Günlük maksimum ders saati

Kodla Büyü

diyar21

Aktif Üye
Arkadaşlar haftasonu okulumuzda kurs açmak istiyoruz. Günlük ders saatini 10 saat yapabilirmiyiz. Bazıları en fazla 8 saat açmalısınız diyor. Bir açıklaması varmı yönetmelikte varmı
bilgilendirirseniz şimdiden teşekkürler

en fazla 8 oluyor heralde hocam biz de 2 kişi açmıştık 2gün 8er saatlik çünkü 10 saatten fazla vermiyor halk eğitim

konuyu hortlatalım mı? :scared:

bir güne maximum kaç saat verilir? 5'mi 8'mi.

8 ise bunu nasıl isteyebiliriz? maddesi nedir?

Okullarda günlük ders saati maksimum 8 saat. Dolayısıyla Halk eğitimlerde hafta sonu her gün için maksimum 8 saat ders açabilir. Ancak her öğretmen 10 saate kadar girebilir. Dolayısıyla 8 saatten fazla girecekse 2 gün de derse girmelidir.

erkantuzcu' Alıntı:
Okullarda günlük ders saati maksimum 8 saat. Dolayısıyla Halk eğitimlerde hafta sonu her gün için maksimum 8 saat ders açabilir. Ancak her öğretmen 10 saate kadar girebilir. Dolayısıyla 8 saatten fazla girecekse 2 gün de derse girmelidir.

Hocam 8 cumartesi 8 pazar toplam 16 saat olur mu?

Arkadaşlar merhaba.halk eğitim merkezinde teknik öğretmen olduğum için 40 saat zorunlu ders açmam gerekiyor.ben de bu yıl günlük 5+5 iki grup açtım.yani günlük 10 saat dersim var ve böylece 4 günde 40 saate tamamlamış oluyorum.burada 8 saatin üstünü ödemez falan yazılmış.ilk ben de idareyle böyle bir tartışmaya girdim fakat günlük çalışma saatiyle ilgili yaygın eğitim yönetmeliğine baktığımda bir sınır göremedim ihtiyaç ve duruma göre belirlenir yazıyor.daha önce melsek lisesinde çalışmıştım ve günlük 10 saat derse girip ücretimizi de alıyorduk.burada da beni meslek öğretmeni olarak çalıştırıyorsa ödemesi gerkiyor diye itiraz ettim ve benim dediğim şekilde açıldı kursum.sizce ödemede sıkıntı olur mu?tekrar teyit etmek istedim

(4) Ders görevi ile görevlendirilen uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz saattir. Müdür, cumartesi-pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli uzman ve usta öğreticilere günün 07.00 ile 24.00 saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 saati geçemez.

arkadaşlar HALK EĞİTİMİ FAALİYETLERİNİN UYGULANMASINA DAİR YÖNERGE'de belirtilen bu maddeye göre müfettişler inceleme yaptığında usta öğretici yada kadrolu öğretmen değerlendirmesi yapmaksızın fazla saat olduğunda işlem yapabilir. Fazla girdiğiniz 2'şer saati bir dilekçe ile gönüllü olarak gireceğinizi ve ücret talep etmeyeceğinizi belirtebilirsiniz. 5 yıldır halk eğitim merkezinde görev yapıyorum hep 8 saat üzerinden açıldı kurslarımız. Yinede bu konuda bilgili birisiyle görüşmek bu konuyu kesinleştirecektir.

cetoneti hocam bana da olmaz demişlerdi açtım 3 haftadır günlük 10 saat dersim var.o dediğiniz yönergeyi de okudum fakat orada uzman usta öğretici ve usta öğretici için diyor öğretmenler için olan kısımda değil yani.yaygın eğitim yönetmeliğine de baktım orada da günlük girilmesi gereken ders saati için bir şey belirtilmemiş.buna istinaden açtık .gerçi baya sıkıntı çıkardılar ama.kız meslek lisesinde çalışırken de 10 saat derse giriyordum zaten.burada teknik öğretmen üzerinden işlem görüyorum zaten.tam gün tam yıla tabiydik meslke lisesindeyken burada öyle zaten:)

Otomasyona bakarsanız günlük 12 saate kadar işaretlenebiliyor :)

Halk eğitim kurs planlama modülünde hizmetiçinin işi ne hocam :)

Bu konuyla ilgili yönetmelik ve yönerge de aşağıdaki maddeleri bulabildim. Yönergede uzman ve usta öğreticiler için 8 saat demiş ama kadrolu öğretmenlere değinmemiş. Bunun dışında bir ibare yok. Ek ders kararında bununla ilgili bir maddeye de rastlayamadım.

