Frekans hatası nedir bilen var mı ???

Kodla Büyü

hcrturk

Aktif Üye
bilgisayarı kullanma ve yönetme konusunu anlatıyordum. görüntü özellikleri çözünürlülük falan bir tane bilgisayar aniden kapandı öğrencinin ne değişiklik yaptığını bilmiyorum ama bişey yapmadım diyor.
bilgisayarı açıyorum açılış ekranı geliyor windows xp yazıyor ama sonra siyah ekranda küçük mavi bir pencerede frekans hatası yazıyor. ve açılmıyor.? daha önce böyle bir problemle karşılaşanınız varmı ?

hocam monitör frekansı 60hz. olması lazım. frekansı değiştirilmiş olabilir.ya monitör ayarına bak yada ekran kartına. kolay gelsin.

güvenli kipte açıp çözünürlük ve frekansı değiştirmenizi tavsiye ederim.

hocam emin değilim ama bir de şunu dene
bios a gir ayarları default yap . yani standart ayarlara geri dön. cpu hızını da auto yap

monitörü alıp başka bir kasaya takın. daha doğrusu monitörün açılacağı frekansı destekleyen bir kasa bulduğunuzda masaüstünde sağ tık özellikler-ayarlar-gelişmiş-monitör sekmesine gelin. burada monitör yenileme sıklığı var. oradaki değeri düşürün. söylediğim yol win xp içindi.

evet arkadaşlar güvenli kipte çalıştır dedim. Windows yazısı geldi sonra yine frekans hatası penceresi geldi. :|

Geri