Fotokopi makinesini bilgisayara bağlamak?

Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba ,

Olivetti d-copia 1600 fotokopi makinemizi bilgisayara bağlayıp yazıcı olarak da kullanmayı düşünüyoruz.

Cihaz üzerinde resimde görülen 15 pinlik bağlantı noktası bulunuyor. Bu bağlantı noktasının adı nedir tam bilmiyorum.

Bilgisayarda 9 pinlik , seri port , bulunuyor.

Bu iki bağlantı noktasını kullanarak istediğim işlemi gerçekleştirebilir miyim?

Bunun için nasıl bir aparat gerekir? Ne önerirsiniz?

Uploaded with ImageShack.us

Hocam bunlar paralel kablo.

bizim fotokopide 15 pinlik bağlantı kablosu var

usb bağlantı noktası yok maalesef.

ilk resimde üstte yer alan 15 pinli bağlantı noktasıyla bağlamam gerekiyor anladığım kadarıyla.

15 pinli olan bağlantı noktasının adı ve özelliği hakkında bilgisi olan var mı?

hocam usb bağlantısı garip yerlerde olabiliyor, iyi bakın çünkü artık seri port kullanılmıyor... ne ile tanıtacaksın cd si var mı? değilse iki tarafı seri portlu kablolar piyasada var..

Fotokopide ethernet ya da usb baglanti noktasi yok her tarafina dikkatlicr baktim.

Novabazar sitesinde bildigimiz paralel kablo bulunuyor.

Fotokopide 15 pinli seri port bulunuyor.

Pcde 9 pinli seri portu bulunuyor.

Cihazin cd si mevcuttur.

Baglanti icin nasil bir kablo almam gerekiyor.

Tesekkurler

Baglantiyi nasil ve hangi kabloyla gerceklestirdiniz?

Yukaridaki ilk resimde gorunen baglanti noktalarini mi kullandiniz?

DotCom' Alıntı:
Merhaba ,

Olivetti 1600 fotokopi makinemizi bilgisayara bağlayıp yazıcı olarak da kullanmayı düşünüyoruz.

Cihaz üzerinde resimde görülen 15 pinlik bağlantı noktası bulunuyor. Bu bağlantı noktasının adı nedir tam bilmiyorum.

Bilgisayarda 9 pinlik , seri port , bulunuyor.

Bu iki bağlantı noktasını kullanarak istediğim işlemi gerçekleştirebilir miyim?

Bunun için nasıl bir aparat gerekir? Ne önerirsiniz?

Uploaded with ImageShack.us

Sayın Hocam,
Kılavuzunda her ne kadar network, pc desteği var yazıyor olsa da ethernet ya da pc bağlantısı opsiyonel olabilir. Bence emin olmadan herhangi bir aparat ile pc ye bağlamayı denemeyin. Yetkili servis yada distiribütör firmayla iletişime geçerek net cevap aramaya bakın.
Aymaksan Tic. ve Büro Makinalari Imalat ve Pazarlama Ltd. Sti.

Lati Lokum Sok N° 8
MECIDIYEKÖY
34387 ISTANBUL
tel. 0090 212 2137378
fax. 0090 212 2135978
aymaksan@aymaksan.com.tr
http://www.aymaksan.com.tr/

bizim makine buna pek benzemiyor diyordum ki model numarası farkını gördüm.

Makinemiz olivetti d-copia 1600 olarak geçiyor tam olarak.

Sağına soluna iyice bakmıştım ama usb bağlantısı göremedim , yarın tekrar inceleyeceğim

D-copia 1600 için bilimsel ofis makineleri sitesinde Fotokopi,Network printer(opsiyonel) şeklinde bir açıklama var. Yazıcı özelliği için harici bir özellik gerekiyor anladığım kadarıyla.

yoksa yazıcı ozelliğide yoktur!!! diger bağlantıda farklı bir model de ekledim onunda ozelliklerinde usb yazıyor.. ondan da farkli ise.. makinanın uzerinde başka hiç bi girişte yoksa sadece fotokopi özelliği olan bi makına olablr...

15 pinlik bağlantı noktasının olması yazdırma desteğinin olduğuna işaret ediyor diye yorumluyorum.

15 pinlik bağlantı noktası biraz eskilerde kalmakla birlikte da-15 game port olarak isimlendiriliyormuş.

da-15 portu usb ye çevirecek bir aparat bulabilirsem , denemek istiyorum bakalım sonuç verecek mi?

merhabalar bizim okuldaki fotokopi makinasını da biz de yazıcı olarak kullanmak istiyoruz. cdsi varmış yükledm yazıcılarda görünüyor, aygıt yönetecisi kısmında da bi problem yok. yazıcılara bağlanan ara kabloyla bağlantı yaptım ama çıktı vermiyor. yazdır dediğimde aşağıda no casette with paper of the size requested hatası veriyor. sorun ne olabilir sizce, napmalıym.
makina toshiba e studio 166

Yuediginiz yazicinin ozelliklerini kontrol edin. Varsayilan olarak hangi kasetten hangi tip kagit almaya calisiyor goz atmakta fayda var. Varsayilan olarak a3 kagidina veya baska bir boyuta ayarlanmis olabilir

Geri