görevlendirme iptali

Kodla Büyü

hakançöllü

Seçkin Üye
Seçkin Üye
lisede btr olarak çalışıyorum kadrom başka bir okulda. görevlendirme iptali için ilçe meb e mi dilekçe vermem gerekio. "özel sebelerden dolayı iptali" desem yeterli olurmu. dilekçe verdikten sonrada liseye gitmek zorundamıyım iptal yazısı gelene kadar.

ben hamileyken iptal ettirmiştim hocam dilekçe vererek. Önce gidip bizzat il koordinatörleri ile konuşun gerekçenizi söyleyerek iptal olup olamayacağı ile ilgili. Biliyosunuz bu iş valilik oluru ile yapılıyor. İptali de vali yapıyor yine. Dilekçeyi okula vereceksiniz. Sonuç gelene kadar devam etmeniz gerekiyor görevinize. Ama takipçisi olun. Çünkü ben dilekçeyi verdikten bir hafta sonra daha dilekçenin hala ilçe milli eğitimde olduğunu öğrendim. Yani ile gitmemiş bile. Sonra gidip ilçe milli eğitim müdüryle konuştum. O da dilekçeyi faxladı ile. İl koordinatörünü de arayıp hocamızın işini halledin hemen dedi. Bi kaç gün içinde ilden sonuç geldi ve görevlendirmem sona erdi.

Hocam birkaç gün önce bende bir sıkıntı yaşadım ve iptal ettirmek istedim. Memur dilekçede yazılabilecek sebeplerin; sağlık durumu, aile durumu, gidiş geliş saatleri yahut da yol (gidiş geliş) sıkıntısı olabileceğini söyledi. Dilekçeyi verdikten sonra da cevabın ile gidip cevaplanıp tekrar dönmesinin 20 gün civarında olacağını belirtti. Bu süre içerisinde liseye gitmek BTR görevini devam ettirmek zorunda olduğum söylendi. O 20 günün bana eziyet edilebileceğini farkettiğim için 13 Hazirana kadar dişimi sıkmaya karar verdim. Yine de karar senin, ama bir daha mı başka bir okulda BTR olmak asla !

daha önce mazeret dilekçesi doldurunuz mu bilmem orada bazı kategorilerde izin sebepleri vardır. ailevi, sağlık yahut açıklamalı bişeyse açıklayarak yazıyorsunuz. sebep kısmı oradaki gibi olabilir. özel sebep derseniz neyin özeli olduğu anlaşılmıyor. ama onayınız gelene kadar görev devam eder. paranızıda yatırırlar. rahatsız olmazsanız okulla ilgili bir sorun mu yaşadınız. malumunuz hepimiz bazı sıkıntılar yaşıyoruz. paylaşmak isterseniz bizler içinde bir örnek teşkil edebilir. kolay gelsin...

Karşılaşılan sorunun en açık net yorumu hocam önceki yıllarda olan Farmatörlükle BTR'yi aynı zannetmeleri. Yazıcısından fotokopi makinasına , memurundan öğretmenler odasındaki bilgisayarlara kadar herşeyi yapmanızı istiyorlar. Aslında görevlerimizin yazılı olduğu bir kağıt verdik ama umursayan yok. Göreviniz olmadığını belirttiğinizde ise benim gibi ortaokuldan liseye gidiyorsanız ortaokulun mesai bitimiyle lise mesaisi bitimi arasında 40 dk da geleceksin o zaman diyor. Çalışma planında olan şeylerden mesela öğretmenlerime rehberlik yapacaksın, bilgilendirme toplantıları istiorum vs. vs. Zaten tabletti akıllı tahtaydı bir çok sorun mevcut. Kesinlikle önermiyorum başka okulda BTR olmayı.

Geri