Gençler İçin Sosyal Medya İlmihali

Kodla Büyü

regulus11

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Böyle bir kitap var, bugün okumaya başladım. İnternet kullanıcılarının faaliyetleri islami bir bakış açısıyla Ayet ve Hadislerle desteklenerek değerlendirilmiş. Gençlerin anlayabileceği sade ve akıcı bir dil kullanılmış. Okunmalı ve okutulmalı diye düşünüyorum.

select.php

"Genç kardeşim! Günümüzde Müslümanlık kalitesi namaz, oruç, hac gibi ibadetlerin yanında internetle baş başa kaldığımız zaman gösterdiğimiz tavırla da yakından ilişkilidir. İnternet ve sosyal medya platformlarında sergilediğimiz davranışlarımız, beğenilerimiz, paylaşımlarımız ve arkadaşlıklarımız da İslami yaşantımızın bir parçasıdır. Namazlarına özen gösteren bir Müslüman genç olabiliriz, tesettürüne dikkat eden bir Müslüman hanımefendi olabiliriz ancak unutmayalım ki, namazımıza ve tesettürümüze bakacak olan Rabbimiz, internetle baş başa kaldığımız andaki tavırlarımıza da bakacaktır. Eğer imtihan bekliyorsak bilmeliyiz ki, modern dünyada en büyük imtihanlardan birini internet ve sosyal medya üzerinden yaşayacağız." Abdülaziz Kıranşal

http://www.kitapyurdu.com/kitap/gencler ... 64330.html

Bu camianın ticari zekasına hayranim. Her şeyin islamisini yapıp köşeyi en kisa yoldan dönüyorlar.

teksen' Alıntı:
Bu camianın ticari zekasına hayranim. Her şeyin islamisini yapıp köşeyi en kisa yoldan dönüyorlar.
İslamın içerisinde olmadığı bir alan olabileceğini düşünmen hata zaten. insansak yaşıyorsak istersen uzayda yaşa islamın nuru her yerde vardır ama uyarsın ahiretini kurtarırsın ama uymaz küçümser yanılırsın. karar kişinin kendisinin. bu yönde bir çalışma varsa insanın çok güzel olmuş bu yönde de ahlaki bozulmalar var belki bir nebze olsun dikkat çeker demek yerine dinden para kazanıyorlarcı zihniyetle bakmanın ne kişinin kendisine ne başkasına faydası var. bu gibi zihniyet bahsettiğiniz zihniyetten daha bozuk daha beter bir zihniyet olduğuna emin olabilirsiniz. adamlar ne yapsın marksist dünyanın ateist alemin iç derinliklerinin sosyal ayağı mı desin öyle deyince mi okunacak kitap veya edebi eser olacak anlamıyorum sizi. hassasiyeti olan okur olmayanda atıp tutacağına okumaz susar çamur atıp durmaz. neyse diyecek laf çok amma anlayacak bakış açısı da olmak zorunda bu durumlarda...

xxltc' Alıntı:
teksen' Alıntı:
İslamın içerisinde olmadığı bir alan olabileceğini düşünmen hata zaten. insansak yaşıyorsak istersen uzayda yaşa islamın nuru her yerde vardır ama uyarsın ahiretini kurtarırsın ama uymaz küçümser yanılırsın. karar kişinin kendisinin. bu yönde bir çalışma varsa insanın çok güzel olmuş bu yönde de ahlaki bozulmalar var belki bir nebze olsun dikkat çeker demek yerine dinden para kazanıyorlarcı zihniyetle bakmanın ne kişinin kendisine ne başkasına faydası var. bu gibi zihniyet bahsettiğiniz zihniyetten daha bozuk daha beter bir zihniyet olduğuna emin olabilirsiniz. adamlar ne yapsın marksist dünyanın ateist alemin iç derinliklerinin sosyal ayağı mı desin öyle deyince mi okunacak kitap veya edebi eser olacak anlamıyorum sizi. hassasiyeti olan okur olmayanda atıp tutacağına okumaz susar çamur atıp durmaz. neyse diyecek laf çok amma anlayacak bakış açısı da olmak zorunda bu durumlarda...

Hocam eline sağlık çok güzel özetlemişsin günümüzün durumunu..

Bote0621' Alıntı:
xxltc' Alıntı:
teksen' Alıntı:

Hocam eline sağlık çok güzel özetlemişsin günümüzün durumunu..

