Günaydın Herkese(Her gün Bomba!)

Kodla Büyü

barthez

Süper Üye
Süper Üye
Ben 3 okulda görevlendirme ile çalışan bir Bt Formatörüyüm. Dün başka okuldaydım ve kendi okuluma geldiğimde hocam 3 Bilgisayar yandı dedi çocuklar. Elektirik gidip gelmiş ve 2 Bilgisayar duman çıkmış sanırım Güç Kaynakları veya Anakartlar yanmış. 1 tanesinede görüntü gelmiyor sanırım onunda ya Ekran kartı Yada ekranı gitmiş Sizce ne yapmalıyım garantileri yok...

Müdür beye bilgisayarların sorunlarını yazın verin, teknik servise göndersin.

elinde güç kaynağı varsa dene hocam.hatta çalışan pc nin power supply sini çıkar dene.olursa direk power supply aldırırsın.

Bizde de aynısı olmuştu ama sadece güç kaynaklarıyla kurtardık.

En iyisi bastacim hocanın dediği gibi çalışan bir pc nin güç kaynağı ile denemek.
Sadece güç kaynağı yanmış olabilir, ya da anakartla birlikte RAM ve işlemci de yanmış olabilir.

Monitör sağlamsa , görüntü gelmemesi vestel , exper ve onboard ekran kartlı sistemlerde kronik bir sıkıntı. Bios pilini söküp takınca ya da RAM lari silip slot değiştirince kısmen düzeliyor. Bazılarında öğrenciler görüntü kablosunu zorlayarak onboard kartın, anakart üzerindeki terminallerini kırabiliyor. :verymad:

Sayın Hocam aynı olay geçen yıl benimde başıma geldi.Elektriğin gidip gelmesinden dolayı önce 15 tane bilgisayardan 7 tanesinin powerları yandı.Aradan 2 ay geçtikten sonra yine elktriğin gidip gelmesinden dolayı,diğer 8 tane bilgisayarın powerları yandı.Arkadaşların dediği gibi sağlam bilgisayarın powerları ile denersen sıkıntının ne olduğunu bulursun.Bence büyük ihtimalle powerlar yanmıştır.Powerların yanması bir nokta da iyi.Ana kartın yanmasını engellemiş oluyor.Kolay gelsin.

arkadaşlar aynı durum benim de başıma geldi okulda ders başlamadan elektrik gidip geldi ve sonrasında 5 bilgisayar çalışmıyor. müdür beye söyledim nereye bildirmemiz gerektiğini sordu, ne yapmalıyım formatör öğretmen olarak bunda benim bi sorumluluğum var mı...

genelde sadece powerları yanıyor. il yada ilçeden eski bilgisayarlardan çıkma güç kaynağı bulabilirsiniz bence.

sctnkaya' Alıntı:
arkadaşlar aynı durum benim de başıma geldi okulda ders başlamadan elektrik gidip geldi ve sonrasında 5 bilgisayar çalışmıyor. müdür beye söyledim nereye bildirmemiz gerektiğini sordu, ne yapmalıyım formatör öğretmen olarak bunda benim bi sorumluluğum var mı...
Hocam bu doğal birşey olabilir. Garanti devam ediyor mu etmiyor mu bu önemli. Eğer garanti devam ediyorsa yollarsın çözülür, ama öyle değilse kendi imkanlarınızla çözün cevabı alırsınız büyük ihtimalle. Bulunduğunuz ilin web sitesine girip arıza bildiriminde bulunursunuz yada direk il koordinatörü ile iletişime geçebilirsiniz.

Geri