Güvenlik kartı takılı iken imaj

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hüzün
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hüzün

Site Gezgini
Arkadaşlar vestel öğrenci bilgisayarının imajını alıcam. Güvenlik kartı takılıyken imaj alırsam sorun yaşar mıyım? Yoksa zaten takılıyken mi imaj almam gerekiyor?

Yok mu cevap verecek birileri?? Arkadaşlar güvenlik kartının olması imaj alırken sorun yaratır mı bunu merak ediyorum. Cevap yazarsanız sevinirim.

Hocam güvenlik kartının programını kurmadan imaj al.
Diğer bilgisayara imaj atıp gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra tekrar güvenlik kartını kurarsın.
Çünkü imaj attıktan sonra bilgisayarın adını falan değiştirmen gerecek. Yoksa ağda sorun yaşarsın..
Ben böyle yaptım sorun çıkmadı...
Haydi Kolay Gele.........

HÜZÜN hocam norton ghost 2003 le alıyorsan sorun olmaz.2faz3000 1 şubat tarihli güncellenmiş adobe cs3 veya adobecs3 süz en son dynedli ,sp3 lenmiş , sınırsız antivirüslü en son nss10.60 kurulu ghost image bende mevcut.isterseniz iletebilirim.Yalnız: güvenlik kartının kurulumu biraz karmaşıktır.

zech' Alıntı:
Hocam güvenlik kartının programını kurmadan imaj al.
Diğer bilgisayara imaj atıp gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra tekrar güvenlik kartını kurarsın.
Çünkü imaj attıktan sonra bilgisayarın adını falan değiştirmen gerecek. Yoksa ağda sorun yaşarsın..
Ben böyle yaptım sorun çıkmadı...
Haydi Kolay Gele.........
zech e katılıyorum.yalnız image attıktan sonra ip yi de değitirmeyi sakın unutma

hüzün' Alıntı:
Arkadaşlar vestel öğrenci bilgisayarının imajını alıcam. Güvenlik kartı takılıyken imaj alırsam sorun yaşar mıyım? Yoksa zaten takılıyken mi imaj almam gerekiyor?
hocam ben yanlış anlamışım.Güvenlik kartı takılı kalabilir ama kartı kurulumunu kaldır.

Arkadaşlar bende güvenlik kartını kaldırıp bilgisayarı imagedan tekrar yükledim kartı yükleyince problem çıkıyor bilgisayar açılmıyor ne yapmam gerek.

güvenlik kartını kaldırmanıza gerek yok hocam. açılışta CTRL+HOME yaptığınızda güvenlik kartı menüsü gelecek. oradan korumayı devre dışı bırakın ondan sonra yedeğinizi alabilirsiniz. yedek alırken de geri yüklerken de ben bu şekilde yapıyorum. sadece devre dışı bırakmanız yeterli yani.

bence o güvenlik kartını çöpe at en iyisi bu sanki bilgisayarı hem anlamda koruyormuş gibi her format ve imaj işleminde sorun çıkarıyor

Hocam bundan 2 hafta önce bu durum benimde başıma geldi. Vestel bilgisayarda güvenlik kartı takılı olan bir bilgisayar vardı. Güvenlik kartını çıkarmadan cd ile boot yapıp Acronis ile image aldım. Herhangibir sorun olmadı. Daha sonra bu imajı başka bir bilgisayara kurarken de şu yöntemi izledim. Kuracağım bilgisayardaki güvenlik kartını çıkardım. Yine cd ile başlatıp acronis ile kurulumu yaptım. Bilgisayarın yeniden başlaması gerektiği durumda bilgisayarı kapattım. Güvenlik kartını taktım. Herhangibir sorunla karşılaşmadım. Yeni kurmuş olduğum bilgisayarlarda da güvenlik kartı kurulumuna gerek kalmadı.

denenmiş kesin sonuçlardan bir tane. 3 ayrı projeye ait bt sınıfında denenmiş...
tnctr.com adresinden boot menülü bir xp cd si indirin. perfectXp 2010 v1'i öneririm. (xp sürümü de sağlam çalışıyor, sonraki sürümler biraz sorunlu ve boot menüde ghost yok)
güvenlik kartınızla vedalaşın...(sökün demek istiyorum)
kurulumuzu yapın ve bu cd'nin boot menüsünde bulunan norton ghost v11.5 ile imaj alın.
Eğer tüm hd ler aynı büyüklükte parçalara ayrıldıysa bölüm imajı da alabilirsiniz.
aynı cd yi kullanarak içinde imaj dosyası bulunan usb bellek ya da harici disk bilgisayara bağlıyken aynı menü ile imaj yükleyebilirsiniz.
ya da d sürücülerine c için aldığınız imajları atın...
deepfreze ya da drive vachine miydi tercih size kalmış...
çok uzattım ...özür...
kolay gelsin

Bilalca hocam sizin dediğiniz şekilde de yaptım olmadı. Drive Vaccine programını nerden bulabilirim. verdiğiniz adres okulda açılmıyor da.

nurertugay' Alıntı:
Bilalca hocam sizin dediğiniz şekilde de yaptım olmadı. Drive Vaccine programını nerden bulabilirim. verdiğiniz adres okulda açılmıyor da.

Acronisin 11 versiyonunu kullandım. Güvenlik kartı takılı ve akktifken cd ile boot yapıp imajını aldım. Ve bu imajı yazmış olduğum gibi bilgisayarlara yükledim ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Bu yöntemle 5 bilgisayarı kurdum.

Geri