gelecek eğitim öğretim yılı seçmeli dersler

Kodla Büyü

maverick07

Seçkin Üye
Seçkin Üye
okula gelecek eğitim öğretim yılı için kitap seçimi yapılmasıyla ilgili mail geldi. Şu an okulumda formatörüm ve 6 saat dersim var. sene başında yapılan müdürler toplantısında il milli eğitim müdürü okullarda medya okur yazarlığı dersini seçelim demiş. bunu söylerken öğrencilerin medyada bazı dizileri takip ettiklerini ve bazı olumsuz davranış ve söylemleri örnek aldıklarını söylemiş. okulumda 9 saat seçmeli ders var. okul idaresi milli eğitim müdürünün tavsiyesiyle 3 saat medya okur yazarlığı seçmek istiyor. ayrıca okulumda resim ve müzik öğretmenlerinin zorunlu dersi 13 er saat. bunların ders saatlerini maaş karşılığına tamamlamak için 3'er saat seçmeli sanat etkinliği seçmek istiyorlar. bana gelecek eğitim öğretim yılı için kalıyor 3 saat ders. ben öğrencilerden ve derslerden kopmak istemiyorum. okul idaresi ise formatör olduğum için ve 18 saat ek ders aldığım için ders vermek istemiyor. savundukları sen derse girsen ne olur girmese ne olur diyorlar. bende öğrencilerden, dersimden kopmak istemiyorum diyorum.

size sorum burada başlıyor formatör olarak en az 6 saat derse girmemiz gerekmiyor mu. en az 6 saat seçilmesi yönünde bir resmi yazı ile birlikte dilekçe vermeyi düşünüyorum. okul idaresiyle benim gibi sorun yaşayan var mı?

hayır hocam idare hiç dersinizi seçmeyebilir, sizde norm fzlası durumunda formatör olrak çalışırsınız, durumum benim öyle şu anda:(

konu güncel bugün öğretmenler kurulu toplantısı var ders seçiminde elimi güçlendirecek bir önerisi olan var mı? bugün öğrendiğime göre müdür diğer okulların sadece bir tanesinde seçmeli bilişim tek. dersi seçilmiş diğerleri seçmemiş gibi birşeyler söylemiş. kısace ders vermeyi düşünmüyor...

Hocam norm fazlası olursun mayıs haziranda tayin istemen gerekir. İstemezsen zorla atarlar. Geçen yıl benim durum böyleydi idare nasılsa formatör diye 7 saat yazmış ve norm fazlası oldum. sen mutlaka bilişim dersini seçtirmeye çalış yoksa çok sıkıntı çekersin formatörlük seni kurtarmaz.

şu düştüğümüz durumlara bakın ya yuh be!!!!
"Çocuklar bilgisayarı açıp internette sörf yapmayı biliyorlar" diye BT derslerini kalrıran zihniyet bizi yarın işimizden aşımızdan da eder hiç meraklanmayın...

Geri