ghostla alınan imajın dvd ye yazılması

Kodla Büyü

ataeef

Site Gezgini
merhaba arkadaşlar ghostla aldığım imajı parçalara böldüm bunları nero ile dvd ye yazacağım veri dvd si şeklinde mi yazmam lazım yoksa başka bir şekilde mi

parçalara nasıl böldünüz hocam. ben de dvd ye sığsın diye kaç kez ghost aldım, programları kaldırıp kaldırıp...

yeni.formator' Alıntı:
parçalara nasıl böldünüz hocam. ben de dvd ye sığsın diye kaç kez ghost aldım, programları kaldırıp kaldırıp...

Hocam hjsplit diye bir dosya bölme programı var, onunla yapabilirsiniz.

hocam veri dvd si şeklinde yazdım. hiren boot cd ile açtım ve ghosta girdim imajın yerini göster dediğinde hiren cd sini çıkarıp almış olduğum imajın dvd sini taktım fakat imaj görünmüyor.nerde yanlışlık yapmış olabilirim acaba

Hocam locale tıkladınız, from imageye tıkladınız, daha sonra image dvd sini taktıysanız eğer gormesi lazım!

ben boyle yapıyorum isterseniz ghost anlatımları var,bir de ona bir goz atın.

hocam öyle yaptım fakat görmüyor araştıralım bakalım yardımlarınız için teşekkür edrim iyi çalışmalar

image ghost ile 3 parça alınsa olur , ama siz alınmış imajı başka programla böldüğünüz için ghost imajı algılamıyordur.

image alırken harddiske değilde doğrudan dvd ye yazdırın. Ghost kendisi bölmüş olur ve ona uygun kaydeder.

Bilgisayarı CD ile açtıktan sonra ghost'u çalıştırırken ghost -split=650 şeklinde çalıştırırsanız, alacağınız imaj 650 MB'lik parçalar halinde otomatik bölünür. Ardından istediğiniz gibi CD/DVD'ye kaydedersiniz. 650'yi artırarak istediğiniz gibi parça boyutlarını artırabilirsiniz. Ben de böyle kullanıyorum :)
Büyük parçalı imajların problem yaratabileceğine inanıyorum.

Arkadaşlar forumda yeniyim.Bilgisayar öğretmeni de değilim ama 8 yıldır bilgisayarla yatıp kalkıyorum.Okulumuza gelen bütün bilgisayar öğretmenlerine yardım etmişimdir. Ama çözemediğim bir konuda sizden yardım istiyorum.
Ghost dos 8.0 ile sistemin image ını aldım. 1 adet 2 GB lık gho dosyasının yanında 4 adet 1.99 GB lık ve bir adet de 99 MB lık ghs dosyası oluştu. Bunları bootable bir dvd olarak nasıl oluşturabilirim? Yani lab lardaki gibi dvd yi tak bi tuşa bas image otomatik yüklensin.
Umarım yardım edersiniz.
Şimdiden teşekkürler...

paratoner' Alıntı:
Arkadaşlar forumda yeniyim.Bilgisayar öğretmeni de değilim ama 8 yıldır bilgisayarla yatıp kalkıyorum.Okulumuza gelen bütün bilgisayar öğretmenlerine yardım etmişimdir. Ama çözemediğim bir konuda sizden yardım istiyorum.
Ghost dos 8.0 ile sistemin image ını aldım. 1 adet 2 GB lık gho dosyasının yanında 4 adet 1.99 GB lık ve bir adet de 99 MB lık ghs dosyası oluştu. Bunları bootable bir dvd olarak nasıl oluşturabilirim? Yani lab lardaki gibi dvd yi tak bi tuşa bas image otomatik yüklensin.
Umarım yardım edersiniz.
Şimdiden teşekkürler...
Ben o konu üzerinde pek çok deneme yaptım, belli bir aşamaya geldim ama hiçbirinde tam anlamıyla otomatik bir imaj yüklenmesini sağlayamadım. Sonra da gereksiz olduğunu gördüm, Hirens ile kolaylıkla image yüklenebiliyordu. Fakat isterseniz elimdeki notları ve gerekli programları size göndereyim bi de siz deneyin.

hemenyardim' Alıntı:
paratoner' Alıntı:
Umarım yardım edersiniz.
Şimdiden teşekkürler...
Ben o konu üzerinde pek çok deneme yaptım, belli bir aşamaya geldim ama hiçbirinde tam anlamıyla otomatik bir imaj yüklenmesini sağlayamadım. Sonra da gereksiz olduğunu gördüm, Hirens ile kolaylıkla image yüklenebiliyordu. Fakat isterseniz elimdeki notları ve gerekli programları size göndereyim bi de siz deneyin.

Al bendende o kadar. Bir sürü dvd harcadım, bootable dosyalar oluşturdum ama hep sorun çıkıyor. Bende Ghost 2003 bootable cd kullanıyorum, kendisi otomatik bölüyor.

hemenyardim' Alıntı:
paratoner' Alıntı:
Umarım yardım edersiniz.
Şimdiden teşekkürler...
Gönderebilirseniz memnun olurum.
e-mail vermek yasak mı bilmiyorum, umarım yasak değildir.
yildirimismet@hotmail.com

semantic' Alıntı:
hemenyardim' Alıntı:
paratoner' Alıntı:
Umarım yardım edersiniz.
Şimdiden teşekkürler...

Al bendende o kadar. Bir sürü dvd harcadım, bootable dosyalar oluşturdum ama hep sorun çıkıyor. Bende Ghost 2003 bootable cd kullanıyorum, kendisi otomatik bölüyor.

Hocam bende bootable ghost cd si var.Ayrıca hiren cd lerinin hemen hemen tüm sürümleri de var. Doğru ghost kendisi bölüyor , ghost explorer de bölüyor.Ancak ben bootable recoveri dvd oluşturmak istiyorum. Cd, Dvd harcamaya da gerek yok. Sanal makine diye bir programla oluşturduğum iso imageleri deniyorum.
image-dvd-ve-cd-image-programlari-f103/bootable-ghost-dvd-olusturma-sorunu-t37107.html
burada ayrıntılı açıklama yaptım, ama herhalde kimse anlamıyor ki cevap yok.

Geri