Güncel bilişimci normu ve İl dışı atama kontejanları

Kodla Büyü

sguner_23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Geçen sene 6000'e yakın bilişimci ihtiyacı vardı.2621 kontenjan gösterildi yani yaklaşık olarak boş normların %40'ı gösterildi.Daha önceki yıllarda ise %25 civarı gösteriliyordu.Bakalım bu yıl ne olacak...

Geçen sene Türkiye geneli norm sayımızı bazı arkadaşların sayesinde öğrenmiştik.Bu sene kimseden ses seda yok..

Ben bu yil ildisi kontenjaninin gecen yilki kadar iyi olacagini düşünmüyorum

Kontenjanın çok olmasıyla iş bitmiyor geçen sene benim istediğim ile 41 tane okul açtılar ama 30 kişi ildışından yer değiştirdi öyle uzak yerleri açtılar ki kimse yazmadı kontenjan çok önemli evet ama açılan okullar da bir o kadar önemli merkezdeki okulların açılması için gerekli yerlere yazalım yoksa ildışı atamaları yine hüsran olur.

Geçen yıl 2621 kontenjana 932 kişi atandı.En azından seçme şansı vardı.Bu yıl 1000 civarı kontenjan verilirse o da olmaz.Bu yüzden kontenjanların en azından %50 (bu arada bilişim normunun 5000-5500 arası olduğunu tahmin ediyorum) sinin il dışına yansıtılması için kamuoyu oluşturmalıyız.

dengem' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:
Ben bu yil ildisi kontenjaninin gecen yilki kadar iyi olacagini düşünmüyorum
neden sayın öğretmenim? bildiğiniz bir bilgi mi var yoksa tahmin mi?
tahmin tabiki hocam bildiğim bişey falan yok.herkes gibi tahminde bulunuyorum. şöyle ki üç yıldır kapalı olan bilişim branşı geçen yıl atamalardan önce verilen bir kararla aniden açıldı ve bir sürü okul açık göründü.bursa için konuşayım 2009 affında bile 22 ildışı kontenjanı verilen bursaya gecen yıl 43 kontenjan verildi .gecen yıla göre bilgisayar açığı daha az olur gibi geliyor.

Gecen yil artmasinin sebebi dersin zorunlu ve 2 saat olmasi idiacaba onun yansimalari bu sene olup kontejyan artarmi? Benim dusuncemde bu sekilde

ahmetarif21' Alıntı:
normlar haziran ayında netleşiyor sanırım...
Bu konuyu biraz araştırdım.Nisan ayında norm güncellemeleri aktif dönem içinmiş.2014-2015 eğitim yılının planlamasına göre tekrardan haziran ayı içerisinde güncellemeler yapılacak.

Geri