Gelişmiş İntenet Uygulamaları içerik değiştirme

Kodla Büyü
arkadaşar malum gelişmiş internet prgramcılığında silverlight ve blend gösterdik geçen sene, ama hala modülleri yok, derste hepimiz zorlandık bu hafta ne anlatsak acaba diye,türkçe kaynak sıkıntısı mevcut, microsft bile desteiğini çekti silverlighttan, şimdi size bir sorum olacak,
bu ders biraz programcılık biraz da tasarım üzerine, bu dersin içeriğini 3d studio max gibi , ya da maya gibi hem programcılık hem de tasarım üzerine olan başka bir dersle ya da mobil programlamayla değiştirmemiz mümkün mü ? bu şekilde daha yararlı olunacağını düşünüyorum

Re: Gelişmiş İntenet Programcılığı içerik değiştirme

hocam buradaki meslek yüksekokulunda internet programcılığı dersinde geçen sene javascript verildi. Kitap aldırmıştı hoca size faydası olur mu bilmiyorum...

hocam android programlama anlatırsan hem çocukların ilgisin çekmiş olursun, hem de daha faydalı bir şeyler öğrenmiş olurlar. dediğin gibi silverlight kalmamış ortada biz ders olarak anlatıyoruz.

bende aynı şeyi düşünmüştüm hocam, konuyu müdürede açtım ama kimse tam bilemediği için evet, yapılabilir cevabını veremedi. Çerçeve eğitim programında aslında yapılabilmesine açık kapı bırakılmış, "çağın gereklerine göre" şeklinde ifade var ama dediğim gibi kimse yapmadığı için bu durum muallakta. Kısaca yapma kafan ağrımasın diyorlar. Ama ders bütünüyle değil de, bazı modüller değiştirilebilir sanırım. Yine bana gelirse o ders bir iki modülü değiştirmeyi düşünüyorum aslında. Çünkü zorunlu derslerden olmadığı için zümre kararında belirtilerek modüller değiştirilebiliyor sanırım.

Hocam modüller için megep.meb.gov.tr sayfasına girdiğinizde bir sayfa açılıyor. 2.9.2013 tarihinde yayınlanmış bir yazı. Orada zorunlu dersler için içerik ve saatler değiştirilemez yazıyor. Diğer dersler için muallak. Bence en kötü ihtimalle yıllık planı silverlight'a göre yazın ama içerik olarak android işleyin. Demokraside çareler tükenmez. :)

keplir' Alıntı:
Hocam modüller için megep.meb.gov.tr sayfasına girdiğinizde bir sayfa açılıyor. 2.9.2013 tarihinde yayınlanmış bir yazı. Orada zorunlu dersler için içerik ve saatler değiştirilemez yazıyor. Diğer dersler için muallak. Bence en kötü ihtimalle yıllık planı silverlight'a göre yazın ama içerik olarak android işleyin. Demokraside çareler tükenmez. :)

hocam o tamam da, öyle mi yapsak ya ?? :D

bilgisayarbilisimmania' Alıntı:
keplir' Alıntı:

Hocam zorunlu ders derken dalların zorunlu dersleri olmasın bu. Bir de ortak dersler değişemez diyor yani 10.sınıf dersleri. 11 ve 12. sınıf modülleri zümre öğretmen tarafından belirlenir yazıyor. Gelişmiş internet uygulamaları modülleri olmadığına göre zümre öğretmenler olarak karar alıp android uygulamaları ya da başla bir konu anlatabiliriz bence.

HTML5'e ne dersiniz? gelişmiş internet uygulamaları işte, ayrıca geleceğe yatırım olur.

hem bu dersin modülleri yok dersiniz, hem de yıllık planlarda öğretim araçlarında megep modülleri yazarsınız. anlamıyorum arkadaşlar! öğretmen ders notları yazın bari

karaltan' Alıntı:
hem bu dersin modülleri yok dersiniz, hem de yıllık planlarda öğretim araçlarında megep modülleri yazarsınız. anlamıyorum arkadaşlar! öğretmen ders notları yazın bari

Hani olur da modülleri yazarlarsa hocam :) Haklısınız öyle yazsak daha uygun aslında. :idea:

Geri