geçici görevendirme müdür yardımcısı olabilir miyim??

Kodla Büyü

adiladil

Üye
hocalarım 2009 eylülde göreve başladım şuan bildiğiniz üzere maaş karşılıgımız dolmuyor. okul müdürümüz beni görevlndirme müdür yard. olarak önermek istedi. fakat 1 yıl askerlikte geçirdiğim için 3 yılım dolmadı. görevlendirme müdr yard olabilir miyim bu durumda?? yönetmelikler kafamı bulandırdı da biraz

Hocam sizinle aynı durumdaydım. 2009 yılı Aralık ayında atandım ve başlar başlamaz vekaleten müdür yrd yapmaya başladım. Müdür yardımcılığı yapabilirsiniz.

görevlendirme olarak çalışabilrsiniz ders harici 18 saat yönetim ekders üçreti alırsınız. Süre olayı sadece vekalletlerde aranır onda da asılın şartlarını taşımanız gerekir...

emine82' Alıntı:
Hocam sizinle aynı durumdaydım. 2009 yılı Aralık ayında atandım ve başlar başlamaz vekaleten müdür yrd yapmaya başladım. Müdür yardımcılığı yapabilirsiniz.
hocam yasal dayanak olarak nereye bakabiliriz yönetmeliktir kanundur biliyor musunuz?

bence sakın bulaşma. ek derse ihtiyacın yoksa yada başka yere gönderilmeyeceksen.

hocam yöneltmeliğin neyine bakacan zaten uygunsuz olsa müdürün önermez veya mem'ten geçmez. Artı ben atandıktan 2 hafta sonra m.yardımcısı oldum bir dönem(stajerken). içiniz rahat olsun yöneltmeliğe aykırı bir durum yok. Sonuçta müdürünüz sizi kadrolu yapmayacak ki sadece görevlendirme ile m.yardımcısı yapacak.

akdenizkanki' Alıntı:
hocam yöneltmeliğin neyine bakacan zaten uygunsuz olsa müdürün önermez veya mem'ten geçmez. Artı ben atandıktan 2 hafta sonra m.yardımcısı oldum bir dönem(stajerken). içiniz rahat olsun yöneltmeliğe aykırı bir durum yok. Sonuçta müdürünüz sizi kadrolu yapmayacak ki sadece görevlendirme ile m.yardımcısı yapacak.
hocam güzel diyorsunuz da Allah kimsenin başına vermein bi ilçe milli eğitim müdürümüz var hala saman kağıtlarda basılı yönetmeikleri kanunları önümüze döküyor memurlar.net den resmi yazılara cevap veriyor. ve görevlendirme ile vekaletin farkını şartlarını cidden bilmiyor maalesef :( tşk ederim bilgilendirme için :)

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/ozel1/28239_.html
hocam burada valilik görevlendirmesi ile ilgili bir açıklama var ben hafta içi ilgili yönetmeliği okulda öğrenip size bildirmeye çalışırım. Bu eğitim öğretim yılında da idareciliğe devam edeceğim sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum çünkü aday durumundayken bende idareci olarak görev yaptım. İlgili kısım (Yöneticilerin nitelikleri

MADDE 30 – (1) Kurumlara müdür ve müdür yardımcısı olarak atanacaklarda aşağıdaki şartlar aranır:

a) Milletlerarası kurumlar ile yabancı okullarda görevlendirilecekler hariç Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) (Değişik:RG-21/7/2012-28360) Okul öncesi eğitim kurumlarında; görev yapacağı okulda öğretmenlik yapma koşullarını taşımak ve resmî veya özel öğretim kurumlarında en az iki yıl asıl görevli olarak öğretmenlik yapmış olmak; bu şartları taşıyan öğretmen bulunmaması hâlinde ilkokul ve ortaokullarda öğretmenlik yapma koşullarını taşıyıp resmî veya özel öğretim kurumlarında en az iki yıl asıl görevli olarak öğretmenlik yapmış olmak.

c) (Değişik:RG-21/7/2012-28360) İlkokul, ortaokul, özel eğitim ve ortaöğretim okullarında; görev yapacağı okulda öğretmenlik yapma koşullarını taşımak ve resmî veya özel öğretim kurumlarında en az iki yıl asıl görevli olarak öğretmenlik yapmış olmak.

ç) Okullar dışındaki kurumlarda lisans mezunu olmak.)

hocam bende şuan vekaleten müdür yardımcısıyım.. vekaleten atama olabilmesi için müdür yardımcılığı sınavına girme koşullarını taşıyo olman lazım...

Geri