Google Drive Paylaşım İzinleri Hakkında ?

Kodla Büyü

kalelibilişim

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar google drivede bir klasörü paylaşıma açacağım. Yani linke sahip olan herkes klasörü görüntüleyebilecek ayrıca düzenleyebilecek. Düzenlemekten kastım oraya dosya yükleyebilecek.
Fakat düzenleme yetkisi vediğim zaman silme yetkisi de vermiş oluyorum. İstiyorum ki diğer kişiler bu klasöre dosya yükleyebilsin ama bu klasörden dosya silemesin. Bunu nasıl yapabilirim ?

ÖRNEK : Alttaki bağlantıya sahip olan herkese düzenleme izni verdim, bağlantıya sahip olanlar kendi gmail hesapları ile giriş yaptıklarında dosya yükleyebiliyor ve silebiliyor.
İstiyorum ki buraya dosya yükleyebilsinler ama buradan dosya silemesinler. Deneyebilirsiniz...!

https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing

Valla denemek lazım hocam birisiyle karşılıklı paslaşabilirsiniz. Siliniyor mu diye bakmak lazım. İsterseniz deneyebiliriz.

İşin kötüsü ,sadece kendi eklediğini silse sorun değil başkasının eklediğini de silebiliyor diğer insan

Silebiliyor hocam denedim siz de denemek istiyorsanız üstteki mesajımda verdiğim linkten bakabilirsiniz. @caymazcihan hocamın da dediği gibi "İşin kötüsü ,sadece kendi eklediğini silse sorun değil başkasının eklediğini de silebiliyor diğer insan"

Hocam kullanıcılar (öğrenciler mesela) dosyayı nasıl yüklüyor. Gmail ile giriş mi yapmak gerekiyor?

Evet gmail ile giriş yaparak yükleyebiliyor ama silebiliyor da. silememesi için çözüm arıyorum. sadece yüklesinler değiştirme silme yapamasınlar istiyorum.

BBNET
Geri