Güvenlik Kamerasını Online Yapmak

Kodla Büyü

hakanotuken

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Güvenlik akamerası görüntüleri sadece bilgisayara kaydediliyor. Ben güvenlik kamerasındaki görüntüleri evde işte veya başka yerde internetten izlemek istiyorum. Nasıl yapmak gerekir ya da maliyeti nedir. Bilen varsa yardımcı olursa teşekkür ederim.

hocam şu yöntemi deneyebilirsin. çok randımanlı değil ama bedava :+1: yani görüntüler çok akıcı olmuyor.

kameranın bulunduğu bilgisayara teamviewer denen programı kurup id ve şifresini alıyorum. Zaten kamera bilgisayarı 24 saat çalıştığından teamviewer programını da görünmez hale getirip sürekli çalışır hale getirdim.

Herhangi bir bilgisayardan evden işyerlerinden teamviewer çalıştırıp okuldaki id ve şifreyi girdiğimde hem izleyip hem de o bilgisayarı yönetebiliyorum.

Tabi sizdeki güvenlik kameralarının olduğu bilgisayarın nete bağlı olduğunu farzediyorum.

İnşallah işinize yarar sn. hocam

saygılar

öncelikle modeminizin nat ayarlarında kameraları izlemek için port açmalısınız. kamera yazılında bu portları görebilirsiniz. ayrıca kameraların bağlı olduğu bilgisayara da sabit ip vermelisinizki modemde port açarken lazım olacak (örneğin 9001 numaralı portu 192.168.2.100e yönlendir gibi). sonra internetten okuluzun sabit ip numarasına girdiğinizde kamera görüntüleri gelecektir.

ziyaunal' Alıntı:
öncelikle modeminizin nat ayarlarında kameraları izlemek için port açmalısınız. kamera yazılında bu portları görebilirsiniz. ayrıca kameraların bağlı olduğu bilgisayara da sabit ip vermelisinizki modemde port açarken lazım olacak (örneğin 9001 numaralı portu 192.168.2.100e yönlendir gibi). sonra internetten okuluzun sabit ip numarasına girdiğinizde kamera görüntüleri gelecektir.

sağol hocam. bu daha profesyonel bir çözüm olmuş :+1:

MEB hattı kullanıyorsanız modemde açtığınız portlar çalışmaz, sınırlandırmışlar. Teamviewer dışında başka bir alternatif zor görünüyor. Belki hamachi ile ortak ağda gibi görünüp bir şeyler yapılabilir ...

MEB hattı değilse kullandığınız güvenlik programının webden izlemek için ayarlarının olduğu kısım vardır orayı aktifleştirin ve port numarasına bakın. Ona göre modeminizin NAT ayarlarından ilgili porta gelen istekleri ilgili makineye yönlendirebilirsiniz. Bunun için de kameranın bağlı olduğu makineye elle ip vermelisiniz ki sabit olsun ya da modem arayüzden ipsini rezerve edip, hep o ipyi almasını sağlayabilirsiniz.

Bütün bunlardan sonra evdeki bilgisayarınızda ip adresinizin sonuna açmış olduğunuz portu girerek web arayüzden görüntüleri izleyebilirsiniz. http://ipadresiniz:portno şeklinde ... kolay gelsin

Geri