Free Dos Notebok Alınırmı

Kodla Büyü

xasi05x

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar geçen hafta sonu teknosa da indirim vardı çok istediğim bilgisayarı işlerim dolayısıyla almadım. Asus N56vz bilgisayar 2350 idi fiyatı şimdi 2900 TL olmuş. Biraz araştırırken PC depoda buna yakın bi ürün buldum.
http://www.pcdepo.com/asus-n56vz-s4225d-8gb-notebook-urun8726.html
fakat ram düşük teknosadaki 16 GB idi. Araştırdım 8 GB ddr3 1600 mhz ram 100 tl civarında bu çok öenmli deil. telafi edilebilir fakat. İşletim sisteminin olmaması beni düşünürüyor. Teknosadakinde win8 vardı. Şuanda bende free dos bilgisayara win8 yüklerim ama bana sıkıntı açarmı bilemiyorum.

teknosadaki 16 GB ve Windovs 8 avantajı var arada yaklaşık 100 tl fark var. sizce Pc depodaki ürünü alıp 8 GB ram takarak ve win8 yükleyerekmi kullanmalıyım yoksa yine bir Teknosa indirimi beklemeliyim.

onu bunu bilmiyorum, iki kez aldım freedos, bi sıkıntım olmadı kendisiyle :) (pc depodan biri)
şimdiden hayırlı olsun...

ben aldım bi sıkıntı yok yanında driver cdsi gönderiyorlar gerçi win7 de çoğu driverı tanıyor artık

Ben özellikle freedos olmasını istiyorum. En az 100 TL aşağı oluyor fiyatı.

hocam bu bilgisayara 5400 rpm disk yakışmaz, sen buna bide 128 GB SSD taktır hızdan uçarsın

Katılıyorum,, boşuna paranı telef etme...

Win kurulu gelmesinin şu avantajı olur,, bir sorun varsa düzeltilip gelmiş, yani denenmiş olur..
yoksa değmez...

hasari' Alıntı:

hocam bu pc ile ne yapmayı düşünüyorsunuz,
ben Metem deyim,, daha geçen gün 700 tl ye laptop aldım... işimi çok güzel yapıyorum...

Paranı boşa harcama... bence.... :roll:

xasi05x' Alıntı:
Arkadaşlar geçen hafta sonu teknosa da indirim vardı çok istediğim bilgisayarı işlerim dolayısıyla almadım. Asus N56vz bilgisayar 2350 idi fiyatı şimdi 2900 TL olmuş. Biraz araştırırken PC depoda buna yakın bi ürün buldum.
fakat ram düşük teknosadaki 16 GB idi. Araştırdım 8 GB ddr3 1600 mhz ram 100 tl civarında bu çok öenmli deil. telafi edilebilir fakat. İşletim sisteminin olmaması beni düşünürüyor. Teknosadakinde win8 vardı. Şuanda bende free dos bilgisayara win8 yüklerim ama bana sıkıntı açarmı bilemiyorum.

teknosadaki 16 GB ve Windovs 8 avantajı var arada yaklaşık 100 tl fark var. sizce Pc depodaki ürünü alıp 8 GB ram takarak ve win8 yükleyerekmi kullanmalıyım yoksa yine bir Teknosa indirimi beklemeliyim.

İşletim sistemini de bilgisayarın bir parçası gibi görüp parasını vererek almak lazım diye düşünüyorum. Daha ucuz olsun diye ramsiz bilgisayar alıp sonra çalıntı ram takarak kullanmaya benzer bu iş. Önceden lisanslı bir işletim sisteminiz varsa o zaman freedos alınıp yüklenir sıkıntı olmaz, içiniz de rahat olur.

saidtr' Alıntı:
Katılıyorum,, boşuna paranı telef etme...

Win kurulu gelmesinin şu avantajı olur,, bir sorun varsa düzeltilip gelmiş, yani denenmiş olur..
yoksa değmez...

hasari' Alıntı:
Siz win7 alsanızda kurulu gelmez image atılır siz kurarsınız. Denemek için işletim sistemi atmazlar farklı test cihazları vardır.

Hocam ekran çözünürlüğü konusunda önceliğiniz yoksa Lenovo y580 önerebilirim. Hem işletim sistemi, hem ssd disk, hem gtx ekran kartı ile gayet yüksek performanslı. Yeğenim için almıştık. çok memnun.. İşletim sistemi olması tabii ki avantaj. İkili tercihte fiyatları yakınsa ve donanım olarak denk ise lisanslı olmasını tercih etmek gerekiyor. Lisanslı modellerin ürün desteği daha iyi.

mkenan' Alıntı:
Hocam ekran çözünürlüğü konusunda önceliğiniz yoksa Lenovo y580 önerebilirim. Hem işletim sistemi, hem ssd disk, hem gtx ekran kartı ile gayet yüksek performanslı. Yeğenim için almıştık. çok memnun.. İşletim sistemi olması tabii ki avantaj. İkili tercihte fiyatları yakınsa ve donanım olarak denk ise lisanslı olmasını tercih etmek gerekiyor. Lisanslı modellerin ürün desteği daha iyi.
Aldığınız cihaz en az 2 sene garantili oluyor. Herhangi bir sorun çıktığında marka ne ise onun müşteri hizmetleriyle muhat tap oluyorsunuz. Yani sizin yazılımınız lisanslı olsa da bir şey değişmez ücretsiz olsa da.

hocam aslında çokta bi işim yok ama arada oyun oynarım diye almak istiyorum. Birde aldığım bilgisayar 5-6 sene idare etsin hemen çağın gerisinde kalmayalım istiyorum. Şimdiki bilgisayarım 7 senelik ASUS 2005 te 2000 liraya almıştım bu zamana kadar hiç sorun açmadı. Yine özellikkli bişey olsun istiyorum.

saidtr' Alıntı:
hocam bu pc ile ne yapmayı düşünüyorsunuz,
ben Metem deyim,, daha geçen gün 700 tl ye laptop aldım... işimi çok güzel yapıyorum...

Paranı boşa harcama... bence.... :roll:

xasi05x' Alıntı:

Freedos olması güzel. Yeni gittiğim okula Laptop almışlar orjinal win7 yüklü 100 tl ye yakın fazla fiyata almışlar tabikide. Okuldaki format atmayı bilen bir öğretmen xp format atmış tüm kurtarma bölümünü filan silmiş. Yani boşuna para vermeyin.

Geri