görev yöneticisi ni başlatamıyorum. yardım lütfeeeennn...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zdebre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zdebre

Site Gezgini
bt sınıfımda öğretmen bilgisayarına 3 hafta önce görev yöneticisini iptal eden bi virüs girdi.görev yöneticimi başlatmak istediğimde "görev yöneticisi, yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı" uyarısı geliyo (aynı şekilde regedit te de aynı hata var) 2-3 defa acronisle imagı yükledim, ama sorunum hallolmadı. d sürücümdeki bütün dosyalarımı bi öğrenci bilgisayarına aktarıp bütün harddiskimi biçimlendirdim, ama yine aynı virüsün girmesini engelleyemedim.
c ve d sürücülerimdeki dosyalara virüs bulaştı diyerek sağlam olsun diye bütün harddiski formatladım. gerekn yazılımları evden tekrar getirdim. avg antivirüs yazılımı kurdum.her ihtimale karşı bilgisayrı baştan tarattım. sonunda kurtuldum derken bugün yine aynı sorunla karşılaştım.

googleden araştırıp olabiliecek her yöntemi denedim ama görev yöneticisini geri getiremiyorum.

bu virüs ağdan geliyo büyük ihtimalle ama
aklımın almadığı bi olay ise; öğretmen bilgisayarı 2-3 defa formatlanıp tekrar tekrar antiviüs programlarıyla taratılmasına rağmen viirüsten kurtarılamazken, hiç bir antiviürs yazılımının yüklü olmadığı sadece drive vacine restore programının yüklü olduğu öğrenci bilgisayarlarına nasıl hiç bi zaman bu virüsün bulaşmadığı.

yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Format atmanıza rağmen aynı sorunla karşılaşmışsınız, bu sebeple söylediğim saçma olacak belki ama...
Başlat--> Çalıştır-->gpedit.msc Grup ilkesini çalıştırıp

Kullanıcı Yapılandırması-->Yönetim şablonları--> Sistem-->Ctrl+Alt+Del Seçenekleri--> Görev yöneticisini Yapılandırımadı şeklinde değiştirmeyi denedin mi? İlk yazdığım gibi format çözüm olmadıysa bu olmaz diye düşünüyorum ama...Kolay gelsin

hocam onu da denedim. onu yaptıktan sonra bi 5-6 saniye geliyo görev yöneticis, sonra tekrar gidiyo.

asıl merak ettiğim antivirüs yazılımının olduğu ve hergün tartılan makinaya bile bu kadar kolay yapışabilen vi virüs nasıl oluyorda kormusız öğrenci bilgisayarlarına bi şey yapmıyo :?

hocam içerisindeki dosya türleriyle ilgili olabilir, yani virüsün çalışmasını sağlayan dosyalar veya programlar. Öğrenci bilgisayarı yalın olduğu için bulaşmıyor veya bulaşıyor ama aktif hale gelemiyor.

bizim laboratuarda aynı sorun var. öğretmen bilgisayarı aynen hocamın dediği durumda. ek olarak da internet bağlı görünüyor ama tarayıcılar siteleri açamıyor. https uzantılı siteler açılıyo sadece. format atıp kaspersky pure yukledim. tüm yedeklediğim dosyalarda virus buldu. d yi de biçimlendirdim. artık sorun yok

hocam birde bunu deneyin..

aradan gpedit.msc bul
mr1yh1;315974' Alıntı:
winnt(windows) / system32 klasöründe,
gpedit.msc var, onu aç..

"kullanıcı yapılandırması / sistem/"
veya
"kullanıcı yapılandırması/sistem / oturum aç kapa"
kısımlarında
"görev yöneticisini devre dışı bırak" ın karşısında
"etkin" yazıyorsa onu "yapılandırılmamış"(bendeki bu)
yada "devredışı" yap..[/QUOT

Geri