Geriye dönük aile yardımı alınır mı

Kodla Büyü

technic_f

Aktif Üye
arkadaşlar altı sene önce çocuktan dolayı üç ay ücretsiz izne ayrıldım. bu süre zarfında eşime aile yardımı yapılmalıymış ama biz bilmiyorduk. herhangi bir başvuruda bulunmadık. şimdi başvursak geriye dönük olarak alabilir miyiz? bu arada il değişikliği yaptık.

ben alamadim hocam.. memurlar forumda aldigini soyleyenler var ama mutemet olmaz deyip kestirip atti bende ustune dusmedim 2 aylik kaybim var benimde..

Alabilmen lazım. idareci yada mutemet olmaz derse bile yaz dilekçeni ver milli eğitimden cevap gelsin.

Sadece geçmişte dilekce vermişseniz. ve dilekçeden sonra ödeme yapilmadiysa. Geçmişe dönük dilekçeden sonrasını alabilirsiniz. Başka türlü devlet vermez.

Bende ayrılacağım ücretsiz izine Hocam aile yardımı dediğiniz nedir? Ne kadar

Enterprise' Alıntı:
Bende ayrılacağım ücretsiz izine Hocam aile yardımı dediğiniz nedir? Ne kadar
çalışmayan eş için verilen bir yardım hocam. siz ücretsiz izne ayrıldığınızda çalışmayan eş oluyorsunuz ve eşiniz başvurduğu zaman onun maaşına bu yardım ekleniyor siz izinde olduğunuz sürece.

alırsınız dilekçe yaz sonucunu bekleyin.
5 yıl 10 yıl önceki alacağını devlet nasıl alıyorsa sen de alırsın hocam. idare uğraşmak istememiştir.

Bence alırsınız. Benim teknik öğretmenlik maaşım(özel hizmet tazminatı) 2 ay eksik yatmıştı. İdare alamazsın dedi. Ben üzerine düştüm ve aldım. senin paran da kazanılmış haktır alınabilir.

Geri