Güncellemesiz anti virüs programı

Kodla Büyü
selamlar.

okulda 3 adet laboratuvarım var gerçi 1 tanesi bilişim için diğerleri farklı alanlara ait ama malum bakımı ve kurulumu bizde. Aynı modemden dışarı açılıyoruz. 4 mbps adsl hızımız var malum. mebin hattı ve daha yüksek hızı karşılamıyorlar faturada. sorun şu avira kullanıyorum. ücretsiz versiyonu. yıllardırda aynı programı kullanırım ve memnunum ancak bilgisayar sayım 3 laboratuvar öğretmenler odası ve kütüphane de dahil olunca 73 bilgisayar oluyor. Allahtan idare sınırsız ayrı bir hat kullanıyor. bilgisayarlarda deep freeze mevcut. tabi böyle olunca 1 ay içinde deepfreezeleri acık guncelleme yapmassam her bir bilgisayar en az neredeyse 50 mb güncelleme yapıyor avira için. güncellemelerde kapanmıyor avirada belki ücretsiz olduğundan. internet inanılmaz yavaşlıyor sayın hocalarım.

çözüm önerileriniz var mı??? Farklı program vesaire...

(Geçen yıl virüs programlarını komple öğrenci bilgisayarlarından kaldırdım. Deep freeze yeterli olur diye ancak öğrencilerin flash belleklerinden yayılan bir virüs (conficker) ağdan yayılıp netsupport bağlantısını kopartıyordu.)

Güncellemenin önemini biliyorsunuz bu sebeple açık olması yararınıza olur. Diğer türlü belki güncellemeler bir exe dosyası haline getirilip ağ bağlantısı sayesinde paylaşıp elle yükleme yaparsınız. Haa nasıl yapabilirim derseniz bilemiyorum. Proxy server kurulabilir belki ama bu biraz maliyetli olabilir.
En iyi çözüm netin hızı artırmak gibi duruyor. :)

güncelleme önemli ancak haftada bir deep freezeleri açık saatlerce güncellemesini beklemekte zahmetli oluyor. :) web derslerinde özellikle internetten bi resim indirmek işkence haline gelmis durumda :verymad: şu ana kadar yapılmış güncellemeler yeterli gibi avirada ama güncellemeler kapanmıyor :s

Lab'da avast kullanıyoruz, güncellemelerini kapatıyorum, uyarı gösterme ayarlarını da kapatıyorum. Zaten her yıl lisans yenilemek gerekiyor, lisans yenilemek gerektiğinde güncelleme yapıyorum. Onun dışında güncelleme vs. yaptırmıyorum. Deepfreeze de kullanıyoruz. 3 yıldız bu sistemde herhangi bir sorun olmadan, hiçbir bilgisayara format atmadan kullanıyoruz. Öğrencilerin bilgisayarlarında virüsler dolaşıyor, bunu engellemek mümkün olmuyor. Avast bazılarını siliyor ya da çalışmasını engelliyor ama virüs bulaşsa bile bilgisayarlar yeniden başlatıldığında sorun olmuyor. Deepfreeze'in yanlış hatırlamıyorsam 7.2 versiyonunu kullanıyoruz.

Ağ portlarını dinleyen programlar var istediğin programın internet erişimini kesebiliyorsun. Böyle bir çözümde deneyebilirsin.
Örnek program. Bu program sayesinde sadece istediğin programların internete bağlanmasını sağlayabiliyorsun. :)
http://www.gezginler.net/indir/netlimiter.html

Geri