güç kaynağını taktım ama bilgisayar açılmadı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan piadora
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

piadora

Aktif Üye
dün hiç açılmayan eski bir bilgisayarın güç kaynağını ,problemin güç kaynağında olduğunu düşünerek söktüm.daha sonra öğrenci bilgisarlarından birinin güç kaynağını söküp ona taktım.problem güç kaynağındaymış ,bilgisayar açıldı.ama sağlam güç kaynağını eski yerine takınca öğrenci bilgisayarı açılmadı.kabloları doğru taktığımı düşünüyorum.defalarca kontrol ettim.sanırım kabloları ters takma imkanı da yok.problem ne olabilir acaba?inş anakarta bişey olmamıştır :(

hocam anakarta güç geliyormu ? hocam bi güç kablosunu çıakrtıp kasanın açma duşuna basın içerdeki güç boşalsın daha sonra tekrar takıp deneyin. eğer fanlar falan çalışıyormu peki ?

anakart gitmiştir maalesef benim labdada 3 anakart gitmiş :idea: :idea: :idea:

evrim0626' Alıntı:
hocam anakarta güç geliyormu ? hocam bi güç kablosunu çıakrtıp kasanın açma duşuna basın içerdeki güç boşalsın daha sonra tekrar takıp deneyin. eğer fanlar falan çalışıyormu peki ?

hocam açma düğmesine basınca kasanın arkasındaki fan 3-4 saniye dönüp sonra duruyor.başka bi kıpırtı yok ama.

arkadaşlar dün akşam sorumu gündeme getirmiştim ama istediğim cevap gelmedi.bu akşamki arkadaşlardan yardımcı olabilecek yok mu?

hocam ana kartta büyük bir ihtimalle sorun yok güç kaynagının voltajlarında dengesizlik var eski bilgisayara taktıgınızda belkide aşırı akım çeken arızalı bir bölümü vardı ve sizin güç kaynagının da arızalanmasına sebep oldu
imkanınız varsa başka bir güçkaynagı ile deneyin çalışacaktır. tamiratından anlıyorsanız güçkaynagını sökün içindeki kondansatörlerden birisi patlamış olabilir degiştirin yinede çalıştıramazsanız güç kaynagının kablolarında yeşil olanı bir yerinden açarak tel baglayın onuda bilgisayarın metal kısımlarından herhangi bir yerine degdirin zoraki de olsa çalışır anakart yansada çalışır
kolay gelsin

hocam bu sene başında bende olan soruna benziyor benim sorunumda çalışır durumda bıraktığım pc geldiğimde çalışmıyordu. yazın dinlenmek ii gelmemiş:) bende çalışan bir güç kaynağını aldım elime bilgisayarın anakartına bağladım çalıştırdım. sonra çalışmayan güç kaynağını tekrar taktığımda sorun kalmamıştı çalışıyordu. arada bir tekliyor aynı yöntemi tekrarlıyorum düzeliyor:D sizde bir deneyin bence kasnaın içini açın çalışan bir güç kaynağını anakarta bağlayın çalıştırın birsüre sonra tekrar eski güç kaynağının kablolarını bağlayın anakarta muhtemelen sorun çözülecektir.

Geri