Güneş enerjisinden gelen sıcak su kışın bile el yakacak seviyededir. Bunu peteklerden dönüş hattına bağlarız. Su sıcaksa kombi az gaz harcar. Ilıksa daha fazla harcar. Kombiye dönüş sıcaklığından düşük olursa güneş enerjisi suyu kesilir.
İkinci olarak güneş enerjisine bağlı ayrı petek taktırılır. Kombiye bağlı peteklere ise termostatik vana bağlanır. Güneş enerjisiyle çalışan petekler gündüz ısı yaydıkça doğalgaza bağlı peteklerin termostatik vanaları otomatik kapanacaktır ve kombi az gaz harcayacaktır. Hatta güneş enerjisinden gelen radyatörlere de termostatik vana bağlansın ki, odalar ısındıktan sonra sıcak su tankını da ısıtsın sonra ısınan sıcak su akşamları yada geceleri kullanılsın.
Böyle bir sistem ancak 4, 5, 6 adet vakum tüplü güneş enerjisi paket sistemiyle yapılabilir. Yöntem basit; Odalar ısındıktan sonra vakum tüplü sistemlerin 200 ltrelik depolarında su da ısınacak. oda yeterli ısıya ulaşmamışsa bu depolardaki su odalar ısınana kadar kullanılır. Bu sistemler güneşi her yönden alırlar. her bir paket sistem 2 metrekare civarındadır. 5 tane olsa 10 metrekare olur. Her metrekare 1000-1500 kalori arası enerji çeker. 10 metrekare en az 10000 kalori eder. bu da yaklaşık saatte 2 kg kömür yakmaya benzer.