Görevlendirme Böte Mezunu Öğrt. Koordinatörlük Görevi

Kodla Büyü

LostParadise

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar arkadaşlar başlığa nasıl yazacağımı bilemedim. Şimdi ben kadrom ortaokulda fakat meslek lisesine görevlendirildim ders tamamlama yoluyla burada 30 saat derse girmek için. Daha sonra bu okulda BTR görevine başvurdum ve onaylandı şimdi bu okulda BTR görevi yapmaktayım. Fakat şöyle bir durum söz konusu . Okulumuzda başka Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olmadığı için 12. sınıfların Koordinatörlük görevi boşta. Mevzuatta eğer mesleki öğretmen yoksa buna en yakın branşta/daldaki öğretmenin görevlendirileceği yazıyor. Öğrenmek istediğim şey ise ben BTR görevi yaparken kalan zamanlarda Koordinatörlük görevi de verilip 18 saatin üzerine ek ders alabilir miyim ? Tekrar hatırlatayım Böte mezunuyum , meslek lisesinde görevlendirme(ders tamamlama) olarak çalışıyorum aynı zamanda BTR görevim var burada .

Hocam ordaki en yakın branş dediği elektrik/elektronik branşı varken gidip metalciye bu işi vermeyin gibi. Normalde siz koordinatörlük alamazsınız. Ama idare verirse de almanızda sakınca yoktur. Sonrasında para iadesi vs. isterlerse yaptığım işin parasını ödemem dersin. haftalık/aylık koordinatörlük raporlarını gösterirsin birşey de olmaz.

elektrik bölümünün hocasıda bir tane zaten o koordinatörlüğünü kendi bölümü için yapıyor. Bilişim ikisi birlikte bana ağır gelir diyor. Konuyla ilgili açık bir mevzuat hükmü yok sanırım . biraz araştırma yaptım internette net ifadeler bulamadım . O yüzden buraya yazma gereği duydum. Belki tecrübeli arkadaşlar bu konuda aydınlatırsa en azından hakkımız yenmemiş olur.

Hocam Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olmayan öğretmenin ders yükü max. 30 saattir. Yani Meslekçiler gibi toplam 49'a kadar çıkamaz. Ama tahminimce siz oradaki koordinatörlük görevine bakabilirsiniz fakat bu 300 saatlik görevinizin içinde olabilir. Fazlası olmaz.

Hocam 30 saat ders ve btr görevin mi var. Eğer btr görevlendirmeniz yapıldıysa alamazsınız zaten. Eğer btr olmasaydınız verilebilirdi ama para iadesi vs. olayları ile de karşılaşabilirsiniz.

hocam btr görevim var 6 saat derse giriyorum btr den dolayı zaten normal olan 18 saatlik ek dersimi alıyorum .

Btr görevine ek olarak bu görevi alamazsın hocam. 6 saat dersin olsada 40 saat dersin olsada alacağın ekders haftalık 18 saat btr olduğun için. Normal şartlarda teknik öğretmen olmadığın için verilmez zaten ama kordinatörlük boşta kalmasın, fahri olarak yaparım diyorsan buna heralde kimse bişey demez.

BTR nin çalışma satleri kaç? 8-17 ise bu saatler arasında başka bir görevden görevi yapsan da ücret alamazsın.
BTR olmasaydın, Meslek lisesinde görevlendirme olduğun için ek dersin 20 saati geçemezdi. Çünkü ek ders kararına göre Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenisin. maaş karşılın 15, ek dersin 18+2 dir.
Kadron meslek lisesinde olsaydı Atölye ve laboratuvar öğretmeni olarak değerlendirilip 20 maaş, 27+2 şeklinde ek ders, bunun içinde koordinatörlük görevi de alabilirdin.

Geri