gizli dosya problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan m.t.k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

m.t.k

Site Gezgini

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    29.7 KB · Görüntüleme: 1,983
ComboFix programı ile kaldırbilirsin. Okulumuza da müfettişlerin flash belleklerinden bulaştı. Ben bu problemi hallettim. Ama daha zor olanı da flash belleğinde klasörlerin aynısından exe yapanı var. Bu virüsü temizlliyorum. Bir daha bulaşıyor. Bir türlü okulumda ki bilgisayarlardan silemedim. Her türlü yolu denedim. Tekrar bulaşıyor. Bir de internet explorer in anasayfasını
Kod:
file://localhost/google.htm
olarak değiştiriyor. Virüsü temizliyorum bir kaç gün sonra yine aynısını yapmış. :verymad: Neyse hocam siz combofix ve emut antivirüs ile sorununuzu giderebileceğinizi düşünüyorum.

yeni klasör açın ve aynı ismi verin.Daha sonra eski dokümanları aynı ismi verdiğiniz klasörün içine atın.(Bunları kaspersky ile tarattıktan sonra yapmanızı tavsiye ederim.Zira bu dosyaların aynısından .exe uzantılı olanları çıkıyor.bunların silinmesi lazım önce)
ben 3 gün uğraşarak bu şekilde 500 gb lık arşivimi kurtardım...

başlat çalıştır cmd yaz enterla komut satırına geç

x:
cd\(geçerli sürücünün anadizininde değilseniz anadizine inmek için)
attrib -h -r -s * /d /s
komutu ile x sürücüsündeki tüm dosya ve klasörlerin gizli sistem ve read-only özelliğini kaldırabilirsin.
x(flash belleğinizin veya o işlemi yapacağınız sürücünün adresi)

O gizli tık kutusunun pasif olmasının nedeni, o dosyaya aynı zamanda sistem özelliği atanmış olması. Sistem özelliğini ise komut satırından attrib komutu ile kaldırabilirsiniz.

hocam en sağlamı, makinanı sanal xp(cd den çalışan xp) ile aç. flash belleğinde gözükmeyen bütün dosyaları göreceksin orada. bu dosyalarını sabit diskine kopyala ve sonrada flash belleğini biçimlendir. biçimlendirdiğin belleğe dosyalarını geri kopyala. al sana tertemiz çalışan flash bellek.

bir çözümde benden...denenmiştir ve pc sağlığına kavuşmuştur. bu işlemleri yaptıktan sonra
1-exe virüsünden kurtulacaksınız.
2-klasör seçeneklerindeki pasif gizliliği düzeltebilieceksiniz...
yapmanız gereken herşey rarı açtığınızda yönerge.txt de mevcut.

Ekli dosyalar

Geri