Geriye dönük ek ödeme yapan var mı?

Kodla Büyü

sunsuli

Üye
Arkadaşlar Zamanında eğitici formatörlükten haksız yere (denge tazminatı ,ek ödeme ...)!!!!!!!!!!!! :x :x devletten para alıpta sonra maaşından kesinti yapılan varmı. Sonrasında mahkeme yoluyla yapılan kesintileri devletten alabilen var mı ? 10 ay mahkemeyi bekle ve mahkemeden beklentilerle alakası olmayan bir cevap gelsin . :x :x

sunsuli hocam olayı aşağı yukarı anladım ama net olsun. Sen eğitici formatör öğretmendin. Ek ödeme alıyordun. Senin tabirinle bunu -hakkın olmadığı halde- aldın. Sonra senin maaştan bunları geri kestiler ve sende dava açtın. Dava sonuçlanması 10 ay sürdü ve sen davayı kaybettin. Bu arada sen ek ödemenin alınmasını -haksız- diye nitelendiriyorsan kaybettiğin davaya niye üzülüyorsun sormak istiyorum anlatımda kinayeli olduğundan bu durum böyle değil sanırım. Ek ödeme alınmalı mı alınmamalı mı tartışmaya lüzum görmüyorum. Pekçok sefer tartışıldı. Hocam gelen cevabı pm den atabilir misin? zira aynı şekilde dava açmayı düşünen arkadaşlarım var.

Neyse, sınavla bir yere gelen insanlara memlekette verilen değerin bir örneğiydi bu ek ödeme sorunu. sunsuli hocam sağlıcakla kal.

arkadaşlar hatırlarsanız geçen sene ocak yani 21.01.2009 da bu olay çözüldü. bundan önce yaklaşık 10 ay ve 2000 tl üzerinde paramız kesildi. çözüm aşamasında geçmişte alacklarınızıda alacaksınız dendi ama yönetmelik yayınlandığı tarihteitibaren geçerli sayıldı. geçmiş kesintiler için çalışma yapılıyor gibi bir açıklma yapıldı ve üzerinden nerdeyse 1 yıl geçti hala ses yok çalışma(ma) devam ediyor galiba. sonuç olarak bu paralar gitti. kesinti herkesde aynı olmadı bazılarında önce bazılarında sonra başladı ve alanlar aldı alamayanlarsa haksızlığa uğradı.

Ben de eğitici formatörüm ve son aylarda benimde ek ödemem kesilmişti. 21 Ocaktaki düzenleme ile ödenmeye başladı.
Daha sonra bir düzenleme daha yapıldı ve ödenmiş olan ek ödemelerin takip edilmeyeceği kararı alındı. Buna göre bizde önceki kesilmiş olan ek ödemelerimizide topluca aldık. Biraz hakkınızı takip edin.

ymb' Alıntı:
Ben de eğitici formatörüm ve son aylarda benimde ek ödemem kesilmişti. 21 Ocaktaki düzenleme ile ödenmeye başladı.
Daha sonra bir düzenleme daha yapıldı ve ödenmiş olan ek ödemelerin takip edilmeyeceği kararı alındı. Buna göre bizde önceki kesilmiş olan ek ödemelerimizide topluca aldık. Biraz hakkınızı takip edin.

hocam daha sonra yapılan düzenleme nedir? nasıl paraları geri aldınız bilgi verirseniz sevinirim. ek ödemelrin takip edilemeyeceği kararını nerden bulabilrim.

ymb hocam sizden cevap bekliyorum. düzenleme nedir nasıl aldınız. bizede yardımcı olursanız seviniriz. aynı durumdan mağdur olab bir çok eğitici formatör var.

sametcan' Alıntı:
var bursa formatörleri geri ödediler
Hocam iyi akşmalar.
geri alanların adına sevindim. hangi karara göre geri ödediler bilginiz var mı?
bursada görevlendirme olup ek ödemesi kesilen herkes ek ödemelerini aldılar mı?

