Geometrik Şekilllerin İçini Boyama

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Görevlendirildiğim okulda matematik öğretmeni akıllı kalem ile çizilen geometri şekillerinin içini farklı renklerde boyamak istiyor. Örneğin iki daireyi kesiştirip kesisim bölgesini boyamak istediğinde iki dairede boyanıyor, sadece kesisim boyanmıyor. Diğer bir örnek; bir daire çizip burada 90 derecelik bir yay çizip 90 derecelik kısmı bir renk diğer kalan 270 derecelik kısmı farklı renk boyamak istiyor. Ben denedim ama dairenin içini tek renk boyuyabiliyorum. Bunu nasıl çözebilirim?

hocam ilk sorunuza şöyle cevap vereyim
paintteki şekil boyama mantığı gibi sadece ucu kapalı tek şekilleri algılayıp boyar yani
daireyi boyar evet ama kesişimi boyamaz çünkü kesişim ayrı bi nesne ya da şekil değil
sadece üst üste gelmiş dairenin bi kısmı
bunun çözümü de dairenin içini boyayacakken NET renkleri değil de FOSFORLU renkler var hocam
uçuk renkler yani Dolgu seçeneği seçtikten sonra altta çıkan seçeneklerden ikincisi, fosforluyla boyadığınızda
iki daireyi kesiştirdiğinizde renk değişimini görebilirsiniz...

ikincisi de yin aynı şekilde sadece çizgiyle ayrıylmış yeri dolduramazsınız çözüm olarak fırçayla ayrı renklerde boyayabilirsiniz..
kolay gelsin...

bu gibi mi?

Ekli dosyalar

• pergel.PNG
    pergel.PNG
    16.5 KB · Görüntüleme: 1,186
akdenizkanki' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Görevlendirildiğim okulda matematik öğretmeni akıllı kalem ile çizilen geometri şekillerinin içini farklı renklerde boyamak istiyor. Örneğin iki daireyi kesiştirip kesisim bölgesini boyamak istediğinde iki dairede boyanıyor, sadece kesisim boyanmıyor. Diğer bir örnek; bir daire çizip burada 90 derecelik bir yay çizip 90 derecelik kısmı bir renk diğer kalan 270 derecelik kısmı farklı renk boyamak istiyor. Ben denedim ama dairenin içini tek renk boyuyabiliyorum. Bunu nasıl çözebilirim?
Hocam kursta bu soru soruldu. cevabı şöyle iç içe geçmiş iki dairenin kesişim noktasını farklı renk boyamak istiyorsan fosforlu renklerle iki daireyide farklı renk yapacaksın. kesişim kısmı iki renk üst üste bindiğinden daha farklı bir renk olarak görünüyor. böyle bir çözüm sundu star boardı anlatan arkadaş.

akdenizkanki' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

koyu rengin cevabı için sormuştum...

kuyakar' Alıntı:
akdenizkanki' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

koyu rengin cevabı için sormuştum...

evet hocam koyu şekilde gösterdiğinizi daireden parçayı nasıl ayıracağız ve boyayacağız.

adrenaline' Alıntı:
akdenizkanki' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Hocam kursta bu soru soruldu. cevabı şöyle iç içe geçmiş iki dairenin kesişim noktasını farklı renk boyamak istiyorsan fosforlu renklerle iki daireyide farklı renk yapacaksın. kesişim kısmı iki renk üst üste bindiğinden daha farklı bir renk olarak görünüyor. böyle bir çözüm sundu star boardı anlatan arkadaş.

saolun hocam hemen dediğinizi şimdi bilgisayarda deniyeyim :)

kuyakar' Alıntı:
kuyakar' Alıntı:
hocam bunu nasıl yaptığımı merak ediyorsan anlatabilirim ama sorular ve cevaplar karıştı. sorun iki dairenin kesişimi ile ilgiliyse cevap verildi zaten...
hocam iki dairenin kesişimini yaptımda siz eklediğiniz şekildeki gibi dairenin bir parçasını ayırıp nasıl boyuyacağız?

Hocam bunun için araçlar/aksesuarlar/pergel aracını kullanın. püf noktası çizime başladıktan sonra durup pergeli oynatmadan çizdiğiniz kısmı seçin yan panelden özellikleri açın ve yarıçap çizgilerini göster'e çentik atın. sonra çizmeye devam edip daireyi tamamlayın bu sefer de yeni çizdiğiniz kısmı seçip yan panelden yarıçap çizgilerini göster'e çentik atın. işlem tamam. iki şeklin de içini ayrı renklerle doldurabilirsiniz... bi deneyin gerekirse resimli de yazarım...

botemlk' Alıntı:
hocam ilk sorunuza şöyle cevap vereyim
paintteki şekil boyama mantığı gibi sadece ucu kapalı tek şekilleri algılayıp boyar yani
daireyi boyar evet ama kesişimi boyamaz çünkü kesişim ayrı bi nesne ya da şekil değil
sadece üst üste gelmiş dairenin bi kısmı
bunun çözümü de dairenin içini boyayacakken NET renkleri değil de FOSFORLU renkler var hocam
uçuk renkler yani Dolgu seçeneği seçtikten sonra altta çıkan seçeneklerden ikincisi, fosforluyla boyadığınızda
iki daireyi kesiştirdiğinizde renk değişimini görebilirsiniz...

ikincisi de yin aynı şekilde sadece çizgiyle ayrıylmış yeri dolduramazsınız çözüm olarak fırçayla ayrı renklerde boyayabilirsiniz..
kolay gelsin...

aynen :+1:

Geri