güç kaynağı problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hbbkr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hbbkr

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşları okuldakı sınıfımda vestel pcler var. power la ilgili bir sıkıntım var. power tusuna basınca acılmıyor fakat power kablosunu çıkartıp taktığımda güç kaynağı biraz çalışıyor yani fanlar çalışıyor ve sonrasında tekrar duruyor sebebi ne olabilir acaba

voltaj değerleri doğru olmadığından bilgisayar açılmayabilir. örneğin sarı kablo 12 V olması gerekirken güç kaynağının çıkışı 12,5V gibi bir değer alırsa anakart kendini korumak için açılmaz.

hbbkr' Alıntı:
merhaba arkadaşları okuldakı sınıfımda vestel pcler var. power la ilgili bir sıkıntım var. power tusuna basınca acılmıyor fakat power kablosunu çıkartıp taktığımda güç kaynağı biraz çalışıyor yani fanlar çalışıyor ve sonrasında tekrar duruyor sebebi ne olabilir acaba
Sebebi içindeki kondensatörler patlıyor yani onarılması lazım yada değiştirilmesi lazım tabi sorunun güç kaynağında olduğuna eminseniz.

Aynı sorun bizde de vardı 220w lık10 tane powr ile değişti sorun bitti. Değişim şart yoksa işin içinden çıkamazsınız....

hasari' Alıntı:
hbbkr' Alıntı:
Sebebi içindeki kondensatörler patlıyor yani onarılması lazım yada değiştirilmesi lazım tabi sorunun güç kaynağında olduğuna eminseniz.
aynı bilgisayara başka bir güç kaynağı taktıgımda çalışıyor hocam. güç kaynagında problem ama o şekilde açılıp kapanması beni tereddute dusurdu acıkcası

çok teşekkür ederim hepınıze.

Vestel yine en ucuz güç kaynağını almıştır hocam. 350 watt lık güç kaynağı kullanırsanız sorununuz kalmaz. Birde toprak hattınızı bir kontrol edin bence.

aynen hocam sorun güç kaynağında. efektif değerler düşük olunca da bu sorunu yapıyor ama genelde hasari hocamın dediği gibi power içindeki kond. bozulmuştur

aynı problem benim bi bilgisayarda da vardı. açılıp 3-5 sn sonra kapanıyordu. Nedendir diye uğraşırken kondansatörler patladı mecbur değiştirip rahatladım. :lol: :lol:

Geri