FOTOKOPİ MAKİNASININ YAZICI ÖZELLİĞİNİ AĞDA PAYLAŞIMA AÇMA

Kodla Büyü

hlyzkn

Aktif Üye
Arkadaşlar okulum 3 katlı 2. katta fotokopi makinası var.Fotokopi makinasının yazıcı özelliğini paylaşıma açmam gerek.Öğretmenlerin her biri sınıfından yazıcıya gönderebilmeli bu nasıl yapıcam bu konuda bilgim çok az idarecim bunu yapmamı istedi

hocam öncelikle fotokopi makinasının ayarlarından makinaya bir ip adresi vereceksin misal bizim okuldakinin ip si 192.168.2.50 daha sonra ağa bağlı bilgisayarlara yazıcının driverini kurup ip olarak da belirttiği sabit ip yi göstereceksik bu durumda ağdaki bütün bilgisayarlar arada birden fazla switch olsa bile yazıyı görür

ereneren55 hocam yazıcının driverını kurdukduktan sonra sabit ip dediğin nedir? bilgisayarların hepsi otomatik olarak bağlanıyor daha doğrusu ne kablotbooklarla bağlanacak öğretmenler kimi kablosuzla kimi kabloyl bağlanacak kusura bakma eğer çok basit bir soru sorduysam da dedim ya pek bilmiyorum.

ağ yazıcısı ekle ile başlayın sonra TCP/IP aygıtı olarak devam edin fotokopi mak. nin IP adresini yazın sonra driver falan elinizde vardır zaten kurulumdan sonra denetim masasından yazıcı özellikleri yazan yerlerden hangi tepsiden çıktı alacaksınız, yazıcı modeli...vs gibi detayları ayarlanmanız gerkiyor,
Detay olarak kurulum sonrrası fotokopi makinesini aç-kapa yapmanızda fayda var...

hocam yazıcının ayarlarını öğren. yazıcı ayarlarında tcp-ip diye bölüm vardır.ordan yazıcına sabit ip ver. sonra da istediğin bilgisayarlara bu ipyi tanıt.

hocam fotokopi mak. pc ye taktım.Ama yazıcı ayarlarında ip yazacağım yeri bulamadım işletim sistemim vista nasıl yapıcam

Hocam Fotokopi makinasına anladığım kadarı ile ağ kablosu takmıyorsunuz. Bu durumda Sizin bilgisayarın denetim masası yazıcılarda yazıcınızın üstünde sağ tıkla ve orda paylaşımı seç. Yazıcıyı paylaştırı işaretle ve işlem bittikten sonra . Yine denetim masasından ağ güvenlik duvarını kapat. Ayrıcakullandığın virüs tarama programından da varsa güvenlik duvarını kapat. Ağdaki diğer bilgisayara geç. Orda ağ komşularından kendi bilgisayarını bul ordan paylaışmda yazını göreceksin. Yazıcının üstüne sağ tıkla bağlan dedikten snra sürücü yükler ve artık bu bilgisayardan yazıyıca yazı gönderebilirsiniz.

hocam aynı şeyi ben okuldaki yazıcı için yapıyorum tüm katlardaki bilgisayarlara aficio 2020 ve bakanlığın yeni gönderdiği yaazıcıları bağladık bi prpnlem yaşamadan kullanıyoruz. yukarıda bilgi veren arkadaşların söylediği gibi
önce yazıcının cd sini takkıp bilgisayara tanıttıktan sonra yazıcıya sabit İP vern bunuda MODEME girip yazıcıya ait olan İP numarasını sabitleyerek yapabilirsiniz.

daha sonra bilgisayarımda yazıcı ve fakslar kısmında yazıcıyı bulup sağ tıklayarak özellikler sekmesinden bağlantı noktalarından yeni bağlantı noktası seçeceksiniz( ilk kruulum için )TCP İP ile bağlantı noktası kur die sabitlediğiniz İP numarasını verip uygula demeniz yeterli ....

fotokopiyi bilgisayara bağlama yerine ağ girişi varsa ağa bağlayın.daha sağlıklı olur.sonra erener55 hocamın dediklerine dikkat edin

Arkadaşlar aynı sorun benim başımda da var ama ben yazıcıya sabit IP veremedim daha doğrusu nereden vereceğimi anlayamadım.Yazıcıda ağ özellikleri diye bir yer var ama orada da kullanıcı adı ve şifre istiyor.

fdoganay' Alıntı:
Arkadaşlar aynı sorun benim başımda da var ama ben yazıcıya sabit IP veremedim daha doğrusu nereden vereceğimi anlayamadım.Yazıcıda ağ özellikleri diye bir yer var ama orada da kullanıcı adı ve şifre istiyor.
marka-model nedir?

Geri