Hocam teksen isimli zata yanıtın çok güzel olmuş ki, cevap yazamamış; anlayışa bak ya ticari çıkara dönüştürüyormuş, yahu teksen senin zihniyetini ispatlamak için okuduğun veya okuyamadığın binlerce uydurma kitap ücretsiz mi dağıtılıyor mantığa bak, ahmaklığa bak ya. Teksenin mantığıyla; "O zaman bütün kitap yazarları köşeyi dönmüş olmalı, edebiyat vs tamamen kapitalist sistemin zırvaları(o zaman daha neyi savunuyor bu zihniyet anlamadım, hemen çelişti kendisiyle ağzı açılınca da biz şöyle okuyoruz biz böyle okuyoruz diye artistik yaparlar) " Söylenecek çok şey var ama neyse karşıda düşünen birileri olsaydı o zaman belki.

xxltc' Alıntı:
teksen' Alıntı:

Allah'ın ayetlerini 3 kuruşa satarlar ayetinden ne anlıyorsunuz?

bu gibi zihniyet bahsettiğiniz zihniyetten daha bozuk daha beter bir zihniyet olduğuna emin olabilirsiniz.

bu cümle aleyhinizde delil olarak mutlaka kullanılacaktır haberiniz olsun... (yanlış anlamayın ne yazdığınızdan banane benimle alakası yok ama Kuran ı iyi okursanız DİN TÜCCARLARI nı 1.sıraya yazar haberiniz olsun... bozuk dediğiniz zihniyetin kime ait olduğunu bilmek gerekir.) çoğunluğun ne yaptığının bir önemi yoktur, önemli olan ALLAH'ın ayetleridir ve ona itaat etmektir... Yanlışı savunup kalabalıkları arkama katmaktansa doğruyu savunup yalnız kalırım... bu işin doğrusu şudur ki ALLAH'ın DİNİNDEN PARA KAZANILMAZ... kimin ne yaptığının bir önemi yoktur, önemli olan ALLAH'ın ne dediğidir... (son olarak EBU LEHEB baş din tüccarıdır.. mekkenin DİYANET İŞLERİ BAŞKANIdır!!!!!!!!!)

bu işin doğrusu şudur günümüzde kitabı internette yayınlarsın... isteyenler için MALİYETİNE basım yaparsın ve kitap olarak alımını sağlarsın... bu mealler için tefsirler için de böyledir...ALLAH'ın dini ile ilgili kitap yazdığını iddia ediyorsan bunun başka yolu yoktur...

bu cümleniz dini konularda kitap yazan yayın yapan kişi ve kurumlar için başta diyanet veya hocalarda gelir hepsi adına hakkınızda delil olarak kullanılacaktır iftira yalan karalama kapsamında zira siz mi belirleyeceksiniz kimin haşa ayetleri 3 kuruşa satıp satmadığını. zira burada satılan haşa ayetler değil orada anlatılan anlatılmak istenen konuların günümüz insan ilişkilerine uyarlanmış hali günümüz bakış açısıdır. içerik dini olunca bas bas din tüccarlığı diye bağırarak ortalığı ayağa kaldırıp sonrada dinle ilgili ahkam kesmeniz de ayrı bir gariplik tabi.

ayıca bu ayet yahudiler için gelmiştir onu bilip konuşalım. şimdi siz kalkıp burada ki zihniyet bakış açısı neyse onunla bu gibi yayınlara din tüccarlığı derseniz asıl siz dini karalama veya bu işi gerçekten hakkıyla yapan herkese iftira atmış haklarına girmiş olursunuz.

bu işin doğrusu şudur günümüzde kitabı internette yayınlarsın... isteyenler için MALİYETİNE basım yaparsın ve kitap olarak alımını sağlarsın... bu mealler için tefsirler için de böyledir...ALLAH'ın dini ile ilgili kitap yazdığını iddia ediyorsan bunun başka yolu yoktur...
bu işin doğrusu buda değildir. doğrusu vakıflar aracılığıyla halka yararlı olacak kitapların ücretsiz temin edilmesidir. maalesef insanlar çalışmak para kazanmak zorunda kimi beden işi yapar kimi akıl işi. burada günümüz sosyal hayatına İnternet ortamlarına yönelik dini açıdan da referans olarak bilgilendirme var alır okursun yada okumazsın size kalmamış bu iş tüccarlık mı helede din tüccarlığı mı böyle diyenlerde genelde biz dini savunuyoruz derler ama nedense kimsede inanmaz. artık bırakın da kim neyi okumak istiyorsa okusun...

şu anda iktidarda olan zatlarda eski islamcılar. Görüyoruz islamcıların durumunu. Diyanet işleri başkanı 1 milyonluk mercedese binebiliyor. Arkadaşlar bu hamur çok su götürür.