ymb' Alıntı:
kararı resmi gazeteden bulup ekleyeyim, Okulda evrakları vardı.
Hocam memnun oluruz. çünkü görevlendirme çalışıp da kesilen ek ödemesini almayan bir çok kişi var. ek ödeme ile ilgili karar çıkma aşamasında görevlendirme çalışan yaklaşık 3000 öğretmen var deniyordu. bunların bir çoğu almadılar. teşekkürler

10.07.2009 tarihli resmi gazetede yayınlanan 5917 sayılı kanunun 29. maddesi (aşağıda yazıyor) ödenen ek ödemelerin geri alınamayacağını söylediği için, maliye ye durumu açıklamak ve kesilen ek ödemelerimin ödenmesi için bir dilekçe yazıp okuluma verdim. 1 hafta içinde ödemeler hesabıma yatırıldı. Umarım size problem çıkarmazlar, sonuçta bu sizin hakkınız. Bu yanlışlık ta böylece düzeltilmiş oldu.

MADDE 29 – 30/4/1992 tarihli ve 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 8 – Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerden Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda ilgili mevzuatına göre geçici olarak görevlendirilenlere, 1/7/2006 ile 23/1/2009 tarihleri arasında 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesi kapsamında yapılmış olan ek ödemeler nedeniyle borç çıkarılmaz, çıkarılmış olan borç tutarlarının tahsilinden vazgeçilerek borç takibi işlemine son verilir.”

Mrb ybm hocam, konuya karşı ilginiz için teşekkürler, benimde DENGE TAZMİNATI sorunum var 1 yıldır, bu konu hakkında da bilginizi paylaşırsanız sevinirim. 2008 yılında EYLÜL EKİM KASIM ARALIK ayında okulumda okul formatörü olarak görevlendirildim fiilen 10 saat derse girmekteydim, ilçe milli eğitim müdürü denge tazminatı kesintisini benden de yaptı, gelen yazıyı kesilmesi yönünde yorumları 1 yıldır kesintiyi geri almak için uğraşıyorum mahkeme dışında ne önerirsiniz. il milli eğitim müdürü, mal müdürü, il milli eğitim mdr yardmc. il milli eğitim mutemet ile görüştüm hepsi kesintinin yanlış old söyledi ama söz uçar yazı kalır yazı olmayınca ilçe milli eğitim müdürü kesintiyi geri ödemiyor. bu konnuda ne önerirsiniz. varsa yazı paylaşırmısınız. bilgsi olan kişilerinde paylaşmasını bekliyorum.TEŞEKKÜRLER,

ymb hocam sizin gönderdiğiniz yazıyı gösterdiğim herkes alınamaz diye yorunluyor. milli eğitim tahakkuk şefine sordum oda alamazsınız dedi. ilginç bir durum var ortada bir yerde belkide hiç kesinti yapılmayan bir yerde 2 sene kesinti yapılan biri var ve alan aldı alamayan alamadı. devlette böyle bir şey olmaz. bakalım nasıl çıkacaz bu işin içinden.
Hocam sizin adınıza sevindim doğru yorumlamışlar ve almışsınız. Bu konuda nasıl bir yorum getirildi bizimle paylaşırsanız sevinirm. teşekkürler

Okuluma bir dilekçe ile başvurdum. Maliye açıklama istemişti. Aşağıdaki gibi durumu açıkladım. Sözlü sorarsanız istedikleri gibi yorumlayabilirler ama yazılı olarak müracaat ederseniz iş değişir, yazılı olarak olumsuz cevap vermeleri halinde mahkemeye başvurma hakkınız olur.

....................04.2008 tarihinden itibaren valilik onayı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni olarak görevlendirildim. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın ek ödeme ile ilgili yazısı gereği .................................... aylarında denge tazminatı ve ek ödeme maaşımdan kesilmiştir.
23.01.2009 tarihli resmi gazetede yayınlanan 2008/14575 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ek ödemenin kesilmesine gerekçe olarak gösterilen karar maddesi değiştirilmiş ve ders görevinin yapmış sayılacağı hükmü getirilmiştir.
10.07.2009 tarihli resmi gazetede yayınlanan 5917 sayılı kanunun 29. maddesine göre, .................... aylarında kesilen ek ödemelerimin geri ödenmesi için,
Gereğini arz ederim.

