GÖREVLENDİRMELER HİZMET SÜRESİNDEN SAYILIYORMU ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ppll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ppll

Seçkin Üye
Seçkin Üye
MERHABALAR HOCALARIM,

bir sorum vardı malum derslerin zorunlusundan önce sürekli farklı kurumlara btr veya formatör, ilçe eğiticisi olarak olarak görevlendirilip durduk, ben 3 yıldır kendi kurum dışındaki kurumlara görevlendiirldim şimdi bu görevlendirmeler il içi süresinden sayılmayacak mı ? yönetmelik bu konuda ne der arkadaşlar bilginiz var mı ?

ben yoksa şimdi dersler geldi diye bir 3 yıl daha mı çalışıcam il içi tayin istemek için .....

peki o zaman ben şimdi 3 yıl daha mı çalışıcam bu hangi mevzuata dayanır hiç mantıklı gelmedi bana toplamda 6 yıl aynı ilçede çalıştıktan sonra mı il içi istiyebilicem ....

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
Resmî Gazete : 4.3.2006/26098
Bu Yönetmelik, 06/05/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ''Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik'in 56 ncı maddesiyle yürürlükten kaldırılmıştır.
Ek ve Değişiklikler:
1) 9.5.2006/26163 RG
2) 27.3.2007/26475 RG
3) 25.2.2009/27152 RG
4) 30.5.2009/27243 RG
5) 31.7.2009/27305 RG
İsteğe bağlı yer değiştirmeler

MADDE 21- (1) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde;
a) Bulundukları eğitim kurumunda en az iki yıl süreyle çalışan öğretmenler il içinde,

b) Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan veya tamamlamış sayılanlar ile bu Yönetmeliğin 27 nci maddesine göre zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi tutulmayan öğretmenlerden bulundukları ilde üç yılını tamamlayanlar iller arasında

yer değiştirme suretiyle atama isteğinde bulunabilirler.

Kendi kurumunuzda görevlendirmeniz olsaydı il içinde sayılırdı, başka kurum olunca olmaz. Ancak norm fazlası iseniz tayin istersiniz
İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri

MADDE 35-
(5)İhtiyaç fazlası öğretmenlerden istekli olanlar alanlarında ihtiyaç bulunması hâlinde öncelikle il içinde, ihtiyaç bulunmaması hâlinde ise il dışında alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanabilirler.

@yesimim2000 hocam paylaştığınız yönetmelik eski :) Yenisi şu: http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27573_0.html

Kod:
...MADDE 26 – (1) Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüğünü tamamlayanlar ya da muaf tutulanlar ile sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlardan bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıl süreyle çalışan öğretmenler il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.          

(2) Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüğünü tamamlayanlar ya da muaf olan öğretmenlerden bulundukları ilde en az üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

(3) Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan öğretmenler, bu yükümlülüklerini tamamladıkları tarihten sonraki ilk yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler.

(4) İl içinde ya da il dışına yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin, yer değiştirmeleri için gerekli olan bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda veya ilde fiilen öğretmen olarak geçirdikleri süreler dikkate alınır. Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu ya da il dışında görevlendirilen öğretmenlerin yer değişikliği isteğinde bulunabilmeleri için görevlendirildikleri tarihten önce bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken süreyi tamamlamış olmaları gerekir...

Ancak durum yine de aynı... yani il içi tayinde kurum ildışı tayinde bulunulan il deki çalışma süresi önemli

omd' Alıntı:
(4) İl içinde ya da il dışına yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin, yer değiştirmeleri için gerekli olan bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda veya ilde fiilen öğretmen olarak geçirdikleri süreler dikkate alınır. Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu ya da il dışında görevlendirilen öğretmenlerin yer değişikliği isteğinde bulunabilmeleri için görevlendirildikleri tarihten önce bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken süreyi tamamlamış olmaları gerekir...[/code]

peki arkadaşlar biraz kafa karıştırıcı olacak ama 1 yıl asker öğretmenliğim var sayılıyor

fakat aklımı kurcalayan beni önce il milli eğitim mebbise sonrasında ise valilik proje ekibine görevlendirdiler 1 yıla yakın sizce bunda bi sıkıntı çıkar mı

il içindeki kurumda çalışma süresini etkiler ancak yine de tayin döneminde çıkacak olan klavuza da iyice bakmak lazım. Yönetmelikler sık sık değişiyor ne de olsa özellikle tayin dönemlerinde.

Geri