Fromat sorunu!!!!!!!!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hlyzkn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hlyzkn

Aktif Üye
Arkadaşlar konuyu doğru yere mi açıyorum bilmiyorum ama şöyle bir sıkıntım var: Okulda vestel bi kasa format atmam gerek daha önce tnc cd'yle format atmıştım.Ama şimdi elşmdeki hiç bir format cd'yle format atamıyorum cd yi takıyorum cd den başlat diyorum ilk aşamada kalıyor.meb verdiği image cd ile atayım dedim ordada bilen arkadaşlar varsa ilk başta bir ghost mavi ekran geliyor orada takılıyor ileri gitmiyor.Başka bir xp cd si takınca s"tarting boot from cd diyor" ileri gitmiyor sorunun çözümü nedir acaba ne olur yardım edin

Güvenlik kartı varsa sök.

2. bir pardus 2007 cdsi bul birisinden onunla at ilk formatı sonra xp ile dene

3. İlçede vestel kurulu lab varsa orda çalışan arkadaşla konuşup ondan uygun bir format cdsi iste.

4. Acronis ile başka bir vestel bilgisayarın imajını al onu bi dene.

bios ta acpi ve apic seçenekleri var onlarıda enabled disabled ayarlarından uygun olanı seçersen sorun çözülebilir.

usb den format atmayı da deneyebilirsin. yada cd rom sürücüyü başka bir bilgisayarınki ile değiştirmeyi de deneyebilirsin. yada cd de bozukluk olmadığı garanti olan bir cd ile dene :idea:

CD-ROM'u değiştirin.

Windows ortamında sorunsuz görünse de, son günlerini yaşamakta olan bir cd-rom dos ortamında, kurulum ortamında vs. windows ortamında okuma yaptığı kadar başarılı değildir. Yani cd-rom windows'ta çalışıyordu deyip kestirip atmayın.

Geri