Geriye Dönük Aile Yardımı

Kodla Büyü

neverjealous

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda olmasa da önceki yıllarda geriye dönük aile yardımının alınabildiğini öğrendim. Fakat; ne yakın bir tarihe, ne de daha önceki tarihlere ait yasal bir yazı bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek hocalarım var mıdır? Saygılar.

muratti32' Alıntı:
Ben 2 ay geriye dönük almıştım ama dilekçe vermedim memur halletti.
Ne kadar süre önce hocam? Yakın bir tarih mi? Ve memurunuz herhangi bir ek falan kullandı mı?
Biraz fazla sordum ama, yardımcı olabilirseniz sevinirim :oops:

benim kzızım mart 2008 dogumlu biz baya çocuk yardımı almamışız sonradan farkettik. 2009 subat gibi basvurmustum. kapanan mali yıl için ödeme yapılmaz dediler ve bize 11 ay değil iki aylık ödeme yaptılar.

aralık 10 doğumlu kızım, o ay maaşlar yapıldığı için alamamıştık yani 15 aralıkta..ocakta yatar diye düşündüm, yatmadı, bende sordum ilçe mem e, dediler tamam siz aile yardımı için başvuru yapmışsınız ama geri dönük o ayı alabilmek içinde okulunuza dilekçe yazın yatıralım dediler ve o hafta yazdım ve yattı...
yeşim hocamın dediği gibi olmadı yani, 2012 mali yılı geçmişti 2013 yılında aldık, tekrar bir sorun isterseniz ben bi ayın hakkını aradım ve aldım, sizin ki çok daha fazla...

neverjealous' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda olmasa da önceki yıllarda geriye dönük aile yardımının alınabildiğini öğrendim. Fakat; ne yakın bir tarihe, ne de daha önceki tarihlere ait yasal bir yazı bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek hocalarım var mıdır? Saygılar.

mutemete dilekçe vererek 1 senedir hatalı yatan çoçuk yardımı almıştım.

hocam bende ekim 2010 -mayıs 2011 arası ücretsiz izin kullanmıştım.o dönemde eşime eş yardımı yatırmadılar olmaz diye.geçen haftalarda öğrendik ki alınabiliyormuış. dilekçe verdik eşime 7 aylık aile yardımı yatırdılar.

Merhaba Arkadaşlar... Eyül ayınde evlendim. Aile bildirimini kasım sonunda yaptım. bu durumda olan var mı? geriye dönük aile yardımını alabilirmiyim.

Eşim 14 eylülde ücretsiz izne ayrılmıştı. Kasım ayında (15inden önce) beyanda bulundum fakat kasım ayında yatmadı. Aralık maaşında eş yardımını alabildim. Mal müdürlüğüne sorduğumda; ancak beyan tarihinden sonra yatmayan varsa onları alabilirsin dedi geriye dönük olarak. Bugün kasım ayı için tekrar dilekçe yazdım. Eylül ve Ekim aylarına ait eş yardımını almam mümkün değil mi?

hakkınız olanı alırsınız hocam,
ben bu insanları anlamıyorum başından savma, hakkın olan parayı kırpabildiği kadar kırpma,
sizin devlete borcunuz olsa geçen mali yılda kaldı diye almamazlık yapıyor mu
verin dilekçenizi size red cevabı veren gerekçeleri ile cevabını yazsın,
bimere sorun böyle bişey varmı diye

eşimin 14 ay boyunca maaşını 9-3 ten yatırmışlar 8-1 ve 8-2 olması gereken süreleri ayrı ayrı dilekçe verip hepsini almıştık. fark bordrolarını kendiniz hazırlayın dediler işi yokuşa sürmek için onu da hallettirdik ve aldık. Mali yıl olayı da hikaye

Değerli hocam ben kendim yaklaşık 6 öncesine aldım.Önce olmaz falan filan dendi.Cidden mahkemeye başvuracaktım ki yatırmışlardı.

işsizlik maaşı alan eş için aile yardımı alınabilir mi?. aile beyanında bulundum ama milli eğitim not kağıdı yazarak geri göndermiş "eşi işsizlik maaşı aldığından dolayı aile yardımı verilmez" diye...bilgisi olan var mı.???

yesimk06' Alıntı:
benim kzızım mart 2008 dogumlu biz baya çocuk yardımı almamışız sonradan farkettik. 2009 subat gibi basvurmustum. kapanan mali yıl için ödeme yapılmaz dediler ve bize 11 ay değil iki aylık ödeme yaptılar.
hocam kesinlikle yanlış.nedenmi
ben hizmet birleştirme yaptım 9/3 ünden 8/1 e düştüm.düştüğüm tarih kapanan mali yıla yani 1 yıl öncesine denk gelmişti.8 e düşünce maaşta 25-30 tl arası fark oluyor.bana mutemet dediki.kapanan mali yıla ait olduğu için dilekçe ve kapanan mali yılın bordrolarını getir dedi.sonuç paramı çatır çatır aldım.kapanan mali yıl diye bişey yok dilekçeyle her türlü hallolur.öyle olsaydı geriye dönük hiçbir ödeme olmazdı.adam uğraşmak istememiş.
sizden sonraki yorumlarda da size yanlış bilgi verildiği net bir şekilde görülüyor.

enversahut' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar... Eyül ayınde evlendim. Aile bildirimini kasım sonunda yaptım. bu durumda olan var mı? geriye dönük aile yardımını alabilirmiyim.
senden önceki yorumları okuduysan alabileceğini anlamışsındır.

Geri