Gaziantep Mahalli PARDUS Kursları

Kodla Büyü

caylakcekirge

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar ilimizde Mahalli olarak Temel Pardus Eğitimleri kursları verilmeye başlandı, ilgilenen arkadaşlara duyrulur.
Kayıt için
http://mebbis.meb.gov.tr/

Ekli dosyalar

• pardus.PNG
    pardus.PNG
    40.9 KB · Görüntüleme: 1,022
Merhabalar hocam;

- Mahalli dediğiniz halka açık kurslar mıdır?
- Eğer ki öyle ise bunun başvurusu Halk eğitim merkezinde mi gerçekleştiriliyor?
- Dersler öğretmenlerin bağlı oldukları okullarda mı yoksa halk eğitim merkezlerinde mi yapılıyor ?
- Katılım sonucu sertifika / belge bir şey veriliyor mu?
- Sınav yapılıyor mu ?
İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. (ben öğretmen değilim o yüzden dalgavari gibi görünmesin, eklemek isterim. )

burhansenyuva' Alıntı:
Merhabalar hocam;

- Eğer ki öyle ise bunun başvurusu Halk eğitim merkezinde mi gerçekleştiriliyor?
- Dersler öğretmenlerin bağlı oldukları okullarda mı yoksa halk eğitim merkezlerinde mi yapılıyor ?
- Sınav yapılıyor mu ?
İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim. (ben öğretmen değilim o yüzden dalgavari gibi görünmesin, eklemek isterim. )
Hemen cevaplamaya çalışayım;
HAYIR, MEB'in düzenlediği kurslar 2 kısımda gerçekleşir bunlar
1-Merkezi(Bu kurslar MEB'in hizmetiçi eğitim daire başkanlığınca planlanan kurslardır. Türkiye'nin "Yalova, Ankara, Rize, Erzurun, Mersin, Aksaray, Van" gibi Hizmetiçi Eğitim Enstitülerinde ve bazı illerde gerçekleşir http://hedb.meb.gov.tr/net/index.php?op ... &Itemid=18)
2-Mahalli(Bu kurslarda her ilin Milli Eğitim Müdürlüklerince planlanan kurslardır)
HAYIR, Bu kurslar MEB'in bünyesinde çalışan öğretmen, personel vb. kişileri kapsamaktadır.
MEB'in bünyesinde çalışan öğretmen, personel vb. kişiler http://mebbis.meb.gov.tr/ adresinden başvuru yapabilirler.
- Dersler öğretmenlerin bağlı oldukları okullarda mı yoksa halk eğitim merkezlerinde mi yapılıyor?
Bu konuda bildiğim kadarı ile dersi verecek öğretmenin insiyatifinde ilin veya ilçenin Hizmetiçi bölümünce karar veriliyor.
MEB'in düznelemiş olduğu KURSLARIN-SEMİNERLERİN sonunda sertifika ve/veya katılım belgesi veriliyor
- Sınav yapılıyor mu ?
Eğer KURS düzenlenirse sonunda sınav yapılır,
Eğer SEMİNER düzenlenirse sonunda katılım belgesi verilir.

Başvuru tarihlerini kaçıran arkadaşlara duyrulur; son 2 kurs
Ne yazık ki bu son 2 kurs hariç bildiğim kadarı ile sadece 1 kurs verilebildi. Kurslarla ilgili bilgilendirmenin zamanında yapılmaması veya bu kursların dönem ortalarında planlanıp hayata geçirilmeye çalışılması bunların gerçekleşmesini ne yazık ki engelliyor.
Benimde başvurduğum bu kurslardan; ne yazık ki yeterli başvuru sayısı olmadığı için açılamıyor ifadesi ile karşılaştım... :( :( :(
Önümüzde F@TİH projesi ve işletim sistemi olarak PARDUS'un kullanılma durumları varken bir daha düşünün derim arkadaşlar...

BBNET
Geri