Genel Liselerde BİT Dersi Kaç Saat?

Kodla Büyü

yasarsahbaz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar genel liselerde Bilgi ve iletişim teknolojileri dersi haftalık 1 saat mi, 2 saat mi?

sand_storm' Alıntı:
seçmeli olarak 1 saat. Tabi seçilirse :)
Seçildi hocam. Zaten sadece 12. sınıflara giriyorum, o da A ve B şubesi olmak üzere 2 sınıf. Dersin 2 saat olma ihtimali var mı? İnternette araştırırken 2 saatlik programlar da gördüm de :o

Hocam 2 saat seçilebilir.Zaten şuanki BİT dersi müfredatı 2 saat için uygun. Seçmeli dersler bölümünde 1 veya 2 saat diye gözüküyor.Eğer 2 saat seçme şansınız varsa seçin derim

10. sınıflarda 1; 12. sınıflarda 2 saat seçilebiliyor. Tek programlı bir ders olduğu için 10. sınıfta bu dersi alan bir öğrenci 12. sınıfta tekrar alamıyor.

hem 2 saat hem de 1 saatlik seçmeli ders var. okul müdürünüz hangisini seçerse. geçen sene girdiğim sınıflarda 1 saatlik de vardı ama bu sene hepsini 2 saatlik seçmişler. 1 saatte müfredatı yetiştirmek zor oluyor. Çocuklara uygulama için zaman kalmasını istiyorsanız 2 saat için uğraşın.

Peki Formatör olarak görevlendirilip 6 saat ders seçilmesi durumunda herhangi bir sorun teşkil eder mi? Norm fazlası vs oluur muyum mesala?

Bilgi ve İletişim Teknolojisi 2. grup seçmeli dersler kapsamına girdiği için genel liselerde 10 veya 11. sınıflar için (1) 12. sınıflar için (2) saat seçilebilir.

Norm konusundada bulunduğunuz eğitim bölgesine bağlı, eğitim bölgesinde tek okul ise 6 saat için norm fazlası durmuna düşmezsiniz ama eğitim bölgenizden birden fazla lise varsa 15 saat altında dersiniz olduğu zaman büyük ihtimalle norm fazlası olursunuz.

bu haftada 1 saat 2 saat olayını anlamadım. neye göre 2 saat neye göre 1 saat. ben müdürüe 2 saat seçelim dedim olmaz 1 saat dedi..
açıklığa kavuşturursanız sevinirim...

KöfteHoRr' Alıntı:
Bilgi ve İletişim Teknolojisi 2. grup seçmeli dersler kapsamına girdiği için genel liselerde 10 veya 11. sınıflar için (1) 12. sınıflar için (2) saat seçilebilir.
Hocamın dediği doğru ama Genel Liselerde geçerli olmak üzere tabii...

Geçen sene 10. sınıflarda seçtik... Genel Lise kısmıolduğu için 1 saatti.... Ama okulumuz Anadolu Lisesine dönüştürüldü... Geçen sene 9. sınıfta olan Anadolu Lisesi sınıflarına seçememiştik... Bu sene 10. sınıf oldular ve onlara 2 saat BİT dersi seçildi... Ama Genel Liseden kalanlardan oluşturulan bir sınıfımız var... Onlara yine 1 saat seçildi...

arkadaşlar bit dersi 9. sınıflar için seçilebiliyor mu?
sanırım olmuyor ilk sınıf oldukları için :S

9.sınıflarda seçmeli ders olmadığı için dolaysıyla bilgisayar dersi de yok...geçen sene 2 saat giriyordum ama bu sene 1 saate indi lisedeki derslerim.hiç iyi olmadı aslında tüm hevesim kırıldı...

Okulun isteğine bağlı olarak 1 veya 2 saat seçilebiliyor. 10-11-12. sınıflarda bir defa seçilebiliyor. Ben bu sene 10. sınıflara 2'şer saat giriyorum. Geçen sene 11. sınıflara 1'er saat girmiştim.

seçmeli ders listesinde 1 veya 2. şer saat şeklinde seçilebiliyor. 9.sınıfların seçmeli dersi olmadığı için seçemiyor.
Ben 10.sınıflarda 2 şubeye toplam 4 saat giriyorum, ama seçmeli geometri ile sınıfı böldük, 15 kişi seç.geometri 15 kişi seçbite geliyor arkadaşlar

murat79' Alıntı:
seçmeli ders listesinde 1 veya 2. şer saat şeklinde seçilebiliyor. 9.sınıfların seçmeli dersi olmadığı için seçemiyor.
Ben 10.sınıflarda 2 şubeye toplam 4 saat giriyorum, ama seçmeli geometri ile sınıfı böldük, 15 kişi seç.geometri 15 kişi seçbite geliyor arkadaşlar
bu sene bizim 9. sınıflarda seçmeli resim dersi seçilmiş ?

Arkadaşlar merhaba,
Bir sorum var, en uygun bu başlığı buldum.

çalıştığım lisede 3. senem. ilk başladığım sene 9. sınıfların bilgi ve iletişim teknolojisi dersine girdim. 2. yıl ve 3. yıl da 12. sınıflar için bu ders seçildi. bu süreçte okulumuz düz liseden meslek lisesine dönüştürüldü. okulumuz seneye son düz lise mezunlarını verecek. benim sorum şöyle. 9. sınıfta b.i.t. dersine girdiğim öğrenciler seneye 12. sınıf olacaklar. daha önce bu dersi aldıkları için dersin tekrar seçilmeme durumu var mı? eğer seçilmezse norm fazlası olur muyum?

Geri