harddiske farklı bilgisayarda format atmamdan kaynaklanabilirmi?

61>34' Alıntı:
ikiside USB tipindeydi hocam. acaba diyorum harddiske farklı bilgisayarda format atmamdan kaynaklanabilirmi?
BIOS a girememenin formatla bir ilgisi olmaması lazım.
Farklı makinada o harddiske XP yükledi iseniz siyah ekranda takılıp sürekli reset atar. XP de anakart ya da bir kaç donanımsal parçayı değiştirdiğinizde işletim sistemini sıfırdan kurmak gerekiyor. Windows 7 de denemedim. Windows 98 yüklü harddiski başka bir pc ye birincil harddisk olarak takınca sürücüleri tanıtmak yetiyordu.

aynı özelliklere sahip iki makinadan biri çökmüştü bende harddiskini alıp diğer bilgisayara taktım sorun çıkarttı xp de(maksat bilgileri almaktı,ikinci harddisk olarak takıp), ki format atmadan image atarak sorun yaşamıyordum. harddiskleri değiştirdiğimde de sorun yaşamıyordum. harddisk okuyucuyla kendi bilgisayarıma taktım sorun yoktu bilgileri alabilmiştim.

win7 de format atıp başka özellikle bilgisayara taktım ve çalışmıştı. fikir verebilir diye yaşadığım tecrubeyi paylaşmak istedim.

kullandığım işletim sistemi sp3. biosa klavyeyi tanımadığı için giremiyorum.

Geri