fsb hızı nedir

Kodla Büyü
Kabaca şöyle bahsedeyim FSB: RAM ile CPU arasında verilerin gönderildiği BUS(veri yolu) hızıdır.

hıım peki kendi bilgisayarımda bu özelliğin kaç olduğunu görebilirmiyim, bu arada teşekkür ederim açıklamanız için, birde formlarda dual corenin çift çekirdek olmadığı yazıyo

forsahalil' Alıntı:
hıım peki kendi bilgisayarımda bu özelliğin kaç olduğunu görebilirmiyim, bu arada teşekkür ederim açıklamanız için, birde formlarda dual corenin çift çekirdek olmadığı yazıyo

EVEREST Ultimate Edition programını kullan

hocam veri yolları genelde 32 bit, 64 bit vs.. şeklinde oluyor bildiğim kadarıyla.. ekteki program kurulum gerektirmiyor.. aida32.exe ile bilgisayrın tüm özelliklerini; veri yollarına, marka bağlantı adreslerine kadar seni bilgilendiriyor, istersen bir göz at :+1:

internette araştırdığıma göre dual core çift veri yollu yani fsb li, core 2 duo ise çift çekirdekli yani dual core çift çekirdek görevi yapıyo ama tek çekirdek anladığım kadarıyla

hayatsuyu1979' Alıntı:
dual core tam anlamıyla çift çekirdek değildir. c2d tam anlamıyla çift çekirdeklidir

katılıyorum.. benim de bildiğim dual core; çift çekidek gibi çalışan ama tek çekirdeğe sahip bir işlemcidir.
core 2 dua ; çift çekirdekli işlemcidir.

tE0' Alıntı:
hocam veri yolları genelde 32 bit, 64 bit vs.. şeklinde oluyor bildiğim kadarıyla.. ekteki program kurulum gerektirmiyor.. aida32.exe ile bilgisayrın tüm özelliklerini; veri yollarına, marka bağlantı adreslerine kadar seni bilgilendiriyor, istersen bir göz at :+1:

hocam formde everestin portablesi varmış onu buldum ,hemde türkçe,oradan baktım sağolun

1. Core 2 duo = Direk çift çekirdek sürümü ile başlayan işlemci ailesi ki en performanslısı.Tavsiyem 3gz lik modeli çoh iyi.

2.) Dual core = Pentium d işlemci ailesinin iki çekirdek kullanılan sürümü. Core 2 duolardan önce çıkan bir ara sürüm pek tutulup ragbet görmedi yinede başarılı.

yani dual core de çift çekirdekli ama bana göre değil :)

Geri