Google Burun - Arama motoru teknolojisinde koku devrimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zgrcln
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zgrcln

Aktif Üye
Arama motoru teknolojisinde koku devrimi. Sonunda bunu da yaptılar.

Duyularınıza hitap ediyoruz: Yeni koku duyum özelliğiyle yazmanın, konuşmanın ve dokunmanın ötesine geçin.
İnternet koku eksperiniz: Bilgi Panelindeki resimler, açıklamalar ve aromalarla donatılmış bir uzmanlık.
İçinize çekin: Google Aroma veritabanı - 15 milyondan fazla koku verisi.
Koklamasanız daha iyi: Sorgunuz konusunda çekinceleriniz olduğunda, Güvenli Arama'yı kullanabilirsiniz.

http://www.google.com.tr/intl/tr/landing/nose

Google BurunBETA ile ilgili sorun yaşıyorsanız, lütfen şunları göz önünde bulundurun:

"418: Koku aktarım protokolü hatası" sistemde tıkanıklık olduğunu gösterir; lütfen daha sonra yeniden deneyin.
Teknolojik sınırlamalar nedeniyle bazı kokular tüm cihazlarla uyumlu değildir.
Ekranınızı yalamayın veya ısırmayın.
Google Chrome gibi modern bir tarayıcıya geçmeyi deneyin.
Nisan Bir!

Bebek bezi kokusu bile var :lol:

Neler neler için "Hadi canım sen de" dediklerimiz gerçek oldu. Bunun üzerine çalışmalar mevcut diye bi yerde okumuştum, tabi bunun için ekstra donanım da gerekecektir. Koku kartuşu gibi bişey mi olur artık. Yakında çıkar kokusu :)

1 nisan şakasımıdır değilmidir bilmiyorum ama bu çalışma yıllar öncesinde başlamıştı onu biliyorum.. koku alabilmek veya gönderebilmek için bilgisayarınızın ona göre donanımlı özel bir bilgisayar olması gerekiyor

Ben de görünce şaşırdım biraz. Ama günün 1 Nisan olduğunu düşününce :mrgreen:

Ben de bu konuda çalışmalar olduğunu duymuştum ileride belki bizim bilgisayarlarımıza kadar gelir. :+1:

bu tür filmlerin de var olduğunu duymuştum,
kokusuna vurgu yapılmak istenen olayın kokusunu sinema salona yayıyorlar, atıyorum filmin 30.dakikasında o koku salona yayılıyor...gibi...

bende böyle bişey okuduğumu hatırlıyorum. yazıcı gibi bi donanımdan bahsediyodu, içinde renkli kartuş gibi bir kartuşu olacakmış kokuları birbirine karıştırarak uygun kokuyu elde edecekmiş.

Geri