(Bu arada ilgili yazı ve kararların fotokopilerini de dilekçeme ekledim.

İyi GÜnler.
Hocam dilekçemi verdim ve eklerini de ekledim.ilçe görüş için ile yazdı.
ilde tahakkuk şefi görüş yazmış alamazsın diye.
yazıda Meb strateji geliştimenin yazısından bahsedilmiş. ek ödeme alamayanların alabildiğinin sağlandığı yazıyor.
daha sonra 3797 sayılı men teşkilat kanununa eklenen 8. maddeden bahsedilmiş. sonrası şöyle:
Ancak; düzenlemede tahsilatı tamamlanmış olan borçların geriye iade edileceği veya 01/07/2006 - 23/01/2009 tarihleri arasında kişilere ödenmeyen ek ödemelerin kişilere verileceğine dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.
bu nedenle, bu durumda olanlardan yapılan tahsiliatın iadesi ya da 01/07/2006- 23/01/2009 tarihleri arasında ek ödeme verilmeyenlere geriye dönük ek ödeme yapılması söz konusnu değildir. deniyor.

benim anladığım kardeşim alan aldı. alamayan alamadı. geri tahsil edilenlerde edildi. edilemeyneler edilemedi. devlette böyle bir mantığa ilk defa rastlıyorum.

bilsos' Alıntı:
İyi GÜnler.
yazıda Meb strateji geliştimenin yazısından bahsedilmiş. ek ödeme alamayanların alabildiğinin sağlandığı yazıyor.
daha sonra 3797 sayılı men teşkilat kanununa eklenen 8. maddeden bahsedilmiş. sonrası şöyle:
Ancak; düzenlemede tahsilatı tamamlanmış olan borçların geriye iade edileceği veya 01/07/2006 - 23/01/2009 tarihleri arasında kişilere ödenmeyen ek ödemelerin kişilere verileceğine dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.
bu nedenle, bu durumda olanlardan yapılan tahsiliatın iadesi ya da 01/07/2006- 23/01/2009 tarihleri arasında ek ödeme verilmeyenlere geriye dönük ek ödeme yapılması söz konusnu değildir. deniyor.

benim anladığım kardeşim alan aldı. alamayan alamadı. geri tahsil edilenlerde edildi. edilemeyneler edilemedi. devlette böyle bir mantığa ilk defa rastlıyorum.
Bu durumda dediğiniz gibi "alan aldı, alamayanlar alamadı" demişler. Ama Strateji geliştirmenin yazısına rağmen yanlış uygulama sonucu ödenen ek ödemeler geri alınamıyor ise, kesilenlerin de ödenmesi gerekir. Sonuçta kimse neden ödedin diye soramaz. Mahkeme yolu görünüyor, ikinci bir yol; Bakanlığın bilgi edinmesine durumu yazarsanız belki olumlu bir cevap alabilirsiniz.

bilsos' Alıntı:
İyi GÜnler.

hocam bu yazınıza cevap vermeleri güzel. Bir avukat ile görüşünüz gidişat olumlu ise mahkemeye gider ve sonucu beklersiniz. Cevap olumlu olursa hem paranızı alırsınız hemde durum emsal teşkil eder. Kolay gelsin. Allah yardımcınız olsun.

Hocam zaten şu an yapılacak en iyi şey mahkemeye gitmek.
İl mem de görevlendirme avukattan bu parayı geri tahsil etmişler.
onunla görüşeceğim yardımcı olacaktır. kendisi de bu ek ödeme ile ilgili mağdur üstelik ondan geri tahsil etmişler parayı.

dün avukatla görüştüm. geçici 8. madde yayınlandıktan sonra dava açmış. sonuçlanması yakındır diyor. cevap gelince burada yazacağım.

Peki arkadaşlar şu anda durum nedir? Eğiticiler ek ödeme alabiliyorlar mı alamıyorlar mı?

Geri