Gelişim Tablosu hangi yönetmeliğe göre hazırlanmak zorunda?

Kodla Büyü

mevcut

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu gelişim tablosu denen şeyi illaki hazırlamak zorunda mıyız? Zorundaysak hangi yönetmelikte yazıyor acaba bilen var mı? :)

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ sene başı zümresinde belirttiğiniz ve staja eklediğiniz modüllere göre olacak, öyla yapıyorum ben.

ben de o şekilde hazırlıyorum. bakanlığın yayımladığı aylık rehberlik görev formunda da "işletmeye gelişim tablosu verildi mi" benzeri bir ifade var ama bu gelişim tablosu hazırlanırken bir kıstas varmıdır örneğin X modülündeki tüm yeterliklerin seçilmesi gerekli midir?

megatron20' Alıntı:
ben de o şekilde hazırlıyorum. bakanlığın yayımladığı aylık rehberlik görev formunda da "işletmeye gelişim tablosu verildi mi" benzeri bir ifade var ama bu gelişim tablosu hazırlanırken bir kıstas varmıdır örneğin X modülündeki tüm yeterliklerin seçilmesi gerekli midir?

tüm modül yeterliliklerinin seçilmesi gerekmez.
şöyle anlayalım:
biz öğrencimize 10 ve 11 de okuttuğumuz modüller için yıl sonunda ders kesim raporu olarak bir belge düzenleriz,
işte dersler için verilen o ders kesim raporunu herkes "tamamlandı" yazar.
aslında mesleki eğitim derki, bitmeyen ve öğretilemeyen (şartlar ve planlama da çıkarılan öğretilemeyen modüller) yeterlilikler, İşletmede öğretilsin.
onun için gelişim tablosuna koyduğunuz yeterlilikler önceki 2 yıl ile ilişkili olmalıdır.
zümre kararınca öğretilen veya öğretilemeyen modül yeterlilikleri seçilir, bu seçim önceki iki yıla eşit olarak dağıtılır.
toplamda işletmeye gittikleri haftaları (32 hafta) göz önüne alarak modül saat sayıları da dikkate alınarak yazılır.

megatron hocam aylık rehberlik görev formunu meb nerde yayınladı? Kullanıyoruz bu formu ama asıl kaynağı, orjinali nerde acaba.

internet hocam güzel anlatmışsın ama bunların resmi kaynağı nerdedir, onları bi bulabilsek de idarecilerimizle daha sağlam tartışabilsek :) Benim müdür yardımcım alandaki bütün derslerin bütün konularından oluşan bir gelişim tablosu yapmamı istedi.

@internet hocam teşekkür ederim.

@mevcut hocam muhtemelen mesleki teknik eğitim yönetmeliğinin bir ekinde yayınlandı ama net hatırlayamıyorum başka bir resmi yazıda olabilir. artık hazır olarak basılı geliyor elimize matbaadan.

hayır efendi, tüm modüller konulacak diye bir şey olamaz,
biz öğrenciyi 3 yılında sonunda mesleki yeterlilik düzeyine bakarak mezun ederiz.
o yeterlilik düzeyi de eklediği dosyada mevcuttur. farklı şeyleri eklemek zorunda değiliz.

ancak biz gösterdiğimiz modül ve konularını da koyabiliriz, şöyleki:

bir modül 40/32 saat olarak gösterilmiş ve biz o modülü planda işlerken 18 saat ile tamamladık ve bitirdik. mesleki eğitim derki geri kalan 22 saatini işletmede görsün.

o hesapla biz işlediğimiz veya da işlemediğimiz "yeterlilik tablosunda" istenen kavramların geçtiği modülleri gelişim tablosuna ekleriz.

bir tane var bende bunu kullanıcam, çok özenli hazırlanmış :

Ekli dosyalar

Sağol hocam, ben de sana katılıyorum ama idarecilerimiz önüne resmi yazı koymadan ikna olmuyorlar malesef.

Zaten iş olsun diye yapıyoruz gelişim planını. Malesef öğrencilerimizin bir çoğu gerçek anlamda kendi alanlarına ait bir eğitim almıyorlar iş yerlerinde. Sadece bir iş yerinde çalışma tecrübesi ediniyorlar.

Geri