Görev Süresinin hesaplanmasında fiilen derse girme şartı

Kodla Büyü

yasamisd

Aktif Üye
Yeni atama yönetmeliğin
26. maddenin 4. fıkrası
İl içinde ya da il dışına yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin, yer değiştirmeleri için gerekli olan bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda veya ilde fiilen öğretmen olarak geçirdikleri süreler dikkate alınır. Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu ya da il dışında görevlendirilen öğretmenlerin yer değişikliği isteğinde bulunabilmeleri için görevlendirildikleri tarihten önce bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken süreyi tamamlamış olmaları gerekir

buna göre eğiticilik yapanlar görev yaptıkları süreler hizmet süresinde sayılmıyor mu?

bir de kurumların hizmet puanları listesinde ilçe milli eğitim müdürlüklerinin puanı 0 görünüyor. Bu durumda puan da alınmıyor herhalde.

yazıyı görmedim ama bu gibi durumlarda yönetmelik çıktığı tarihten itibaren yürürlüğe girer ve öncesi eski şekilde sayılır. Önceden böyle birşey olsaydı kimse eğitici for. olmazdı değil mi? Ama böyle bir durum varsa eğitici formatör de kimse olmaz.

Eğitici Formatör Öğretmenler Ek Ödeme Alabildiklerine göre ? Bu noktadan fikir yürütebilirsiniz... Bizler zaten zaten fiilen ders yapmış sayılıyoruz... Bana göre EBİTEFO ları ilgilendirmeyen bir madde

görevlendirme eğitici formatör olsa da kadro kaydımızda öğretmen yazıyor. fiilen çalıştığımıza göre bu madde bizi bağlamaz

Hocam bende 14/2/2007 atamasıyım.

15/9/2007 de başka bir okulda Okul Formatörlüğüne başladım.
1/4/2008 de İlçe MEM de Eğiticiliğe başladım.
31/7/2008 de asker oldum (asker öğretmen).
1/8/2009 da Eğiticiliğe kaldığım yerden devam.
6/5/2010 yönetmelik yayınlandı.

Kadromun olduğu okulda 7 aylık görevim var.
Formatör olarak 6.5 aylık görevim var (geçici görevlendirme ile başka okulda)
Asker Öğretmenlik 11 ay (Temel eğitim hariç)(Eğitici Formatör olarak)
Eğitici Formatörlük 4 ay (askerlik öncesi) + 13.5 ay (15 eylül 2010 itibariyle)

Toplamda Askerlik Temel Eğitim hariç 42 ay (3 yıl 6 ay) hizmet yapıyor, bu duruma göre ben tayin isteyebilir miyim? İsteyemiyorsam neden?

bildiğim kadarıyla çalıştığımız hizmet bölgesinin en düşük puanını alacağız.örneğin 3. hizmet bölgesinde eğitici olanlar 14 puan alacak.

Hocam Yapmayın Şimdi verdiğiniz kurslardan niye para alamıyorsunuz....
Çünkü göreviniz (sanki başka hiçbirşey yaptımıyorlar gibi)
siz fiilen derse giriyorsunuz.... Benim Görevlendirme ilsis işlendi görevlendirme üzerinden okulumun puanını baba gibi aldım almayada devam edecem

Arkadaslar bu konu onemli bu konu hakkında net bilgisi olan bir arkadasımız varsa belgeye dayalı cevap veririse cok memnun oluruz

yani bana gore puan verilir sana gore puan verilmez gibi yorum yaparak birbirimizi yanıltırız
fikrimizi söyleyelim ama net bilgisi olan yazıya yada belgeye dayalı bir cevap veririse tam öğreniziriz
:verymad:
bilgi bulutunda kayboolmak istemiyoruz

" BUNEYA " yaz 2731 e gönder :P

shaka shaka..

faruqweber' Alıntı:
Arkadaslar bu konu onemli bu konu hakkında net bilgisi olan bir arkadasımız varsa belgeye dayalı cevap veririse cok memnun oluruz

yani bana gore puan verilir sana gore puan verilmez gibi yorum yaparak birbirimizi yanıltırız
fikrimizi söyleyelim ama net bilgisi olan yazıya yada belgeye dayalı bir cevap veririse tam öğreniziriz
:verymad:
bilgi bulutunda kayboolmak istemiyoruz

" BUNEYA " yaz 2731 e gönder :P

shaka shaka..

Hocam Doğru söylüyorsun Hep Mantıklı Cevap vermeye çalışıyoruz ama MEB'de mantık işlemiyor.... Bugün Boş bir vaktimde Atama şefine sorarım.... Puan neyye göre verilecek diye.... Zira Kendisi ayaklı Mevzuat

:D REFLTO hocam zaten sözüm direk sana degildi ben genel dedim ya haksızda deglim bu konu onemli hocam bende eger puanım kesilecekse bilmek isterim ilcede egitici formatorum bu konuyu net ogrenmek istiyorum ondan dolayıı biraz serzenişte bulundum
üzerine alınma hocam ..
yine söyllüyorum net bilgiler verirsen,z menun oluruz..

