googleye site ekleme

Kodla Büyü

mutlucan

Süper Üye
Süper Üye
mebweb yönetim panelinden aktarıyorum :D
Google yönetici araçları modülü sol menü Sunucu Yönetimi>Google Araçları bölümüne eklenmiştir.
1. https://www.google.com/webmasters/ adresinde oturum açınız.
2. Site Ekle butonuna basınız. Yönetmek istediğiniz sitenin URL'si bölümüne http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar// adresini giriniz.
3. Alternatif Yöntemler Tab'ına basınız.
4. HTML Etiketi butonuna basınız.
5. Ekranda görülen meta etiketindeki content="................" ifadesindeki tırnak içindeki bölümü aşağıdaki kutucuğa yapıştırınız.
6. Doğrula butonuna basınız.

öğretmenim 70/01/972643 bun lar bulunduğun il 70 sanırım/01 nedir ilçemi/diğeride kurum kodu sanırım ben bunu nerden öğrenicem yani benim ilçenin o 01 olan kısmını nerden öğrenebilirim

valla hocam bende baştada öyle diyordu şimdi aynı şeyleri uyguladım doğrulandı dedi.bir kere daha deneyin olmazsa. nasıl yaptım bende bilmiyorum:)

mutlucan' Alıntı:
mebweb yönetim panelinden aktarıyorum :D
Google yönetici araçları modülü sol menü Sunucu Yönetimi>Google Araçları bölümüne eklenmiştir.
1. https://www.google.com/webmasters/ adresinde oturum açınız.
2. Site Ekle butonuna basınız. Yönetmek istediğiniz sitenin URL'si bölümüne http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar// adresini giriniz.
3. Alternatif Yöntemler Tab'ına basınız.
4. HTML Etiketi butonuna basınız.
5. Ekranda görülen meta etiketindeki content="................" ifadesindeki tırnak içindeki bölümü aşağıdaki kutucuğa yapıştırınız.
6. Doğrula butonuna basınız.
hocam
sunucu yonetimi bolumune eklenen google araclari ile sitemizi google kayıt edip doğrulattık ancak
okulumuzun
resmi ismi : XXXX ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
resmi adresi: xxxxxx.meb.k12.tr
olmasına ragmen google aramalarında xxxxx anadolu imam hatip lisesi diye arama sonucu hala
başlık:IMAM HATİP LİSESİ ve ANADOLU IMAM HATİP LİSESİ
adres :mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/xxx/yyy/37x1x3/
çıkıyor...

oysa bizim istediğimiz
başlık: XXXXXX ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
adres: xxxxxxx.meb.k12.tr
olarak gozukmesi. Problemin çözümü için desteğinizi bekliyoruz.
Teşekkürler

akşam doğrulatmayı yaptım ilk sırada eski site çıkıyor google da arama yaparken kendi otomatik tamamla özelliğinde eski okul adı görünüyor şimdiki okulun adını yazınca taaaaa :) 5. 6. sırada çıkıyor :(

Arkadaşlar doğrulamayı yaptım ama google de hala görünmüyor anlamadım gitti, doğruladıktan sonra belli bir süre mi geçmesi gerek?

Arkadaşlar doğrulamayı yapamadım.Yapılması gerekenleri adım adım uyguluyorum ancak gmail hesabımda doğrulanamadı diyor sürekli.Ne yapmam lazım ?Çözümü bilen var mı ?

hocam adımları dikkatle yaparsanız sorun çıkmaması lazım
özellikle 5. Ekranda görülen meta etiketindeki content="................" bölümünde sadece tırnak içerisindeki kodları al (meta ile başlayan kısımları alma)

Hocam dikkat ediyorum ancak bir türlü doğrulanamıyor gmail hesabımdan herhangi bir ayar yapmama gerek var mı ?

bravehard2010' Alıntı:
Hocam dikkat ediyorum ancak bir türlü doğrulanamıyor gmail hesabımdan herhangi bir ayar yapmama gerek var mı ?

alternatif yöntemler dedikten sonra html etiketi bölümüne geldiğinde aşağıdaki gibi bir etiket gelecek

<meta name="google-site-verification" content="sfdsdfsdfsdfsdfsdfsdfsdfsdfdsfsdfsdfs" />

sadece tırnak içerisindeki sfdsdfsdfsdfsdfsdfsdfsdfsdfdsfsdfsdfs olan kısmı alıp sitenizde google doğrulama kodu yerine yapıştırıp kaydedin . ben burada takılmıştım önceden. acaba siz de burada mı takıldınız ?

Teşekkür ederim.Sanırım hallettim sorunu.Doğrulandı diyor heralde belli bir süre sonra Google da çıkacak .

doğrulama da yapmıştım. ama aylardır okul sitemiz google'da yok. ilk sırayı boşverdim, sonraki sayfalarda bile yok.
oysa sene başında belli başlı anahtar sözcükleri yazınca hemen ilk sırada çıkıyordu.
site google'da çıkmayınca siteyi boşuna güncelliyormuşum gibi oluyor.... :(

bogrt' Alıntı:
doğrulama da yapmıştım. ama aylardır okul sitemiz google'da yok. ilk sırayı boşverdim, sonraki sayfalarda bile yok.
oysa sene başında belli başlı anahtar sözcükleri yazınca hemen ilk sırada çıkıyordu.
site google'da çıkmayınca siteyi boşuna güncelliyormuşum gibi oluyor.... :(

bende de google da ilk sıralarda yoktu.
internet sayfası açıldığında 2. sekmede okulun sitesi de açılacak şekilde ayarladım (1. sekme veya anasayfa google tabi). şimdi google da 2. sıraya yükseldi.
sanırım ilk sayfada çıkması için tıklanma sayısı etkili

BBNET
Geri