Haftalık çalışma süresi (yönetmelik)

MADDE 38 – (1) Haftalık çalışma süresi en fazla 40 saattir. Kursların haftada kaç saat, hangi gün ve saatte yapılacağı, kurs yeri, kursiyerlerin durumları ve uygulanacak program dikkate alınarak belirlenir.

Günlük çalışma süresi (yönetmelik)

MADDE 39 – (1) Günlük çalışma süresi mesai saatleri içinde ve dışında kursiyerlerin durumuna, bölgenin özellik ve ihtiyaçlarına göre belirlenir. Etkinlikler, gerektiğinde hafta sonu tatil günlerinde de devam eder. Öğretmen, uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma programları buna göre düzenlenir ve uygulanır.

Madde 10 (yönerge)
(4) Ders görevi ile görevlendirilen uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz saattir. Müdür, cumartesi-pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli uzman ve usta öğreticilere günün 07.00 ile 24.00 saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 saati geçemez.

arkadaşlar ben 3 haftadır günlük 10 saaten haftada toplam 40 saat derse girdiğimi söylemiştim .onay bu şekilde alınmıştı fakat 3 haftanın sonunda şimdi sorun çıkartmaya çalışıyorlar ama ellerinde bir yönetmelik ya da gerekçe yok yani 8 saatin üstünü ödemeyiz diye.ben ödenmez diye yazan yönetmeliği bulun diyorum onlar da 657 de 8 saat üstü çalışılmaz yazıyor diyor :D neyse bu konuda haklı olduğumu bildiğim için eğer kursumu kapatıp yeniden onay almamı isterlerse ben de yasal olarak süreci takip edeceğimi söyleyeceğim...ama böyle bir hakları olmadığını biliyorum o kadar mevzuat o kadar yönetmelik karıştırdım hiç birinde demiyor bunu

schule_04' Alıntı:
... onlar da 657 de 8 saat üstü çalışılmaz yazıyor diyor :D ...

benim bildiğim 657'de:

Madde 99 – (Değişik: 30/5/1974 - KHK/12; Aynen kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.)
Memurların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir.
Bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir.

yazan bu. Günlükle ilgili orada da net bir ibare yok. Sekiz saat olayının çıkış noktası aslında düz memurların çalışma saatlerinden geliyor. 8-5 olarak çalışan bir memur sabah vardiyasında 8-12 4 saat çalışır, 1 saat öğlen paydosu akabinde 1-5 4 saat daha çalışır ve günlük çalışma süresini 8'e tamamlamış olur.

Öğretmenlerin 8-5 çalışmadığını işlerine gelince unuttukları için böyle oluyor aslında.

omd hocam şimdi baktımda evet orada da 8 saat yazmıyor sizin dediğiniz madde var sadece haftada 40 saat diyor başka da brişey demiyor..

Hocam günde 8 saat diye bir şey olsa Meslek Liselerinde günde 10 saat derse giriyoruz, o zaman girmememiz lazımdı, öyle bişey yok artık yönetmelikte olmayan bişeyi var gibi sınır koymasak, yani en azından şimdiye kadar bulunmuş bir resmi yazı yok.

mclaren' Alıntı:
Hocam günde 8 saat diye bir şey olsa Meslek Liselerinde günde 10 saat derse giriyoruz, o zaman girmememiz lazımdı, öyle bişey yok artık yönetmelikte olmayan bişeyi var gibi sınır koymasak, yani en azından şimdiye kadar bulunmuş bir resmi yazı yok.

Geri