gece zorla çalıştırabilir mi?

Kodla Büyü

dincer0182

Site Gezgini
arkadaslar merhablar, eşim norm fazlası olduğu için resen atama yapacağız deyip eşime bir nevi zorla halkeğitimi yazdırdılar. halkeğitim tüm kursları gece acıyor ama ben eşimin bir bayan olarak gece oralara gitmesinden rahatsızım. ve maaş karşılığınıda bu gece dersine saydırmaya çalışıyorlar.. sorularım su?
1-gece kursuna istemediği taktirde (maaş karşılığını doldurmasada) katılmak zorunda mı?
2-bayanların istememesi daha doğrusu bu durumdan yırtmasını sağlayacak birdurum varmı?

sizlerde çalıştığınız idarecilerede sorarak bana yazarsanız çok sevinirim....

hocam bence il ya da ilçe milli eğitimle görüşün...Sonuçta bayan erkek ayrımı yok ama kimse eşinin geç saatlere kadar çalışmasını istemez..
Olmadı bisüre rapor aldırın eşinize...Nasıl olsa cırt cırt doktorlar rapor veriyor.

Hocam bildigim kadariyla zorlama olmaz. Bizdeki uygulama : Ben mesai saatleri dışında gorev almak istemedigimi belirten dilekce yazdim, almak isteyen ona gore dilekce yazdi. Aksam kurslarini usta ogretici aciyor. Tabi sizin kurumda gunduz kursu yoksa ne olur bilemem keske btr icin baska okula gorevlendirme isteseydi.

hocam bir ara halk eğitimde çalışmıştım
hatırladığım kadarıyla halk eğitim akşam açıksa bir idareci ve hizmetlinin de olması gerekiyordu. sizde bu 2 personel çalışıyor mu?

ozhan07' Alıntı:
Hocam bildigim kadariyla zorlama olmaz. Bizdeki uygulama : Ben mesai saatleri dışında gorev almak istemedigimi belirten dilekce yazdim, almak isteyen ona gore dilekce yazdi. Aksam kurslarini usta ogretici aciyor. Tabi sizin kurumda gunduz kursu yoksa ne olur bilemem keske btr icin baska okula gorevlendirme isteseydi.

hocam btr için başvurduk ama burdakiler, öğretmenim varken baskasını derse sokmam diyor.... oyüzden gündüz btr ye gitmeye anlam kalmıyor.. adamlarda anlayış kıt biraz diğer yerdekiler gibi.....

ayrıca gece ne idareci ne de hizmetli gelir buralarda .... öğretmenler kapıyı açar kapatır.....

arkadaşlar akşam için idare zorlama yapamaz. gündüz kurs açılmadığı zamanlarda maaş karşılığı için okula gelir, idari çalışma yapar. akşamki kursun tamamı ek dersten sayılır.

bildiğim kadarıyla mesai saatleri dışındaki kurslar isteğe bağlı. yani akşamları, haftasonları, 15 tatil ve yaz tatilinde açılacak kurslara gitmek zorunda değil.

arkadaslar bende diyorum normal yönetmelikte zaten mesai saatlerive ekdersleri belli fakat acaba bu durum yaygın eğitim kurumu olduğu için farklı mı oluyor acaba ??? ona göre ben bu adamlarla tartışayım ...

arslanxw' Alıntı:
arkadaşlar akşam için idare zorlama yapamaz. gündüz kurs açılmadığı zamanlarda maaş karşılığı için okula gelir, idari çalışma yapar. akşamki kursun tamamı ek dersten sayılır.
hocam bizim halk eğitimde uygulama dediğiniz şekilde değil. Halk eğitim merkezinde diyelim gündüz kursu yok ise akşam dersleri de maaş karşılığından sayılıyor. Bununla ilgili resmi bir kaynak var mı idareye iletebileceğimiz?

Saat 23:00 kadar çalıştırabilirler. 4 yıldır halk eğitimdeyim. Yarıyıl tatili ve yaz tatilinde çalışmak senin isteğine bağlı.

hocam halk eğitimde mesai dışında açılan kurslar maaş karşılığına yazılmaz diye biliyorum ben.
http://www.memurlar.net/haber/293532/ sayfasındaki 4. madde açıklamasına göre mesai saati dışında veya tatil günleri isteği dışında aylık karşılığı ders görevi verilemez deniliyor.

halilturkoglu' Alıntı:
hocam halk eğitimde mesai dışında açılan kurslar maaş karşılığına yazılmaz diye biliyorum ben.
http://www.memurlar.net/haber/293532/ sayfasındaki 4. madde açıklamasına göre mesai saati dışında veya tatil günleri isteği dışında aylık karşılığı ders görevi verilemez deniliyor.
k) Tam gün tam yıl eğitim: Meslekî ve teknik örgün ve yaygın eğitim kurumlarının fizikî kapasitelerinden azamî derecede yararlanılması amacıyla hafta sonu, yarıyıl ve yaz tatilleri de dâhil olmak üzere 07.00?24.00 saatleri arasında fiilen yapılan eğitim ve öğretimi, ifade eder.? hükümleri bulunmaktadır.

Arkadaşım bende daha once aynı duruma karşılaştım.halk eğitimde görev alıyorsanız her ne kadar 7 gün 24 saat kuralı varsada maaş karşılığı olan 15 saatlik dersini mesai saatleri içerisinde verilmesi zorunlu.bunu bizzat bakanlığı arayarak bilgi edinmiştim.ekders görevini ise istediğiniz saatlerde ayarlayabilirsiniz.
rapor almak yerine öğrencileri örgütleyip gündüz kursu istiyoruz demeleri gündüz kursunu açmak için yeterli bi sebeptir.

ahmed02' Alıntı:
Arkadaşım bende daha once aynı duruma karşılaştım.halk eğitimde görev alıyorsanız her ne kadar 7 gün 24 saat kuralı varsada maaş karşılığı olan 15 saatlik dersini mesai saatleri içerisinde verilmesi zorunlu.bunu bizzat bakanlığı arayarak bilgi edinmiştim.ekders görevini ise istediğiniz saatlerde ayarlayabilirsiniz.
rapor almak yerine öğrencileri örgütleyip gündüz kursu istiyoruz demeleri gündüz kursunu açmak için yeterli bi sebeptir.
peki gündüz kurs açılmayıp akşam 15 saat derse giren öğretmen maaş + 15 saat ek ders mi alacak?

Geri