fotoğraf makinası seçimi

Kodla Büyü

herotürk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
forumda deneyimli hatta fotoğraf makinesi satan arkadaşlar var, eminim yardımcı olurlar.
giriş seviye bir makine ile başlayacaksın anladığım kadarıyla. bütçen de 1200 tl civarında görünüyor. nikon ya da canon çok farketmez ister d5100 ister 600D ile başla. gece çekimi için güzel bir tripod, ortam ışığı ve bol çalışma lazım. yani gece çekimini başlangıç seviyesi bir makine ile çekmek için çok fazla kaliteye falan takılmamalısın bence. çekim denemeleri ve bolca okuma araştırma ile hallolacak işler. şuan dolar ve euro fırlamış durumda olduğu için fiyatlar biraz fazla yüksek. bir miktar bekleyip seçim sonuçları olumlu koalisyon görüşmeleriyle kurlardaki düşüş ile daha uygun fiyata bişeyler alabilirsin. sanırım @ozcanikli arkadaş da makine satışı yapıyor. ondan da yardım alabilirsin makine alma konusunda

donanım haber forum da konu ile ilgili çok inceleme var,bakmanı tavsiye ederim.

Gece çekimi için MP'nin bir önemi yok, iso'nun sınırlı önemi var. iso'da belli bir değerin üstüne çıktıktan sonra kumlanma oluşuyor zaten. Bence alacağınız makineden çok alacağınız Lens daha önemli. Zaten standart bir 18-55 kit lens alacaksanız gece çekiminden çok bir performans beklemeyin. Gece çekimi için sizin en çok işinize yarayacak olan geniş açı ve en az 2.8 ya da daha düşük bir diyafram açıklığı olan lens olacaktır.

Fotografin en buyuk kismi deneyimdir. Gece cekimi ile sibirlayarak baslarsaniz cok yol alamazsiniz. Butce cok onemli sorunuz icin. Ki zaten baslangic grup makinelerden ornekler var. Benzer makinelerdir orneklemdekiler. Canon nikon olayina yani yartismasi veya karar noktasinda sorgulama elina al bak eline hangisi oturuyorsa al gec.

hocam nikon D3200 + 18-105 nikkor objektif işini fazlasıyla görür. söylediğiniz makinalar için iso önemlidir ve yine söylediğiniz makinaların iso değerleri aşağı yukarı aynıdır. değerler değil iso başarımlarından bahsediyorum. mesela 600 d daha yüksek gözükür ama fazla grain yapar yükseltince.

gece çekimi uzak mesafe ve hareketsiz ise önemli olan uzun pozlama yapabilmektir hocam.
ben sony a58 aldım. çok araştırdım ve bu işin gerçekten sonu yok bir yerden başlamak lazım.
ana gövdeden sonra iş lens seçiminde ki zaten 18-55 ile gelir genelde fotoğraf makineleri.
makro için 70 300 - 18-200 vb. lensler de işin içine giriyor. lens aldık bitti mi ? yok.
filtreler var üstüne. nd filter, ultraviole, polarize vb.
bitti mi ? yok
3 ayak lazım iyi çekmek için. hareketsiz kalsın makine makro ve gece çekimlerinde titreme yapmasın diye. bitti mi ? yok
iyide bi çanta lazım taşımak için. yan çanta alsan sırt çantası lazım olur sırt çantası alsan ah bi yan çanta mı alsaydım dersin :)

uzun lafın kısası (yine :) ) bir yerden başlayacaksın hocam bence çok para verme gövdeye iyi bir lens al. 18-200 300 vb gibi yeterli olur. ikide bir lens tak çıkar yapmazsın.

kolay gelsin :)

Dslr mi kaldi piyasada, aynasiz tavsiye ederim ben size, sony olympus veya fuji olabilir.
Benim gonlum ve nikahim sony' de.
Sony A6100 bi inceleyin derim.

Geri