Şurdan vuruyorlar."Rabbimiz, internetle baş başa kaldığımız andaki tavırlarımıza da bakacaktır"Nerden buldun ki dinimizin internetle ilgili şunu yap şunu yapma şeklindeki direktiflerini.

xxltc' Alıntı:
bu cümleniz dini konularda kitap yazan yayın yapan kişi ve kurumlar için başta diyanet veya hocalarda gelir hepsi adına hakkınızda delil olarak kullanılacaktır iftira yalan karalama kapsamında zira siz mi belirleyeceksiniz kimin haşa ayetleri 3 kuruşa satıp satmadığını. zira burada satılan haşa ayetler değil orada anlatılan anlatılmak istenen konuların günümüz insan ilişkilerine uyarlanmış hali günümüz bakış açısıdır. içerik dini olunca bas bas din tüccarlığı diye bağırarak ortalığı ayağa kaldırıp sonrada dinle ilgili ahkam kesmeniz de ayrı bir gariplik tabi.

ayıca bu ayet yahudiler için gelmiştir onu bilip konuşalım. şimdi siz kalkıp burada ki zihniyet bakış açısı neyse onunla bu gibi yayınlara din tüccarlığı derseniz asıl siz dini karalama veya bu işi gerçekten hakkıyla yapan herkese iftira atmış haklarına girmiş olursunuz.

bu işin doğrusu buda değildir. doğrusu vakıflar aracılığıyla halka yararlı olacak kitapların ücretsiz temin edilmesidir. maalesef insanlar çalışmak para kazanmak zorunda kimi beden işi yapar kimi akıl işi. burada günümüz sosyal hayatına İnternet ortamlarına yönelik dini açıdan da referans olarak bilgilendirme var alır okursun yada okumazsın size kalmamış bu iş tüccarlık mı helede din tüccarlığı mı böyle diyenlerde genelde biz dini savunuyoruz derler ama nedense kimsede inanmaz. artık bırakın da kim neyi okumak istiyorsa okusun...

ben imam, hoca, dinayet işleri çalışanı-başkanı, din kültürü öğretmeni, kısaca dinden para kazanan hiç kimseyi bilmem, umurumda da değiller... Benim aleyhimde delil olarak kullanılacaksa eğer gelin şöyle yapalım ben haklıysam Allah'ın azabı senin ve senin gibi düşünenlerin üzerine olsun, yoksa sen haklıysan benim üzerime olsun!!! Allah'ın ayetlerini kullanarak para kazanan herkes ama herkes Allah'ın ayetlerini 3 kuruşa satmışlardır yani dinden para kazanmıştır...(3 kuruş ibaresi dünyanın tamamı senin olsa ne yazar vurgusu taşır, yani dünyanın tamamı senin olsa ahiretin yanında ancak 3 kuruştur)

Bunun yanında ben sizinle aynı dine mensup değilim ben ALLAH'ın dinindenim... ALLAH'ın dinini çok iyi bilirim, ondan türemiş dincikleri de çok iyi bilirim hepsi peygamberler öldükten sonra birilerinin menfaati uğruna oluşturulmuşlardır.

o zamanki mekke-medine toplumunda yahudiler, hıristiyanlar, ateistler, münafıklar vb. yaşıyordu ayetlerde doğal olarak onlara indi... o zaman senin dinin daha piyasa da yoktu!!! sen şimdi nereden biliyorsun yahudilerin aslında yaptığı bir davranışın aynısını senin yapmadığını, bunun bir kanıtı var mı? yanlış olan davranışı yahudiler yapıyorsa cehenneme sen yapıyorsan cennete mi gireceksin... nasıl bir ilaha inanıyorsun... ALLAH kimseye zerre kadar zulmetmez, ALLAH adildir... Cennete hiç kimse girme yolunda torpilli değildir, herkes bireysel imtihanından yaptıklarıyla CENNETİ hak eder ve kaybeder...

Son olarak ben vakıf falan da bilmem, dinden kazanılan, dinden menfaatlenilen hiçbir ortam içinde bulunmam, dolayısıyla senin mantıkla düşünmem çok zor... bu arada ALLAH'ın dininin savunmaya falan ihtiyacı yoktur, isteyen iman eder isteyen etmez buna kimse karışamaz... herkes haddini bilsin, ALLAH kendini dinini korur... Yoksa güvenmiyorsunuz (yani İMAN ETMİYOR MUSUNUZ)

Bu kadar yazdım son noktayı da koyayım sizin dininize size BENİM DİNİM BANA... selam ile... (yazmazsanız sevinirim bu arada bu siteye bir daha girmeyeceğim...)

Geri