Arkadaşlar yer değiştirme klavuzunu herhalde incelemişsinizdir. Orda açıkca yazıyor "FORMATÖR" diye artık siz nasıl canınız isterse yorum yapın ve hala boş boş konuşun. Şurda şu atama başlayalı 7 gün oluyor somut birşeyler arıyorum bu sitede üzülüyorum yaa. Yani gerçekten bu site bize hiçbirşey sağlamıyor tabi ste suçlu değil onu kullanamayan bizler suçluyuz. Bu Cuma geldiğinde tayin istemek isteyen hiçbir formatör arkadaşım tayin isteyemeyince hepinizin gözü açılır. Bazı arkadaşlar hemen istifa etmişler işler öyle hemen istifayla da çözülmüyor. Bu işi çözmek için birlik olmak lazım. Bakın arkadaşlar bizim okullarda yaptığımız işler hiçbir zaman görülmüyor ve şu anda yaşadıklarımız bunun sonucu ben artık bununda farkında olunmasını sağlayacağım. Şimdiden hepinize çok teşekkürler ve iyi günler! Umarım sizler de burda konuşmak dışında birşeyleri düzeltmek için bişeyler yaparsınız!. Yapabileckerinizi de diğer açılan konu başlığına yazdım. Belki siz daha fazlasını da yapabilirsiniz!

hüseyin hocam milletin olaydan ya haberi yok ya da vurdum duymaz çoğu kişi Ankara dayız hala bir haber veya gelişme yok. Cuma günü personel genel müdürlüğünde toplantı olacaktı bir sonuç daha duymadık. Bu yazıya göre bazı iller de okul formatörlerinin bile başvuruları onaylanmıyor. Bazılarında sadece okul for. göz yumuluyor bazılarında da formatörlerin onay sürecinde bir sıkıntı yok. 3 farklı durum var 3 farklı durumun oluşması adaletsizliğin ve bilgisizliğin en açık göstergesi. pgm nin de ben yaptım oldu zihniyetinde olarak kimseye sormadan böyle bir yönetmelik yayınlamasını bile tartışmam yersiz. Haftaya pazartesi en geç haziran ayı sonu eğiticiği bırakırım bir daha görev talep etmem ve hakkımı yasal yoldan aramaya kararlıyım. Halihazırda sendikalar hukuksal süreci başlattı ancak bu işi böyle olmasında onlarında kabahati var. İnşallah yönetmelik iptal ve zorunlu hizmet affı iptal edilir. Milletin derdi zaten formatörler olmuş. Hüseyin hocam bence biz kendi ilimizde 6-7 böte branşlı eğitici olarak görevimizi bırakırsak birşeyleri değiştirebiliriz. Devlette işler her zaman yürür zihniyeti işinin ehli kişileri kaybedince bakalım yürücek mi ?

Bilgisayarbilişime şu sıkıntılı dönemde günde 30 -40 kere giriyorum inanın "Hangi halı yıkama makinesini alayım" maddesi daha çok ziyaret alıyor. Birde Hüseyin hocam insanlar artık tartışmak ve konuşmaktan yoruldu vakit eylem vaktidir.

yasamisd' Alıntı:
Yeni atama yönetmeliğin
26. maddenin 4. fıkrası
İl içinde ya da il dışına yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin, yer değiştirmeleri için gerekli olan bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda veya ilde fiilen öğretmen olarak geçirdikleri süreler dikkate alınır. Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu ya da il dışında görevlendirilen öğretmenlerin yer değişikliği isteğinde bulunabilmeleri için görevlendirildikleri tarihten önce bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken süreyi tamamlamış olmaları gerekir

buna göre eğiticilik yapanlar görev yaptıkları süreler hizmet süresinde sayılmıyor mu?

bir de kurumların hizmet puanları listesinde ilçe milli eğitim müdürlüklerinin puanı 0 görünüyor. Bu durumda puan da alınmıyor herhalde.
:+1:

Hocam bugün 2 eğitici arkadaş Personel Genel Müdürlüğününe Atama ve Yerdeğiştirme için bizzat gidip yüzyüze görüştük. Eğitici formatörler kadrosunun bulunduğu okulda 2 yıl görev yapmadıklarında tayin isteyemiyorlar. Ama eğer bulundukları ilde 3 yılı doldurmuşlarsa il dışı tayin isteyebilirler dediler. Kabul edilen tüm başvurular bizden geri dönecek dediler. Kendi okulunda okul formatörlüğü yapıp 2 yılı dolduranlar başvuru yapabiliyorlarmış.

Suçumuz sınav kazanmakmış. Meb resmen bizi kullandı kullandı attı. Yazıklar olsun hakkımı helal etmiyorum.

Suçumuz sınav kazanmakmış. Meb resmen bizi kullandı kullandı attı. Yazıklar olsun hakkımı helal etmiyorum.

:+1: :+1: :+1: :+1: :+1:
Konuyla ilgili eğitim bir sen dava açmış inş. Kazanır. Ayrıca istedilermi yöntemeliğin yayımlandığı tarihten öncekiler muaf diyorlar. İstediler mi hak mahrumiyetine uğratıyorlar.

Bende hakkımı helal etmiyorum....

Arkadşalar eğitici veya okul formatörü olan arkadşlarımız görevlendirildikleri kurumların bulundukları yerin puanını alacaktır. Burada herhangi bir problem yok. Esas problem şu İl içi ataması istemek için kadronun bulunduğüu yerde 3 yıl fiilien öğretmenlik yapman isteniyor. Eğitici ve okul formatörü arkdaşlar (kendi okulunda olsa bile) bu 3 yıllık süre içerisinde değerlendirilmiyor. ben kadromun bulunduğu okulda 2 ay görev yaptım yaklaşık 2,5 yıldır da eğiticilik yapıyorum. ancak ilçi atama isteyemiyorum çünkü kurumumda 3 yıl fiili olarak öğretmenlik yapmadığım için. Problemimiz bu esas.

Geri